NOV NAČIN DA SPREMITE PILETINU Francuski sistem pripreme ćete odmah usvojiti
Jednostavno je za pripremu.
Piletina u vinu na francuski način
Sastojci:
1 pile rastavljeno na komade
100 g slanine
3 crna luka
2 šargarepe
3 čena belog luka
2 kašike soka od paradajza
2 kašičice ulja
500 ml sušenog povrća
500 ml crnog vina
200 g pečuraka
3 kašičice brašna
peršun, timijan, lovor, so i biber
Priprema:
Rernu prvo zagrejte na 140 stepeni. U nju ubacite šerpu i pustite da se dobro zagreje. Posudu vratite na šporet, dodajte ulje, pa kratko zapržite kockice slanine. Piletinu dobro začinite sa svih strana solju i biberom, pa je dodajte slanini i pustite da se zapeče sa svih strana. Piletinu i slaninu izvadite iz lonca. U lonac ubacite luk i šargarepu isečene na krupne komade i beli luk, koji ste samo prepolovili. Dodajte sok od paradajza i brašno, dobro pomešajte i kuvajte zajedno sa povrćem još 10 minuta. U šerpu vratite piletinu i slaninu, dodajte vino i sušeno povrće, timijan i lovor. Vode mora biti dovoljno da prekrije meso kako biste na kraju dobili gusti umak od povrća i mesa. Ubacite u rernu na sat vremena, a 15 minuta pre završetka pečenja dodajte i pečurke.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RUČAK KOJI SE NE PROPUŠTA Kremasta piletina sa 4 vrste sira TOPIĆE vam se u ustima
Preukusan obrok za svaki dan.
![PRIZOVITE FRANCUSKU U SVOJ DOM Dobro poznato jelo napravite po specijalnom receptu](/data/images/2022-07-18/32813_shutterstock-1418865638_f.jpg)
PRIZOVITE FRANCUSKU U SVOJ DOM Dobro poznato jelo napravite po specijalnom receptu
Odmah će vam dopasti.
![pileći paprikaš](/data/images/2021-10-09/4132_shutterstock-1982485994_f.jpg)
BAKA ZNA NAJBOLJE Paprikaš po njenom receptu je prosto neodoljiv
Sve sastojke verovatno već imate u kuhinji.
![pileća salata](/data/images/2023-04-14/51605_shutterstock-625393436_f.jpg)
OBROK SALATA ZA SVAKI DAN Praktična za posao, a odmah se pojede
Obični sastojci, a preukusna je.
![kazandibi](/data/images/2024-07-08/93338_shutterstock-727188481_f.jpg)
KAZANDIBI Probajte i uverite se zašto ceo kontinent obožava turski puding
Desert kazandibi potiče iz jelovnika starih Rimljana, a kasnije su ga preuzeli Turci.
![brigadero](/data/images/2024-06-27/92231_shutterstock-2405218737_f.jpg)
BRIGADERO Brazilski kolačići bez kojih nijedna proslava ne može da prođe, a tope se u ustima
Supruga brigadira Eduarda Gomeza napravila je ove ukusne kuglice od kondenzovanog mleka i kakao praha, po čemu su i dobili ime.
![meksička supa od kukuruza](/data/images/2024-06-26/92151_shutterstock-2433915299_f.jpg)
MEKSIČKA SUPA OD KUKURUZA Krepi organizam u trenu, a budi sva čula
Drugačija i aromatična, za pravo uživanje.
![cureki](/data/images/2024-06-24/91871_cureki_f.jpg)
CUREKI Grčka pletenica za prave sladokusce, a klasik bez premca
Idealna za doručak ili užinu, prste da poližete.
![samosa](/data/images/2024-06-12/90536_shutterstock-2159316021_f.jpg)
SAMOSA Indijski hrskavi specijalitet u spoju sa sočnim punjenjem, koji nestaje sa stola odmah
Aromatično jelo oduševiće i one izbirljive.
Komentari (0)