OVO JE LAKO I MOŽE SVAKO Palačinke sa belim lukom praktične i za doručak i za večeru
Proste su za pravljenje.
Palačinke s belim lukom
Sastojci:
4 čaše brašna
3 čaše tople vode
5 kašika ulja
1/2 glavice crnog luka
Za preliv:
2 čaše vode
3 kašike ulja
4 čena belog luka
so, biber
Priprema:
Pomešajte so i ulje u činiji, pa dodajte brašno muteći mikserom. Crni luk presecite napola i nabodite ga na viljušku. U manju posudu sipajte ulje i ubacite polovinu luka. Tiganj premažite lukom na viljušci i natopljen uljem. Pecite testo kao klasične palačinke. U manju šerpu sipajte vodu da proključa. Beli luk usitnite tako da dobijete smesu nalik pasti, pa mu dodajte ulje i sipajte u kipuću vodu i dobro izmešajte. Svaku palačinku umačite u topao preliv i ređajte ih u tepsiju pa preko svake sipajte još po kašiku preliva. Pecite oko 10 minuta na 180 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJLAGANIJA VEČERA Pečurke su glavni sastojak, a ukus je prekrasan
Kremasto i sočno.
MAGIČNO REŠENJE ZA RUČAK Iskoristite patlidžan za musaku i nećete se pokajati
Svi će se oduševiti.
RUČAK KAKVOG NEMA Napravite sarmu po makedonskom receptu!
Poseban je recept.
UKUSAN PREBRANAC NA MAKEDONSKI NAČIN Ne možete mu odoleti
Oduševićete se!
POTAŽ OD BUNDEVE Aromatičan i mirisan, a kao stvoren za početak jeseni
Okrepiće vam organizam u trenu, a nećete moći da ostanete na samo jednom tanjiru.
RIBLJA PAŠTETA Aromatični namaz mažite na hleb ili dodajte kao prilog jelu, ukusa koji priča priče
Sočna i slasna, oboriće s nogu i one koji ne vole ribu.
KREM MED Savršeni namaz za palačinke od samo 1 sastojka, a budi sva čula
Kremast i neodoljiv, oduševiće i one izbirljive.
DŽEM OD SMOKAVA S VANILOM Neodoljivi spoj različitih ukusa oboriće s nogu i one najizbirljivije
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom desertu, nećete da pogrešite šta god da odaberete.
NAJLEPŠI DŽEM OD BRESAKA Gotov za pola sata, a ukusa koji priča priče
Potpuno prirodan, obožavaće svi koji ga budu probali.
Komentari (0)