UVEK DOBAR IZBOR ZA RUČAK Piletina sa pečurkama se lepi za prste
Neodoljivo i kremasto.
Piletina sa pečurkama
Sastojci:
300 g pilećeg filea
300 g pečuraka
300 g raznog povrća (grašak, šargarepa, kukuruz)
300 g spanaća
2 kašike brašna
nekoliko kockica putera
1/2 pilećeg bujona
1 šolja mleka
začini po želji
1 čen belog luka
pire krompir
Priprema:
Pileći file isecite na kockice, začinite ih i propržite na puteru, a zatim ostavite sa strane. U istom tiganju propržite pečurke, te i njih ostavite sa strane. Dodajte još malo putera, pa iseckan čen belog luka i brašno,
promešajte, a zatim dolijte mleko i bujon, pa mešajte dok se ne zgusne. U taj sos vratite pečurke i meso, dodajte zatim mešano povrće i svež spanać, te sve to sipajte u vatrostalnu ili zemljanu posudu. Preko toga stavite pire-krompir i zapecite u rerni oko pola sata na 200 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PIKANTNA PILETINA Napravite ručak koji će se svideti celoj porodici, savršen je!
Prste ćete polizati.
RUČAK KOJI SE NE PROPUŠTA Kremasta piletina sa 4 vrste sira TOPIĆE vam se u ustima
Preukusan obrok za svaki dan.
NOV NAČIN DA SPREMITE PILETINU Francuski sistem pripreme ćete odmah usvojiti
Jednostavno je za pripremu.
BAKA ZNA NAJBOLJE Paprikaš po njenom receptu je prosto neodoljiv
Sve sastojke verovatno već imate u kuhinji.
TURSKA PICA BOLJA OD ONE KLASIČNE Tradicionalni recept za Lohmadžun
Ako volite picu, ovu ćete obožavati. Mleveno meso daje poseban šmek, zato najbolje stavite duplu meru.
SALATA OD CRNOG PILETA Meso košta oko 500 evra, a evo zašto danas o ovom receptu danas priča cela Srbija
Ovakvo nešto do sada sigurno niste jeli, pa nije ni čudo što se o ovom receptu danima priča na društvenim mrežama.
KOLIKO JAJA SME DA SE POJEDE DNEVNO? Specijalista tvrdi ovo i sigurno ćete se iznenaditi
Dr Jagoda Jorga suspecijalista za ishranu i doktor medicinskih nauka, dala je odgovor na pitanje koliko kuvanih jaja može da se pojede, kao i za koje kategorije ovo pravilo ne važi.
PUNJENO BELO MESO Sočan delikates koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a meso se lepi za prste
Konkretan obrok za sve gurmane.
GURMANSKA ČORBA OD ŠAMPINJONA SA PAVLAKOM Sipaćete tanjir više
Fenomenalna čorba okrepiće vam dušu i telo.
Komentari (0)