IDEALAN RUČAK ZA POSLEDNJI DAN POSTA Riba u belom sosu će vas oduševiti
Probajte ovaj izvanredan recept.
Riba u belom sosu
Sastojci:
500 g ribljih fileta
par kašika maslinovog ulja
sok od 1/2 limuna
100 g brašna
1 glavica luka
3-4 čena belog luka
15 g kapara
100 ml belog vina
2 kašike naseckanog peršuna
1 kašika naseckanog ruzmarina
so, biber
Priprema:
Filete ribe natrljajte sokom od limuna i maslinovim uljem, pa ostavite minimalno sat vremena u frižideru. U većem tiganju zagrejte ulje. Ribu uvaljajte u brašno, ali samo jednu stranu, onu na kojoj je kožica. Popržite nekoliko minuta s obe strane. Izvadite je i ostavite na toplom. Luk isecite na polumesece, pa ga popržite
na maslinovom ulju dok ne omekša. Zatim mu dodajte beli luk i kapare. Čim zamiriše beli luk, filete ribe stavite na njega, dodajte začine, pa sve podlijte belim vinom. Ostavite neka se kuva maksimalno 5 minuta, a ako je potrebno, podlijte s malo vode. Uz ribu poslužite krompir koji možete začiniti s maslinovim uljem,
peršunom i belim lukom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POST NE MOŽE DA PROĐE BEZ SKUŠE Zapečena riba sa povrćem zasitiće celu porodicu
Ukusno je, nema šta.
RUČAK KOJI SE NE PROPUŠTA Kremasta piletina sa 4 vrste sira TOPIĆE vam se u ustima
Preukusan obrok za svaki dan.
TRADICIONALNO JELO KOJE SVI VOLE Podvarak sa mesom po bakinom receptu topi se u ustima
Što više masti, to je ukusniji.
NAJSOČNIJI PIRINAČ Rižoto uz dodatak raznog povrća zasitiće vas vrlo brzo
Možete ga i poneti na posao ili biti prilog uz glavno jelo.
PREDLOZI ZA USKRŠNJU TRPEZU Tradicionalna jela za prave gurmane
Rolovana plećka, svečana pogača, prolećni krompirići i praznična pita, nećete da pogrešite šta god da izaberete.
RIBLJA ČORBA Kafanski specijalitet koji se brzo sprema, a svi će misliti da ste pravili satima
Posna riblja čorba osvojiće i one koji mrse.
FARBANJE JAJA SOKOM Isprobajte drugačiju tehniku koja daje neverovatne boje
Proverena tehnika oduševiće rezultatom i one izbirljive.
PANCEROTE Hrskave spolja, a sočne iznutra, najbolje odmah stavite duplu meru
Mekane i sočne, pravićete stalno.
GRČKA MUSAKA Sočno jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, prste da poližete
Sočno jelo u kombinaciji povrća i patlidžana osvojiće i one izbirljive.
Komentari (0)