DOBRO POZNATO JELO Napravite musaku od OVE mahunarke i uđite svima pod kožu
Preukusna je!
Musaka od pasulja
Sastojci:
2 konzerve crvenog pasulja
0,5 kg mlevenog mesa
2 jajeta
2 kašike narendanog kačkavalja
0,5 dl ulja
veza peršuna
1 čaša kisele pavlake
2 glavice crnog luka
1 šargarepa
pola kašičice ljute paprike
so, ulje
Priprema:
Na ulju propržite seckani crni luk, dodajte rendanu šargarepu i mleveno meso, so, mlevenu ljutu papriku, pa dinstajte petnaestak minuta. Podmažite vatrostalnu činiju, po dnu rasporedite deo crvenog pasulja, preko
njega stavite sloj mesa, pa postupak ponavljajte dok ne utrošite namirnice. Poslednji sloj treba da bude od pasulja. Musaku prelijte jajima s pavlakom i pospite kačkavaljem. Pecite 25 minuta na 200 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
GRČKA MUSAKA OD PATLIDŽANA Toliko je ukusna da nećete ni primetiti da meso nedostaje
Uživajte u bogatim ukusima ove grčke musake sa patlidžanom koja spaja sočne kolutove patlidžana sa aromatičnim sosom od mesa i začina
RECEPT I ZA POČETNIKE Prebranac se služi topao, a ako ga ovako napravite može se jesti i HLADAN
Preukusan je kako god da probate.
LAKO I BRZO SE PRAVE Tortilja sa malom LJUTINOM oduševiće vas na prvi zalogaj
Praktično je i za put.
NAJBRŽI TIRAMISU Treba vam samo 5 minuta, a svi će vam tražiti recept
Fenomenalan kolač sa kafom raspametiće i one koji ne vole slatko.
OČISTITE RERNU BRZO I LAKO Bez hemije i struganja satima, a sijaće se kao nova
Lak način za čišćenje rerne bez hemije, uz pomoć sode bikarbone i sirćeta.
POSNI PREBRANAC Klasik bez premca koji greje dušu i telo, pravi raj za nepca
Neverovatno ukusno jelo idealno je za obične dane ali i svečanu trpezu.
ĆUFTE U BEŠAMEL SOSU Sočne i aromatične, ovakve do sada niste jeli
Konkretno jelo dugo će vas držati sitim.
POSNA REFORMA TORTA Svečana poslastica raskošnog izgleda osvojiće i one izbirljive
Čokoladna poslastica sa orasima ukrasiće svaku trpezu, a ni malo ne zaostaje ukusom za originalom.
Komentari (0)