GRČKA MUSAKA Sočno jelo koje se pravi lako a govori 5 jezika
Osvojiće vas a prvi zalogaj, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- 2 veća patlidžana
- 4 krompira
- 5 jaja
- 2 glavice crnog luka
- 500 g mlevenog mesa
- kašika suvog biljnog začina
- so, biber
- 5 dl mleka
- 1 dl ulja
- 200 g brašna
Priprema
Oljuštite patlidžan, isecite ga popreko na režnjeve, posolite i ostavite da odstoje. Umutite belanca, dodajte žumanca i svaki list patlidžana uvaljajte u brašno, pa u jaja i pržite. Za nadev ispržite luk, dodajte meso i začine. U podmazan pleh ređajte pohovan patlidžan, meso, rendan krompir. Umutite jaja i mleko, prelijte musaku i pecite 40 minuta na 220 stepeni.
Možda vas zanima:
NAJLEPŠE MRSNE I POSNE MUSAKE Hrskavih kora i sočnog nadeva, pomeraju granice dobrog ukusa
Držaće vas dugo sitim, a pravi su raj za nepca.
MUSAKA OD ZELJA Osvaja na prvi zalogaj, a zagrejaće vam dušu i telo
Sočna musaka držaće vas dugo sitim, a bićete oduševljeni koliko je ukusna.
MUSAKA NA DRUGAČIJI NAČIN Neodoljivo ukusna, zagrejaće vam dušu i telo
Napravite musaku na drugačiji način. Dodajte joj kiseli kupus, slaninu i dobićete potpuno novo jelo. Slasna i aromatična, pravićete je stalno.
MUSAKA NA GRČKI NAČIN Slasna i neodoljiva, prste da poližete
Napravite musaku na grčki način. Izuzetnog je ukusa i držaće vas dugo sitim.
BRZO I LAKO OČISTITE CELU KUHINJU Treba vam samo 1 sastojak a sijaće se kao nova
Uštedećete vreme i novac, a bićete oduševljeni rezultatom.
PRAZNIČNA PITA OSVOJIĆE I ONE IZBIRLJIVE Sočna i slasna, ukućani će stajati u redu za još
Sjajan predlog za svečanu Uskršnju trpezu ali i bilo koji svečani događaj.
FARBANJE JAJA ŠLAGOM Neobična tehnika koja daje fenomenalne rezultate
Isprobajte drugačiji način bojenja jaja, iznenadićete se rezulatom.
NAJLEPŠE MRSNE I POSNE MUSAKE Hrskavih kora i sočnog nadeva, pomeraju granice dobrog ukusa
Držaće vas dugo sitim, a pravi su raj za nepca.
ČORBA OD ŠAMPINJONA I KROMPIRA NA VODI Sočna rapsodija ukusa koja se pravi brzo, a govori 5 jezika
Idealna za dane strogog posta, a zdrava i preukusna.
Komentari (0)