NOV NAČIN DA SPREMITE PILETINU Francuski sistem pripreme ćete odmah usvojiti

Alo.rs

14:00

Kulinarski globus 0

Jednostavno je za pripremu.

NOV NAČIN DA SPREMITE PILETINU Francuski sistem pripreme ćete odmah usvojiti
Shutterstock

Piletina u vinu na francuski način

Sastojci:

1 pile rastavljeno na komade

100 g slanine

3 crna luka

2 šargarepe

3 čena belog luka

2 kašike soka od paradajza

2 kašičice ulja

500 ml sušenog povrća

500 ml crnog vina

200 g pečuraka

3 kašičice brašna

peršun, timijan, lovor, so i biber

Priprema:

Rernu prvo zagrejte na 140 stepeni. U nju ubacite šerpu i pustite da se dobro zagreje. Posudu vratite na šporet, dodajte ulje, pa kratko zapržite kockice slanine. Piletinu dobro začinite sa svih strana solju i biberom, pa je dodajte slanini i pustite da se zapeče sa svih strana. Piletinu i slaninu izvadite iz lonca. U lonac ubacite luk i šargarepu isečene na krupne komade i beli luk, koji ste samo prepolovili. Dodajte sok od paradajza i brašno, dobro pomešajte i kuvajte zajedno sa povrćem još 10 minuta. U šerpu vratite piletinu i slaninu, dodajte vino i sušeno povrće, timijan i lovor. Vode mora biti dovoljno da prekrije meso kako biste na kraju dobili gusti umak od povrća i mesa. Ubacite u rernu na sat vremena, a 15 minuta pre završetka pečenja dodajte i pečurke.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading