SOČNA MUSAKA OD PATLIDŽANA Pomera granice dobrog ukusa, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Slasno jelo držaće vas dugo sitim.
Potrebno je
- 500 g mlevenog mesa
- 2 crna luka
- 1 šargarepa
- 3 patlidžana
- prezla
- 3 jajeta
- 200 ml mleka
- veza seckanog peršuna
- so
- biber
- začin od povrća
- kačkavalj
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U tiganju na malo ulja prodinstajte sitno seckan crni luk i šargarepu. Dodajte mleveno meso pa ga kratko propržite i začinite. Isecite patlidžan po dužini pa posolite i ostavite 10 minuta da puste vodu. Kada omekša i oslobodi se gorčine, ređajte u pleh obložen pek papirom. Pospite sa dve kašike prezle, dodajte meso, pa ponavljajte postupak dok ne utrošite materijal. U jednoj posudi umutite jaja sa mlekom. Prelijte musaku pripremljenim prelivom. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Blizu kraja pečenja narendajte kačkavalj. Zapecite još 5 minuta. Secite i služite musaku uz prilog po želji. Prijatno!
Možda vas zanima:
MUSAKA SA KROMPIROM Klasik za sva vremena i prilike, u nepogrešivoj kombinaciji ukusa
Držaće vas dugo sitim, a pomera granice dobrog ukusa.
KUPUS MUSAKA BOLJA OD KLASIČNE Za ručak koji se ne zaboravlja
Sočno jelo oboriće s nogu i one izbirljive.
MUSAKA SA PAPRIKAMA Klasik na drugačiji način koji pomera granice dobrog ukusa
Ako volite klasičnu musaku, ovu sa paprikama ćete obožavati.
MAGIČNO REŠENJE ZA RUČAK Iskoristite patlidžan za musaku i nećete se pokajati
Svi će se oduševiti.
SPASITE PREVIŠE LJUTO JELO Nemojte da bacate već dodajte ovu namirnicu, odmah će da ublaži ukus
Ako ste ubacili previše čilija pa je jelo ispalo ljuto, primenite ovaj koristan trik.
BRUSKETI SA PEČURKAMA Slasni zalogajčići nestaće sa stola odmah, a imaćete osećaj kao da ste u Italiji
Sočni i aromatični, idealni za slavsku trpezu.
ČOKOLADNA TORTA Poslastica koja popravlja dan u trenu, po receptu čuvene Marte Stjuart
Neodoljiva čokoladna torta objavljena u časopisu Martha Stewart living, za prave sladokusce.
TIRAMISU SA BUNDEVOM Jesenji specijalitet sa kafom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, uzećete parče više
Čuveni italijanski desert u savršenom spoju sa bundevom, kraljicom sezone.
STARINSKA TORTA SA ORASIMA Zaboravljeni slatkiš iz bakine sveske recepata, sa sočnim korama i slatkim filom
Fenomenalna poslastica pogodna za sve svečane događaje i slavsku trpezu.
Komentari (0)