MUSAKA BEZ MESA Neobična i totalno drugačija, a preukusna
Pasulj je glavni sastojak.
Musaka od pasulja
Sastojci:
1/2 kg pasulja
7 jaja
250 g kačkavalja
200 ml pavlake za kuvanje
šoljica mleka
so, biber
2 kašike putera
Priprema:
Pasulj skuvajte, procedite i ispasirajte, dobro posolite i pobiberite. Skuvajte pet jaja, pa ih oljuštite i isecite na kolutove. Kačkavalj izrendajte. U nauljenoj vatrostalnoj posudi složite na dno polovinu pasulja, na pasulj
naređajte kolutove jaja, sve pospite rendanim kačkavaljem i zalijte vrelim puterom. Zatim prekrijte preostalim
pasuljem. Musaku zalijte s razmućenim jajima, pavlakom za kuvanje, mlekom i malo soli. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 30 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PAPRIKAŠ OD PASULJA? Itekako ćete spremati ovo preukusno jelo na kašiku
I deca će ga zavoleti.
NIŠTA JEDNOSTAVNIJE I LEPŠE Musaka od ove namirnice se lako sprema, a brzo jede
Ukusna i lagana večera.
LAGANI RUČAK PRED SUTRAŠNJI PRAZNIK Vegetarijanska musaka oduševiće svakog
Laka je za pripremu, a neće vas gristi savest kada je budete jeli.
PRAVO PROLEĆNO JELO Musaka od spanaća je lagan obrok koji će zasititi celu porodicu
Prosta je za napraviti.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)