LAGANI RUČAK PRED SUTRAŠNJI PRAZNIK Vegetarijanska musaka oduševiće svakog
Laka je za pripremu, a neće vas gristi savest kada je budete jeli.
Vegetarijanska musaka
Sastojci:
1 kg krompira
2 glavice crnog luka
3 šargarepe
3 tikvice
3 patlidžana
veza blitve ili malo spanaća
4 paradajza
par čenova belog luka
2 dl ulja
100 g prezli
so, biber, peršun, bosiljak
Priprema:
Krompir oljuštite i isecite na tanke kolutove. Šargarepu, crni luk, tikvice, patlidžan, paradajz takođe isecite na kolutove debljine pola centimetra. Blitvu (spanać) i beli luk sitno iseckajte. U nauljenu dublju posudu za pečenje poređajte sloj krompira. Zatim redom slažite kolutove crnog luka, šargarepe, spanać, patlidžan. Svaki sloj posolite, začinite po želji, dodajte i malo belog luka, prelivajte uljem. Postavite drugi sloj krompira, preko njega patlidžan, tikvice i na kraju, paradajz. Začinite, prelijte uljem, pospite prezlama, pa pecite oko sat vremena na 200 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PRAVO PROLEĆNO JELO Musaka od spanaća je lagan obrok koji će zasititi celu porodicu
Prosta je za napraviti.
PEČENE PAPRIKE U MUSAKI SU NAJUKUSNIJE! Jednostavno jelo posle kog ćete tanjir polizati
I nije toliko kalorično.
ŠARENIŠ U TANJIRU! Ratatuj po posebnom receptu smazaćete za čas
Neprikosnoveno jelo.
RUČAK KOJI NIKADA NISTE PROBALI Napravite musaku od suvih šljiva
Jedinstven spoj ukusa i mirisa.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)