LAGANI RUČAK PRED SUTRAŠNJI PRAZNIK Vegetarijanska musaka oduševiće svakog
Laka je za pripremu, a neće vas gristi savest kada je budete jeli.

Vegetarijanska musaka
Možda vas zanima:

PRAVO PROLEĆNO JELO Musaka od spanaća je lagan obrok koji će zasititi celu porodicu
Prosta je za napraviti.

PEČENE PAPRIKE U MUSAKI SU NAJUKUSNIJE! Jednostavno jelo posle kog ćete tanjir polizati
I nije toliko kalorično.

ŠARENIŠ U TANJIRU! Ratatuj po posebnom receptu smazaćete za čas
Neprikosnoveno jelo.

RUČAK KOJI NIKADA NISTE PROBALI Napravite musaku od suvih šljiva
Jedinstven spoj ukusa i mirisa.
Sastojci:
1 kg krompira
2 glavice crnog luka
3 šargarepe
3 tikvice
3 patlidžana
veza blitve ili malo spanaća
4 paradajza
par čenova belog luka
2 dl ulja
100 g prezli
so, biber, peršun, bosiljak
Priprema:
Krompir oljuštite i isecite na tanke kolutove. Šargarepu, crni luk, tikvice, patlidžan, paradajz takođe isecite na kolutove debljine pola centimetra. Blitvu (spanać) i beli luk sitno iseckajte. U nauljenu dublju posudu za pečenje poređajte sloj krompira. Zatim redom slažite kolutove crnog luka, šargarepe, spanać, patlidžan. Svaki sloj posolite, začinite po želji, dodajte i malo belog luka, prelivajte uljem. Postavite drugi sloj krompira, preko njega patlidžan, tikvice i na kraju, paradajz. Začinite, prelijte uljem, pospite prezlama, pa pecite oko sat vremena na 200 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

KAKO DA NAPRAVITE DOMAĆI MAJONEZ? Treba vam samo 5 minuta, a biće još ukusniji i zdraviji
Priprema je laka, a ukus neverovatan.

BANANA HLEB ZA PRAVE SLADOKUSCE Jedini recept koji će vam ikada trebati za ovaj slatkiš
Mekan i sočan, najbolje odmah stavite duplu meru.

CACIKI SALATA Po originalnom grčkom receptu, pravi se za 2 minuta i ide uz sve
Dodajte uz piletinu ili musaku.


SLOVAČKI POTAŽ OD KISELIH JABUKA Kremast i drugačiji, osvežiće vas u trenu
Predjelo koje budi sva čula.
Komentari (0)