MUSAKA BEZ MESA Neobična i totalno drugačija, a preukusna

Alo.rs

16:30

Sezonski recepti 0

Pasulj je glavni sastojak.

MUSAKA BEZ MESA Neobična i totalno drugačija, a preukusna
Shutterstock

Musaka od pasulja

Sastojci:

1/2 kg pasulja

7 jaja

250 g kačkavalja

200 ml pavlake za kuvanje

šoljica mleka

so, biber

2 kašike putera

Priprema:

Pasulj skuvajte, procedite i ispasirajte, dobro posolite i pobiberite. Skuvajte pet jaja, pa ih oljuštite i isecite na kolutove. Kačkavalj izrendajte. U nauljenoj vatrostalnoj posudi složite na dno polovinu pasulja, na pasulj
naređajte kolutove jaja, sve pospite rendanim kačkavaljem i zalijte vrelim puterom. Zatim prekrijte preostalim
pasuljem. Musaku zalijte s razmućenim jajima, pavlakom za kuvanje, mlekom i malo soli. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 30 minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading