SOČNA MUSAKA OD PATLIDŽANA Pomera granice dobrog ukusa, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Slasno jelo držaće vas dugo sitim.
Potrebno je
- 500 g mlevenog mesa
- 2 crna luka
- 1 šargarepa
- 3 patlidžana
- prezla
- 3 jajeta
- 200 ml mleka
- veza seckanog peršuna
- so
- biber
- začin od povrća
- kačkavalj
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U tiganju na malo ulja prodinstajte sitno seckan crni luk i šargarepu. Dodajte mleveno meso pa ga kratko propržite i začinite. Isecite patlidžan po dužini pa posolite i ostavite 10 minuta da puste vodu. Kada omekša i oslobodi se gorčine, ređajte u pleh obložen pek papirom. Pospite sa dve kašike prezle, dodajte meso, pa ponavljajte postupak dok ne utrošite materijal. U jednoj posudi umutite jaja sa mlekom. Prelijte musaku pripremljenim prelivom. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Blizu kraja pečenja narendajte kačkavalj. Zapecite još 5 minuta. Secite i služite musaku uz prilog po želji. Prijatno!
Možda vas zanima:
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA Klasik na drugačiji način kao osmišljen za hladno vreme, ne može brže i ukusnije
Neodoljiva musaka od paprika raspametiće i one izbirljive.
MUSAKA OD KARFIOLA RAJ ZA NEPCA Još sočnija i ukusnija, popraviće vam dan u trenu
Klasik na drugačiji način, prste da poližete.
PARMIĐANA Italijanski delikates sa patlidžanom koji podseća na musaku, a još 5 puta sočniji
Slasno i sočno jelo od povrća i sira oboriće s nogu sve koji budu probali.
MUSAKA SA KROMPIROM Klasik za sva vremena i prilike, u nepogrešivoj kombinaciji ukusa
Držaće vas dugo sitim, a pomera granice dobrog ukusa.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)