PROVERENI RECEPT Beloruske punjene knedle su izvrsne, probajte ih!

Alo.rs

16:00

Kulinarski globus 0

Neodoljive su.

PROVERENI RECEPT Beloruske punjene knedle su izvrsne, probajte ih!
Shutterstock

Punjene knedle

Sastojci:

Za fil:

450 g mlevene junetine

1 veći crveni luk

2 čena belog luka

malo maslinovog ulja

prstohvat peršuna

so i biber po ukusu

Za knedle:

1 kg krompira

250 g brašna

2 jajeta

so

Priprema:

Dinstajte luk na maslinovom ulju, pa dodajte beli luk, zatim još malo dinstajte, a onda dodajte i meso. Sve 
krčkajte na srednjoj temperaturi, začine po ukusu i stavite peršun. Kada je meso gotovo, sklonite šerpu sa šporeta i ostavite sa strane da se malo ohladi. Krompir ogulite, skuvajte, ocedite i izgnječite, pa ostavite sa strane. Kada se krompir prohladi dovoljno da ga možete uzeti u ruke, dodajte mu brašno, jaja i so, pa sve dobro izmešajte da dobijete gustu smesu. Pravite veće kuglice, svaku u ruci izravnajte, napunite dinstanim 
mesom i lukom, pa formirajte kuglice ponovo. Uvaljajte ih u prezle i pržite na vrelom ulju 10 minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

revani

REVANI JE KLASIK KOJI NIKO NE ODBIJA Priprema je jednostavna, a govori 5 jezika

13:30

9 april, 2024

Kulinarski globus

Revani je tradicionalni kolač od griza natopljen šećernim sirupom (šerbetom), vrlo sladak, sočan i neponovljivog ukusa. Najčešće se poslužuje sečen na kocke ili rombove i ukrašen seckanim pistaćima. Ovaj kolač prisvajaju i Turci i Grci, a prema Tini Vaserman, ekspertu jevrejske kuhinje, originalni recept može da se pripiše i Jevrejima koji su posle migrirali u Tursku 1492. Prvobitno nazvan tishpishti, preimenovan je u Revani u čast istoimenog turskog pesnika 16. veka. Ovaj fenomenalan kolač idealan je za sve prilike, podseća na koh, a jedinstven je i drugačiji.

profiterole

PROFITEROLE Italijanski desert koji podseća na princes krofne a osvaja ukusom

19:00

23 mart, 2024

Kulinarski globus

Tradicionalan italijanski desert profiterole sastoje se od čokoladnog peciva punjenog šlagom ili kremom za pecivo, a prelivene su čokoladnim sosom. Italijanski kuvar Popelini je predstavio ovaj gurmanski desert na francuskom dvoru tokom vladavine Henrija II i Katarine de Mediči iz Francuske. Slične našim princes-krofnama, neodoljive, kremaste i jedinstvene, nestaće brzinom svetlosti kada ih poslužite ukućanima i gostima.

alfahoresi

OVE KOLAČE JE MESI DOBIJAO SVAKI PUT KADA DA GO Argentinski alfahoresi se tope u ustima

15:00

10 mart, 2024

Kulinarski globus

Ovi neodoljivi kolačići vuku korene sa juga Španije, ali ovakvi kakvi se danas originalno prave, sa kukuruznim brašnom i mlečnom karamelom, argentinski su izum. Tajna je u tome da dobiju zlatnu koricu na dnu, ali nikako na vrhu. Ovo je originalan recept, ali postoje i mnoge druge varijacije. Svaki zalogaj se topi u ustima, pa verujemo da će nestati sa stola čim ih stavite.

Komentari (0)

Loading