PIKANTNA PILETINA Napravite ručak koji će se svideti celoj porodici, savršen je!
Prste ćete polizati.

Kari piletina
Sastojci:
500 g pilećih prsa
2 kašike maslinovog ulja
so
2 čena belog luka
1 kašika đumbira
1 kašika karija (ili kurkume)
pola sveže ljute paprike
2 dl neutralne pavlake
sveži korijander i peršun
1 dl pelata
1 crni luk
Priprema:
Pileća prsa iseći na kockice, začiniti i propržiti na maslinovom ulju. Nakon toga ih izvaditi i ostaviti sa strane. U istoj posudi propržiti crni luk, beli luk, dodati pelat i kari, iseckanu ljutu papričicu, neutralnu pavlaku, sitno iseckan peršun i korijander. Kuvati 20 minuta, a zatim dodati piletinu i krčkati još 15 minuta. Kao prilog se može pripremati pasta ili pirinač.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NOV NAČIN DA SPREMITE PILETINU Francuski sistem pripreme ćete odmah usvojiti
Jednostavno je za pripremu.

BAKA ZNA NAJBOLJE Paprikaš po njenom receptu je prosto neodoljiv
Sve sastojke verovatno već imate u kuhinji.

OBROK SALATA ZA SVAKI DAN Praktična za posao, a odmah se pojede
Obični sastojci, a preukusna je.

SUPA KOJA GREJE DUŠU Vitaminska bomba od povrća koju možete jesti svaki dan
Povrća ima u izobilju.

BAKIN SPANAĆ MIRIŠE NA DETINJSTVO Kremast i jednostavan, a ukusa koji govori više od 1000 jezika
Najbolje služite uz meso ili ribu.

RIŽOTO SA MESOM I POVRĆEM Ručak koji pomera granice dobrog ukusa, cela porodica će uživati
Savršenog ukusa, a zasitno.

ČAČANSKI LONAC Prepun različitih vrsta mesa, ručak kome neće odoleti ni najveći gurmani
Slasno i aromatično jelo, a bićete siti satima.

KREMASTI PIRE KROMPIR Najbolje služite uz ćufte ili šnicle, za ručak koji se pamti
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.

VRANJANSKI PROPEĆ PO TETA DRAGANINOM RECEPTU Mirisan i sočan, nema ko će mu odoleti
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
Komentari (0)