FANTAZIJA UKUSA Lazanje sa palačinkama, ništa lepše niste probali

trpeza.rs

14:18

U sosu sa 0

Kako nam je trebalo toliko vremena da spojimo naše dve omiljene hrane

FANTAZIJA UKUSA Lazanje sa palačinkama, ništa lepše niste probali
Printscreen/Youtube

Sastojci:

  • 12 palačinki
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 1 veća šargarepa
  • 500 grama mešanog mlevenog mesa
  • 200 ml paradajz sosa
  • 300 g tvrdog kačkavalja
  • so, biber, suvi začin, origano, bosiljak, peršun ili začini po ukusu
  • Za bešamel sos:
  • 50 grama maslaca
  • 2 pune kašike brašna
  • 500 ml mleka
  • 100 g tvrdog kačkavalja ili parmezana

Priprema:

Najpre ispecite palačinke, kako ih inače spremate i odložite sa strane. 

Sitno iseckajte luk, šargarepu izrendajte i sve dinstajte na malo maslinovog ulja. Kad omekša, dodajte mleveno meso, pa dinstajte još desetak minuta da se meso lepo uprži. Ukoliko je potrebno, dodajte vrlo malo vode. Pred kraj, u smesu stavite paradajz sos i začine.

Sos napravite tako što ćete u manjoj šerpi otopiti maslac, dodati brašno i prižiti oko minut, pa sipati mleko (postepeno), neprestano mešajući. Kada dobijete smesu (bešamel sos) dovoljno gust, skloniti sa ringle.

U odgovarajućoj posudi slagati red palačinki, red smese od mesa, red rendanog kačkavalja i tako dok ne utrošite materijal. Poslednji red treba da budu palačinke. Potom, sve preliti bešamel sosom.

Peći u zagrejanoj rerni, na 200 stepeni, oko pola sata.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading