OVO JE LAKO I MOŽE SVAKO Palačinke sa belim lukom praktične i za doručak i za večeru
Proste su za pravljenje.
Palačinke s belim lukom
Sastojci:
4 čaše brašna
3 čaše tople vode
5 kašika ulja
1/2 glavice crnog luka
Za preliv:
2 čaše vode
3 kašike ulja
4 čena belog luka
so, biber
Priprema:
Pomešajte so i ulje u činiji, pa dodajte brašno muteći mikserom. Crni luk presecite napola i nabodite ga na viljušku. U manju posudu sipajte ulje i ubacite polovinu luka. Tiganj premažite lukom na viljušci i natopljen uljem. Pecite testo kao klasične palačinke. U manju šerpu sipajte vodu da proključa. Beli luk usitnite tako da dobijete smesu nalik pasti, pa mu dodajte ulje i sipajte u kipuću vodu i dobro izmešajte. Svaku palačinku umačite u topao preliv i ređajte ih u tepsiju pa preko svake sipajte još po kašiku preliva. Pecite oko 10 minuta na 180 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJLAGANIJA VEČERA Pečurke su glavni sastojak, a ukus je prekrasan
Kremasto i sočno.
MAGIČNO REŠENJE ZA RUČAK Iskoristite patlidžan za musaku i nećete se pokajati
Svi će se oduševiti.
RUČAK KAKVOG NEMA Napravite sarmu po makedonskom receptu!
Poseban je recept.
UKUSAN PREBRANAC NA MAKEDONSKI NAČIN Ne možete mu odoleti
Oduševićete se!
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
Komentari (0)