MORATE IH PROBATI Knedle sa spanaćem neodoljive i slasne
Lake su za pripremu.
Knedle sa spanaćem
Sastojci:
400 g starog hleba
200 g sitno iseckanog spanaća
3 jaja
100 ml mleka
20 g maslaca
2 glavice crvenog luka
režanj belog luka
100 g sira
1 kocka od povrća
prezle
so, biber
Priprema:
Hleb narežite na kockice, stavite u činiju i posolite. U zasebnoj činiji kratko umutite jaja, dodajte mleko, promešajte, pa prelijte po kockicama hleba. Rukom izmešajte sastojke, malo utisnite i ostavite pola sata da se namaču. U tiganju na rastopljeni maslac dodajte sitno iseckani luk, malo posolite i pržite na slaboj vatri dok ne omekša. Zatim dodajte protisnuti beli luk, oceđen spanać, malo pobiberite, pa sve skupa dinstajte nekoliko minuta. Nakon toga maknite sa vatre i ostavite da se malo ohladi. Ohlađeni spanać premestite u posudu sa hlebom, sve skupa izmešajte te rukama nežno umesite testo. Ovako pripremljenu smesu ostavite 15 minuta da odstoji. Zatim vlažnim rukama oblikujte knedle, stavite ih u ključalu vodu u koju ste dodali povrtnu kocku i kuvajte na laganoj vatri 15 minuta. Gotove knedle ocedite, složite u činiju za posluživanje i pospite naribanim sirom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
LAGANA VEČERA ZA SVA VREMENA Zapečeni spanać sa sirom zavoleće cela porodica
Nećete moći da mu odolite.
PO BAKINOM RECEPTU Piletina sa spanaćem je jelo posle kog ostaju prazni tanjiri
Neprevaziđena kombinacija.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)