PEČENE PAPRIKE U MUSAKI SU NAJUKUSNIJE! Jednostavno jelo posle kog ćete tanjir polizati
I nije toliko kalorično.
Musaka sa paprikama
Sastojci:
500 g mešanog mlevenog mesa
2 glavice crnog luka
8-10 očišćenih pečenih paprika
4 jaja
1 kašika kajmaka
1 pavlaka ili kiselo mleko
so, biber
bosiljak
brašno, ulje
Priprema:
Izdinstajte crni luk i mleveno meso. Zatim paprike uvaljajte u brašno. U posebnoj činiji pomešajte jaja, so i kajmak, pavlaku ili kiselo mleko i bosiljak. Slažite red paprika, pa mleveno meso, dodajte polovinu izmućenih jaja s pavlakom, pa opet red paprika i na kraju ostatak mešavine s jajima. Pecite u rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
MOŽE ZA PREDJELO ILI ZA UŽINU Sjajan nadev u PAPRIKAMA daće mu božanstven ukus
Neće nijedno slavlje moći da prođe bez njih.
POJEŠĆE SE DOK TREPNETE! Punjene i pohovane paprike oduševiće vas ukusom
Fil je fenomenalan.
STARI RECEPT ZA NAJUKUSNIJU MUSAKU Upotrebite zelje na najlakši način
Ukus će vas oduševiti!
ARAPSKA MUSAKA ZA SVAČIJI UKUS Priprema je jednostavna, a ukus je jedinstven
Prste ćete polizati.
KAJGANA VAM SE STALNO LEPI ZA TIGANJ ILI ZAGOREVA? Znači da pravite neku od ovih 10 grešaka
Recept za kajganu deluje prilično jednostavno, ali da bi ispala kako treba, potrebno je poštovati određena pravila.
KAKO SE ŠPIKUJE MESO? Postoje 2 načina, a biće slasno i sočno
Za savršeno spremljena jela potrebno je da poznajete osnovnu kulinarsku terminologiju. Kada radite sa mesom, to najčešće uključuje postupke kao što su, pohovanje, špikovanje, mariniranje.
BRZE LEŠNIK KUGLICE Od samo 3 sastojka, može i malo dete da ih napravi, a tope se u ustima
Neodoljive i slatke, a posne. Najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA SA PILETINOM I 4 VRSTE SIRA Recept je proveren a ukus savršen
Nestaće sa stola odmah zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ŠTRUDLA SA MAKOM NA "ČAŠE" Uspeće i potpunim početnicima, a zamirisaće cela kuća
Slatka štrudla nestaće sa stola čim bude postavljena.
Komentari (0)