MORATE IH PROBATI Knedle sa spanaćem neodoljive i slasne
Lake su za pripremu.
Knedle sa spanaćem
Sastojci:
400 g starog hleba
200 g sitno iseckanog spanaća
3 jaja
100 ml mleka
20 g maslaca
2 glavice crvenog luka
režanj belog luka
100 g sira
1 kocka od povrća
prezle
so, biber
Priprema:
Hleb narežite na kockice, stavite u činiju i posolite. U zasebnoj činiji kratko umutite jaja, dodajte mleko, promešajte, pa prelijte po kockicama hleba. Rukom izmešajte sastojke, malo utisnite i ostavite pola sata da se namaču. U tiganju na rastopljeni maslac dodajte sitno iseckani luk, malo posolite i pržite na slaboj vatri dok ne omekša. Zatim dodajte protisnuti beli luk, oceđen spanać, malo pobiberite, pa sve skupa dinstajte nekoliko minuta. Nakon toga maknite sa vatre i ostavite da se malo ohladi. Ohlađeni spanać premestite u posudu sa hlebom, sve skupa izmešajte te rukama nežno umesite testo. Ovako pripremljenu smesu ostavite 15 minuta da odstoji. Zatim vlažnim rukama oblikujte knedle, stavite ih u ključalu vodu u koju ste dodali povrtnu kocku i kuvajte na laganoj vatri 15 minuta. Gotove knedle ocedite, složite u činiju za posluživanje i pospite naribanim sirom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
LAGANA VEČERA ZA SVA VREMENA Zapečeni spanać sa sirom zavoleće cela porodica
Nećete moći da mu odolite.
PO BAKINOM RECEPTU Piletina sa spanaćem je jelo posle kog ostaju prazni tanjiri
Neprevaziđena kombinacija.
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)