SUPA KOJA GREJE DUŠU Vitaminska bomba od povrća koju možete jesti svaki dan
Povrća ima u izobilju.
Pileća supa
Sastojci:
2 pileća prsa
1 glavica crnog luka
5 čena belog luka
1 kašika soli
1 kašičica bibera
2 kašike maslinovog ulja
4 kocke pileće supe
500 g krompira
1/2 čaše kukuruza šećerca
1 veza mladog luka
1/2 šolje pavlake
2 avokada
2 kašike kapara
Priprema:
U posudi pomešajte iseckanu piletinu, crni, beli i mladi luk, so i biber i maslinovo ulje, pa ostavite je da odstoji u frižideru oko 8 sati, kako bi meso poprimilo što bolji ukus. Nakon toga, zagrejte ulje u šerpi. Dodajte piletinu sa marinadom, pa dinstajte oko 6 minuta. Zatim prelijte sa 2,5 l vode i 4 kocke supe. Kada mešavina proključa, smanjite temperaturu i poklopite je, te ostavite da se kuva još pola sata. Nakon toga, izvadite piletinu i u šerpu dodajte krompir, povećajte temperaturu i kuvajte oko 5 minuta. Potom, dodajte kukuruz, pavlaku i kapar. Kuvajte sa poklopcem 20 minuta, ili dok krompir ne bude skuvan. Zatim vratite iseckanu piletinu u lonac. Isecite avokado i poslužite uz supu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ŠARENOLIKOST NA TANJIRU Punč torta za sve sladokusce
Ukus je neprevaziđen.
NEĆETE MOĆI DA PRESTANETE DA IH JEDETE Palačinke sa neodoljivim kremom
Potrudićete se da ispadnu najukusnije moguće.
DESERT KOJI NAJAVLJUJE PROLEĆE Kruške sa prelivom od ruma ulepšaće vam nedeljno popodne
Neka vam najmlađi pomognu oko pripreme, lako je.
MOGU BITI I MRSNE I POSNE Rum bombice prave se za 15 minuta
Poslužite nenajavljene goste.
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
POSNE PLJESKAVICE OD OSLIĆA Prave se za tili čas, a ukus im je fenomenalan
Najbolje da ih servirate dok su još tople...
Komentari (0)