PROVERENI RECEPT Beloruske punjene knedle su izvrsne, probajte ih!
Neodoljive su.
Punjene knedle
Sastojci:
Za fil:
450 g mlevene junetine
1 veći crveni luk
2 čena belog luka
malo maslinovog ulja
prstohvat peršuna
so i biber po ukusu
Za knedle:
1 kg krompira
250 g brašna
2 jajeta
so
Priprema:
Dinstajte luk na maslinovom ulju, pa dodajte beli luk, zatim još malo dinstajte, a onda dodajte i meso. Sve
krčkajte na srednjoj temperaturi, začine po ukusu i stavite peršun. Kada je meso gotovo, sklonite šerpu sa šporeta i ostavite sa strane da se malo ohladi. Krompir ogulite, skuvajte, ocedite i izgnječite, pa ostavite sa strane. Kada se krompir prohladi dovoljno da ga možete uzeti u ruke, dodajte mu brašno, jaja i so, pa sve dobro izmešajte da dobijete gustu smesu. Pravite veće kuglice, svaku u ruci izravnajte, napunite dinstanim
mesom i lukom, pa formirajte kuglice ponovo. Uvaljajte ih u prezle i pržite na vrelom ulju 10 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJBOLJA JE PILETINA NA INDIJSKI NAČIN Jelo se zove Tika masala i strašno je ukusan
Sve sastojke volite, sigurno.
NAJBOLJI RECEPT ZA HAČAPURI Neodoljivo gruzijsko testo punjeno sirom
Lako se pravi, a svima se dopadne.
PO BAKINOM RECEPTU Neodoljiva domaća supa s knedlama ješćete svaki dan
Jelo na kašiku koje svako voli.
BORŠČ Ruska supa koja jača imunitet u trenu, a boju duguje ovom povrću
Ruski specijalitet poznat po intenzivnoj crvenoj boji, kao stvoren za hladne dane.
DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti
Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.
FANTASTIČNO VARIVO NA BOSANSKI NAČIN Pikantan gulaš, preukusan, a podiže snagu do maksimuma
Razgalite se, okrepite i zagrejte ovim zdravim ručkom
AMERIČKE PALAČINKE PO ORIGINALNOM RECEPTU Sočne i slatke, a idealne za lepo druženje sa prijateljima
Originalno se služe sa javorovim sirupom i šlagom, a možete da dodate umesto toga lešnik krem, med ili prilog po želji.
HALONGOTOR Švedski kolačići sa džemom koji sjajnu idu uz čaj ili kafu
Švedski tradicionalni kolačići postoje još od 1960 ih, a prave se krajnje jednostavno.
Komentari (0)