IDEALAN RUČAK ZA POSLEDNJI DAN POSTA Riba u belom sosu će vas oduševiti
Probajte ovaj izvanredan recept.
Riba u belom sosu
Sastojci:
500 g ribljih fileta
par kašika maslinovog ulja
sok od 1/2 limuna
100 g brašna
1 glavica luka
3-4 čena belog luka
15 g kapara
100 ml belog vina
2 kašike naseckanog peršuna
1 kašika naseckanog ruzmarina
so, biber
Priprema:
Filete ribe natrljajte sokom od limuna i maslinovim uljem, pa ostavite minimalno sat vremena u frižideru. U većem tiganju zagrejte ulje. Ribu uvaljajte u brašno, ali samo jednu stranu, onu na kojoj je kožica. Popržite nekoliko minuta s obe strane. Izvadite je i ostavite na toplom. Luk isecite na polumesece, pa ga popržite
na maslinovom ulju dok ne omekša. Zatim mu dodajte beli luk i kapare. Čim zamiriše beli luk, filete ribe stavite na njega, dodajte začine, pa sve podlijte belim vinom. Ostavite neka se kuva maksimalno 5 minuta, a ako je potrebno, podlijte s malo vode. Uz ribu poslužite krompir koji možete začiniti s maslinovim uljem,
peršunom i belim lukom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POST NE MOŽE DA PROĐE BEZ SKUŠE Zapečena riba sa povrćem zasitiće celu porodicu
Ukusno je, nema šta.
RUČAK KOJI SE NE PROPUŠTA Kremasta piletina sa 4 vrste sira TOPIĆE vam se u ustima
Preukusan obrok za svaki dan.
TRADICIONALNO JELO KOJE SVI VOLE Podvarak sa mesom po bakinom receptu topi se u ustima
Što više masti, to je ukusniji.
NAJSOČNIJI PIRINAČ Rižoto uz dodatak raznog povrća zasitiće vas vrlo brzo
Možete ga i poneti na posao ili biti prilog uz glavno jelo.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)