PROVERENI RECEPT Beloruske punjene knedle su izvrsne, probajte ih!

Alo.rs

16:00

Kulinarski globus 0

Neodoljive su.

PROVERENI RECEPT Beloruske punjene knedle su izvrsne, probajte ih!
Shutterstock

Punjene knedle

Sastojci:

Za fil:

450 g mlevene junetine

1 veći crveni luk

2 čena belog luka

malo maslinovog ulja

prstohvat peršuna

so i biber po ukusu

Za knedle:

1 kg krompira

250 g brašna

2 jajeta

so

Priprema:

Dinstajte luk na maslinovom ulju, pa dodajte beli luk, zatim još malo dinstajte, a onda dodajte i meso. Sve 
krčkajte na srednjoj temperaturi, začine po ukusu i stavite peršun. Kada je meso gotovo, sklonite šerpu sa šporeta i ostavite sa strane da se malo ohladi. Krompir ogulite, skuvajte, ocedite i izgnječite, pa ostavite sa strane. Kada se krompir prohladi dovoljno da ga možete uzeti u ruke, dodajte mu brašno, jaja i so, pa sve dobro izmešajte da dobijete gustu smesu. Pravite veće kuglice, svaku u ruci izravnajte, napunite dinstanim 
mesom i lukom, pa formirajte kuglice ponovo. Uvaljajte ih u prezle i pržite na vrelom ulju 10 minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading