JELO UZ KOJE ĆE UŽIVATI I DECA Kolutići lignje uz UKUSAN dodatak je odličan obrok!
Hrskav i jednostavan recept.
Hrskave lignje sa pivom
Sastojci:
250 g lignji
sok od limuna
250 ml piva
brašno, belo
4 kašike kukuruznog brašna
prstohvat praška za pecivo
ulje za prženje, prezle, so
Priprema:
Lignje očistite i dobro ih operite, zatim isecite na kolutove debljine oko 1 cm. Sipajte ih u posudu i prelijte pivom i sokom od pola limuna, ostavite ih da odstoje bar 30 minuta. U drugoj posudi napravite smesu za pohovanje tako što ćete da promešate dve vrste brašna, so i prašak za pecivo. Ugrejte ulje i pohujte svaki kolut, tako što ćete ga uvaljati u smesu za pohovanje da bi bio hrskaviji. Na kraju ga možete posut i kukuruznim brašnom ili prezlama.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
IDEJA ZA SUPER RUČAK SUTRA Zdravi paprikaš od ribe napravićete za ceo vikend
Količina koja će zadovojiti celu porodicu.
HRSKAVO SPOLJA, A SOČNO UNUTRA Fileti ribe sa PIVOM mogu napraviti i neiskusne domaćice
Prosto je za pripremu.
POST NE MOŽE DA PROĐE BEZ SKUŠE Zapečena riba sa povrćem zasitiće celu porodicu
Ukusno je, nema šta.
IDEALNA JE ZA VREME POSTA Pripremite pastrmku na norveški način
Preukusna je ako pripremite baš ovako.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)