PIKANTNA PILETINA Napravite ručak koji će se svideti celoj porodici, savršen je!
Prste ćete polizati.
Kari piletina
Sastojci:
500 g pilećih prsa
2 kašike maslinovog ulja
so
2 čena belog luka
1 kašika đumbira
1 kašika karija (ili kurkume)
pola sveže ljute paprike
2 dl neutralne pavlake
sveži korijander i peršun
1 dl pelata
1 crni luk
Priprema:
Pileća prsa iseći na kockice, začiniti i propržiti na maslinovom ulju. Nakon toga ih izvaditi i ostaviti sa strane. U istoj posudi propržiti crni luk, beli luk, dodati pelat i kari, iseckanu ljutu papričicu, neutralnu pavlaku, sitno iseckan peršun i korijander. Kuvati 20 minuta, a zatim dodati piletinu i krčkati još 15 minuta. Kao prilog se može pripremati pasta ili pirinač.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NOV NAČIN DA SPREMITE PILETINU Francuski sistem pripreme ćete odmah usvojiti
Jednostavno je za pripremu.
BAKA ZNA NAJBOLJE Paprikaš po njenom receptu je prosto neodoljiv
Sve sastojke verovatno već imate u kuhinji.
OBROK SALATA ZA SVAKI DAN Praktična za posao, a odmah se pojede
Obični sastojci, a preukusna je.
SUPA KOJA GREJE DUŠU Vitaminska bomba od povrća koju možete jesti svaki dan
Povrća ima u izobilju.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)