UVEK DOBAR IZBOR ZA RUČAK Piletina sa pečurkama se lepi za prste

Alo.rs

11:00

Sezonski recepti 0

Neodoljivo i kremasto.

UVEK DOBAR IZBOR ZA RUČAK Piletina sa pečurkama se lepi za prste
Shutterstock

Piletina sa pečurkama

Sastojci:

300 g pilećeg filea

300 g pečuraka

300 g raznog povrća (grašak, šargarepa, kukuruz)

300 g spanaća

2 kašike brašna

nekoliko kockica putera

1/2 pilećeg bujona

1 šolja mleka

začini po želji

1 čen belog luka

pire krompir

Priprema:

Pileći file isecite na kockice, začinite ih i propržite na puteru, a zatim ostavite sa strane. U istom tiganju propržite pečurke, te i njih ostavite sa strane. Dodajte još malo putera, pa iseckan čen belog luka i brašno,
promešajte, a zatim dolijte mleko i bujon, pa mešajte dok se ne zgusne. U taj sos vratite pečurke i meso, dodajte zatim mešano povrće i svež spanać, te sve to sipajte u vatrostalnu ili zemljanu posudu. Preko toga stavite pire-krompir i zapecite u rerni oko pola sata na 200 stepeni.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading