Kako nam je trebalo toliko vremena da spojimo naše dve omiljene hrane

Sastojci:
- 12 palačinki
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 veća glavica crnog luka
- 1 veća šargarepa
- 500 grama mešanog mlevenog mesa
- 200 ml paradajz sosa
- 300 g tvrdog kačkavalja
- so, biber, suvi začin, origano, bosiljak, peršun ili začini po ukusu
- Za bešamel sos:
- 50 grama maslaca
- 2 pune kašike brašna
- 500 ml mleka
- 100 g tvrdog kačkavalja ili parmezana
Priprema:
Najpre ispecite palačinke, kako ih inače spremate i odložite sa strane.
Sitno iseckajte luk, šargarepu izrendajte i sve dinstajte na malo maslinovog ulja. Kad omekša, dodajte mleveno meso, pa dinstajte još desetak minuta da se meso lepo uprži. Ukoliko je potrebno, dodajte vrlo malo vode. Pred kraj, u smesu stavite paradajz sos i začine.
Sos napravite tako što ćete u manjoj šerpi otopiti maslac, dodati brašno i prižiti oko minut, pa sipati mleko (postepeno), neprestano mešajući. Kada dobijete smesu (bešamel sos) dovoljno gust, skloniti sa ringle.
U odgovarajućoj posudi slagati red palačinki, red smese od mesa, red rendanog kačkavalja i tako dok ne utrošite materijal. Poslednji red treba da budu palačinke. Potom, sve preliti bešamel sosom.
Peći u zagrejanoj rerni, na 200 stepeni, oko pola sata.
Možda vas zanima:

LEPŠA NEGO SA MESOM Posna sarma sa šampinjonima i sojom, savršenstvo u tanjiru
Dodatak šampinjona i kiseli kupus, soja, pirinač upotpunjuju fantastičan ukus posne sarme

POSLUŽITE IH KAO PREDJELO Preukusne tikvice urolane sa sirom je pravi delikates
Nije teško da se napravi.

ZA ONE KOJI ZNAJU ŠTA JE DOBRO Ove polpete od krompira i sira nestat će brzinom svetlosti s tanjira
Poslužite uz sos i sezonsku salatu

STARINSKI RECEPT SA JUGA SRBIJE Kosovska filija sa kajmakom, pita sa ukusom ljubavi
Filija se može ispeći i u rerni šporeta, samo je važno postaviti tepsiju visoko, odmah ispod grejača

DOMAĆI KEČAP Još ukusniji i zdraviji od onog kupovnog
Dodajte omiljenom jelu i uživajte.

NEODOLJIVI PESTO SOS Super ide uz testeninu i krompir pire
Pravi se lako, a daje šmek svakom jelu.

TAMARINA ARABIJA TORTA ZA SVE SVEČANE PRILIKE Raskošna i neodoljiva, prste da poližete
Napravite ovu očaravajuću poslasticu po receptu Tamare Đorđević iz Vranja

DOMAĆI SOS OD MIROĐIJE Savršeno ide uz meso, krompir i sarmice, a gotov očas posla
Priprema je jednostavna, a daje šmek svakom jelu.

DANIJELINA SAHER TORTA U SAVRŠENOM SPOJU DŽEMA I ČOKOLADE Savršena za svaku svečanost
Napravite čuvenu austrijsku poslasticu po receptu Danijele Šoškić iz Požarevca.
Komentari (0)