USOLJENA RIBA PRSTE DA POLIŽEŠ Ovakav recept sigurno niste probali do sada!
Jelo stiže sa Jamajke.
Usoljena riba
Sastojci:
400 g usoljenog bakalara
1/2 šolje ulja
4 čena belog luka
1 grančica sveže majčine dušice
2 glavice crnog luka
4 mlada luka
1 šolja iseckanih paprika
1 kašičica crnog bibera
1 kašičica paprike
Priprema:
Isperite svu so iz usoljene ribe u hladnoj vodi, a zatim je pripremite kao što sledi: potopite je na sat vremena u toploj vodi, potom ocedite i nalijte novu vodu, pa pustite da odstoji još jedan sat. Riba ć e se natopiti za ukupno 2 sata. Zagrejte ulje u tiganju srednje veličine na umerenoj vatri, a zatim dodajte iseckan beli luk i kuvajte 30 sekundi. Dodajte grančice majčine dušice i kuvajte 30 sekundi. Dodajte luk, mladi luk, paprike i kuvajte 5 minuta. Mešajte po potrebi. Dodajte pripremljenu ribu u tiganj i kuvajte 5 minuta. Dodajte crni biber i isključite šporet. Ukrasite obrok paprikom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
IDEALAN RUČAK ZA POSLEDNJI DAN POSTA Riba u belom sosu će vas oduševiti
Probajte ovaj izvanredan recept.
JELO UZ KOJE ĆE UŽIVATI I DECA Kolutići lignje uz UKUSAN dodatak je odličan obrok!
Hrskav i jednostavan recept.
IDEJA ZA SUPER RUČAK SUTRA Zdravi paprikaš od ribe napravićete za ceo vikend
Količina koja će zadovojiti celu porodicu.
HRSKAVO SPOLJA, A SOČNO UNUTRA Fileti ribe sa PIVOM mogu napraviti i neiskusne domaćice
Prosto je za pripremu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)