BRZ, LAGAN I UKUSAN OBROK Zelena lazanja je tako dobro jelo da ćete se lako navući na njega
Spoj namirnica je neverovatan.
Zelene lazanje
Sastojci:
1 paketić testa za lazanje
1 mala glavica brokolija
500 g mladog spanaća
2 jajeta
1 šoljica svežeg sira
Za pesto:
1/2 šoljice oraha
1/2 šoljice lista peršuna
1 šoljica rendanog parmezana
2 kašike maslinovog ulja
so, biber
3 čena belog luka
Priprema:
U mnogo slane vode kratko kuvajte testo za lazanje. Ocedite. U istoj vodi kuvajte cvetiće brokolija i spanaća.
Kad povrće omekša, ali je još jarkozeleno, ocedite i usitnite. Dodajte smesi sveži sir i jedno razmućeno jaje sa solju i biberom. Od peršuna, oraha, parmezana, ulja i belog luka napravite pesto. Sačuvajte malo parmezana za posipanje. Vatrostalnu posudu premažite maslacem, pa dno obložite testeninom tako da se komadi malo preklapaju. Na testeninu stavite red smese od spanaća, pa opet složite red testenine. Sada
ga premažite pestom od oraha i peršuna. Slažite tako naizmenično dok ne potrošite svu smesu. Prelijte smesom razmućenog jaja, pavlake, parmezana i bibera. Stavite u zagrejanu pećnicu i zapecite. Trebaće vam oko pola sata.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
LAGANA VEČERA ZA SVA VREMENA Zapečeni spanać sa sirom zavoleće cela porodica
Nećete moći da mu odolite.
PO BAKINOM RECEPTU Piletina sa spanaćem je jelo posle kog ostaju prazni tanjiri
Neprevaziđena kombinacija.
SUPER PREDJELO ZA SVAKO SLAVLJE Napravite najlepši zeleni rolat
Nadev je neizostavan.
PRAVO PROLEĆNO JELO Musaka od spanaća je lagan obrok koji će zasititi celu porodicu
Prosta je za napraviti.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)