NOV NAČIN DA SPREMITE PILETINU Francuski sistem pripreme ćete odmah usvojiti
Jednostavno je za pripremu.
Piletina u vinu na francuski način
Sastojci:
1 pile rastavljeno na komade
100 g slanine
3 crna luka
2 šargarepe
3 čena belog luka
2 kašike soka od paradajza
2 kašičice ulja
500 ml sušenog povrća
500 ml crnog vina
200 g pečuraka
3 kašičice brašna
peršun, timijan, lovor, so i biber
Priprema:
Rernu prvo zagrejte na 140 stepeni. U nju ubacite šerpu i pustite da se dobro zagreje. Posudu vratite na šporet, dodajte ulje, pa kratko zapržite kockice slanine. Piletinu dobro začinite sa svih strana solju i biberom, pa je dodajte slanini i pustite da se zapeče sa svih strana. Piletinu i slaninu izvadite iz lonca. U lonac ubacite luk i šargarepu isečene na krupne komade i beli luk, koji ste samo prepolovili. Dodajte sok od paradajza i brašno, dobro pomešajte i kuvajte zajedno sa povrćem još 10 minuta. U šerpu vratite piletinu i slaninu, dodajte vino i sušeno povrće, timijan i lovor. Vode mora biti dovoljno da prekrije meso kako biste na kraju dobili gusti umak od povrća i mesa. Ubacite u rernu na sat vremena, a 15 minuta pre završetka pečenja dodajte i pečurke.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RUČAK KOJI SE NE PROPUŠTA Kremasta piletina sa 4 vrste sira TOPIĆE vam se u ustima
Preukusan obrok za svaki dan.
PRIZOVITE FRANCUSKU U SVOJ DOM Dobro poznato jelo napravite po specijalnom receptu
Odmah će vam dopasti.
BAKA ZNA NAJBOLJE Paprikaš po njenom receptu je prosto neodoljiv
Sve sastojke verovatno već imate u kuhinji.
OBROK SALATA ZA SVAKI DAN Praktična za posao, a odmah se pojede
Obični sastojci, a preukusna je.
BORŠČ Ruska supa koja jača imunitet u trenu, a boju duguje ovom povrću
Ruski specijalitet poznat po intenzivnoj crvenoj boji, kao stvoren za hladne dane.
DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti
Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.
FANTASTIČNO VARIVO NA BOSANSKI NAČIN Pikantan gulaš, preukusan, a podiže snagu do maksimuma
Razgalite se, okrepite i zagrejte ovim zdravim ručkom
AMERIČKE PALAČINKE PO ORIGINALNOM RECEPTU Sočne i slatke, a idealne za lepo druženje sa prijateljima
Originalno se služe sa javorovim sirupom i šlagom, a možete da dodate umesto toga lešnik krem, med ili prilog po želji.
HALONGOTOR Švedski kolačići sa džemom koji sjajnu idu uz čaj ili kafu
Švedski tradicionalni kolačići postoje još od 1960 ih, a prave se krajnje jednostavno.
Komentari (0)