PROVERENI RECEPT Beloruske punjene knedle su izvrsne, probajte ih!
Neodoljive su.
Punjene knedle
Sastojci:
Za fil:
450 g mlevene junetine
1 veći crveni luk
2 čena belog luka
malo maslinovog ulja
prstohvat peršuna
so i biber po ukusu
Za knedle:
1 kg krompira
250 g brašna
2 jajeta
so
Priprema:
Dinstajte luk na maslinovom ulju, pa dodajte beli luk, zatim još malo dinstajte, a onda dodajte i meso. Sve
krčkajte na srednjoj temperaturi, začine po ukusu i stavite peršun. Kada je meso gotovo, sklonite šerpu sa šporeta i ostavite sa strane da se malo ohladi. Krompir ogulite, skuvajte, ocedite i izgnječite, pa ostavite sa strane. Kada se krompir prohladi dovoljno da ga možete uzeti u ruke, dodajte mu brašno, jaja i so, pa sve dobro izmešajte da dobijete gustu smesu. Pravite veće kuglice, svaku u ruci izravnajte, napunite dinstanim
mesom i lukom, pa formirajte kuglice ponovo. Uvaljajte ih u prezle i pržite na vrelom ulju 10 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJBOLJA JE PILETINA NA INDIJSKI NAČIN Jelo se zove Tika masala i strašno je ukusan
Sve sastojke volite, sigurno.
NAJBOLJI RECEPT ZA HAČAPURI Neodoljivo gruzijsko testo punjeno sirom
Lako se pravi, a svima se dopadne.
PO BAKINOM RECEPTU Neodoljiva domaća supa s knedlama ješćete svaki dan
Jelo na kašiku koje svako voli.
GERMKENDLE Austrijsko poslastičarsko čudo osvojiće i one izbirljive, recept je proveren a ukus savršen
Knedle, nastale u Beču, prave se od mekog dizanog i kuvanog testa, punjene su aromatičnim džemom od šljiva, posute makom i šećerom, te prelivene sosom od vanile ili rastopljenim maslacem, pravo su poslastičarsko čudo. Ako ih do sada niste probali, obavezno to uradite, nećete se pokajati. Savršene su.
REVANI JE KLASIK KOJI NIKO NE ODBIJA Priprema je jednostavna, a govori 5 jezika
Revani je tradicionalni kolač od griza natopljen šećernim sirupom (šerbetom), vrlo sladak, sočan i neponovljivog ukusa. Najčešće se poslužuje sečen na kocke ili rombove i ukrašen seckanim pistaćima. Ovaj kolač prisvajaju i Turci i Grci, a prema Tini Vaserman, ekspertu jevrejske kuhinje, originalni recept može da se pripiše i Jevrejima koji su posle migrirali u Tursku 1492. Prvobitno nazvan tishpishti, preimenovan je u Revani u čast istoimenog turskog pesnika 16. veka. Ovaj fenomenalan kolač idealan je za sve prilike, podseća na koh, a jedinstven je i drugačiji.
PROFITEROLE Italijanski desert koji podseća na princes krofne a osvaja ukusom
Tradicionalan italijanski desert profiterole sastoje se od čokoladnog peciva punjenog šlagom ili kremom za pecivo, a prelivene su čokoladnim sosom. Italijanski kuvar Popelini je predstavio ovaj gurmanski desert na francuskom dvoru tokom vladavine Henrija II i Katarine de Mediči iz Francuske. Slične našim princes-krofnama, neodoljive, kremaste i jedinstvene, nestaće brzinom svetlosti kada ih poslužite ukućanima i gostima.
PRIGANICE Crnogorski specijalitet niko ne odbija, a odlično ide sa kajmakom, sirom i pršutom
Priganice su crnogorski specijalitet sličan domaćim uštipcima. Ovo vazdušasto testo odlično se slaže sa sirom, kajmakom ili pršutom. Ako ih pospete šećerom u prahu ili džemom, dobićete slatku varijantu, koja takođe osvaja ukusom. U Crnoj Gori ih služe za doručak, ali idealne su za bilo koje doba dana.
OVE KOLAČE JE MESI DOBIJAO SVAKI PUT KADA DA GO Argentinski alfahoresi se tope u ustima
Ovi neodoljivi kolačići vuku korene sa juga Španije, ali ovakvi kakvi se danas originalno prave, sa kukuruznim brašnom i mlečnom karamelom, argentinski su izum. Tajna je u tome da dobiju zlatnu koricu na dnu, ali nikako na vrhu. Ovo je originalan recept, ali postoje i mnoge druge varijacije. Svaki zalogaj se topi u ustima, pa verujemo da će nestati sa stola čim ih stavite.
Komentari (0)