NOV NAČIN DA SPREMITE PILETINU Francuski sistem pripreme ćete odmah usvojiti
Jednostavno je za pripremu.
Piletina u vinu na francuski način
Možda vas zanima:
RUČAK KOJI SE NE PROPUŠTA Kremasta piletina sa 4 vrste sira TOPIĆE vam se u ustima
Preukusan obrok za svaki dan.

PRIZOVITE FRANCUSKU U SVOJ DOM Dobro poznato jelo napravite po specijalnom receptu
Odmah će vam dopasti.

BAKA ZNA NAJBOLJE Paprikaš po njenom receptu je prosto neodoljiv
Sve sastojke verovatno već imate u kuhinji.

OBROK SALATA ZA SVAKI DAN Praktična za posao, a odmah se pojede
Obični sastojci, a preukusna je.
Sastojci:
1 pile rastavljeno na komade
100 g slanine
3 crna luka
2 šargarepe
3 čena belog luka
2 kašike soka od paradajza
2 kašičice ulja
500 ml sušenog povrća
500 ml crnog vina
200 g pečuraka
3 kašičice brašna
peršun, timijan, lovor, so i biber
Priprema:
Rernu prvo zagrejte na 140 stepeni. U nju ubacite šerpu i pustite da se dobro zagreje. Posudu vratite na šporet, dodajte ulje, pa kratko zapržite kockice slanine. Piletinu dobro začinite sa svih strana solju i biberom, pa je dodajte slanini i pustite da se zapeče sa svih strana. Piletinu i slaninu izvadite iz lonca. U lonac ubacite luk i šargarepu isečene na krupne komade i beli luk, koji ste samo prepolovili. Dodajte sok od paradajza i brašno, dobro pomešajte i kuvajte zajedno sa povrćem još 10 minuta. U šerpu vratite piletinu i slaninu, dodajte vino i sušeno povrće, timijan i lovor. Vode mora biti dovoljno da prekrije meso kako biste na kraju dobili gusti umak od povrća i mesa. Ubacite u rernu na sat vremena, a 15 minuta pre završetka pečenja dodajte i pečurke.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

HRSKAVI ITALIJANSKI KANTUČINI Neodoljivi keksići sa bademom koji super idu uz kafu ili čaj
Čuveni italijanski keksići sa bademom iz Toskane peku se dvaput kako bi bili što hrskaviji. Savršeno idu uz kafu ili čaj, a mogu da zamene desert ili užinu. Priprema je krajnje jednostavna, a ukus neodoljiv.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.
Komentari (0)