UVEK DOBAR IZBOR ZA RUČAK Piletina sa pečurkama se lepi za prste
Neodoljivo i kremasto.
Piletina sa pečurkama
Sastojci:
300 g pilećeg filea
300 g pečuraka
300 g raznog povrća (grašak, šargarepa, kukuruz)
300 g spanaća
2 kašike brašna
nekoliko kockica putera
1/2 pilećeg bujona
1 šolja mleka
začini po želji
1 čen belog luka
pire krompir
Priprema:
Pileći file isecite na kockice, začinite ih i propržite na puteru, a zatim ostavite sa strane. U istom tiganju propržite pečurke, te i njih ostavite sa strane. Dodajte još malo putera, pa iseckan čen belog luka i brašno,
promešajte, a zatim dolijte mleko i bujon, pa mešajte dok se ne zgusne. U taj sos vratite pečurke i meso, dodajte zatim mešano povrće i svež spanać, te sve to sipajte u vatrostalnu ili zemljanu posudu. Preko toga stavite pire-krompir i zapecite u rerni oko pola sata na 200 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PIKANTNA PILETINA Napravite ručak koji će se svideti celoj porodici, savršen je!
Prste ćete polizati.
RUČAK KOJI SE NE PROPUŠTA Kremasta piletina sa 4 vrste sira TOPIĆE vam se u ustima
Preukusan obrok za svaki dan.
NOV NAČIN DA SPREMITE PILETINU Francuski sistem pripreme ćete odmah usvojiti
Jednostavno je za pripremu.
BAKA ZNA NAJBOLJE Paprikaš po njenom receptu je prosto neodoljiv
Sve sastojke verovatno već imate u kuhinji.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)