SUPA KOJA GREJE DUŠU Vitaminska bomba od povrća koju možete jesti svaki dan
Povrća ima u izobilju.
Pileća supa
Sastojci:
2 pileća prsa
1 glavica crnog luka
5 čena belog luka
1 kašika soli
1 kašičica bibera
2 kašike maslinovog ulja
4 kocke pileće supe
500 g krompira
1/2 čaše kukuruza šećerca
1 veza mladog luka
1/2 šolje pavlake
2 avokada
2 kašike kapara
Priprema:
U posudi pomešajte iseckanu piletinu, crni, beli i mladi luk, so i biber i maslinovo ulje, pa ostavite je da odstoji u frižideru oko 8 sati, kako bi meso poprimilo što bolji ukus. Nakon toga, zagrejte ulje u šerpi. Dodajte piletinu sa marinadom, pa dinstajte oko 6 minuta. Zatim prelijte sa 2,5 l vode i 4 kocke supe. Kada mešavina proključa, smanjite temperaturu i poklopite je, te ostavite da se kuva još pola sata. Nakon toga, izvadite piletinu i u šerpu dodajte krompir, povećajte temperaturu i kuvajte oko 5 minuta. Potom, dodajte kukuruz, pavlaku i kapar. Kuvajte sa poklopcem 20 minuta, ili dok krompir ne bude skuvan. Zatim vratite iseckanu piletinu u lonac. Isecite avokado i poslužite uz supu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ŠARENOLIKOST NA TANJIRU Punč torta za sve sladokusce
Ukus je neprevaziđen.
NEĆETE MOĆI DA PRESTANETE DA IH JEDETE Palačinke sa neodoljivim kremom
Potrudićete se da ispadnu najukusnije moguće.
DESERT KOJI NAJAVLJUJE PROLEĆE Kruške sa prelivom od ruma ulepšaće vam nedeljno popodne
Neka vam najmlađi pomognu oko pripreme, lako je.
MOGU BITI I MRSNE I POSNE Rum bombice prave se za 15 minuta
Poslužite nenajavljene goste.
VRUĆA MEKSIČKA KAFA Razbudiće vas očas posla, a tradicionalno se pije uveče
Uglavnom se dodaje sladoled od vanile, ali možete da zasladite ili aromatizujete po želji.
NAPRAVITE PRAVI DOMAĆI JOGURT: Potrebna su vam samo dva jednostavna sastojka, rezultat je neverovatan
Donosimo vam sjajan i jednostavan recept za domaći jogurt
VEČERA ZA 10 MINUTA Treba vam samo par tortilja i imaćete pravu gozbu
Ko kaže da je za kulinarski specijalitet neophodno provesti u kuhinji nekoliko sati, grdno se prevario.
CEO ŽIVOT POGREŠNO KUVATE PIRINAČ Samo ako ga ovako pripremite, biće kao iz restorana
Koliko vam se samo puta desilo da umesto rastresitog zrna, dobijete gnjecavu smesu?
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
Komentari (0)