PILETINA U ŠPAGETIMA Deci će se ovakav ručak mnogo dopasti
Prosto se sprema.
Piletina špageti
Sastojci:
3 kašike maslinovog ulja
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
250 g pilećeg belog mesa
200 g šampinjona
1 kašika soli
1/2 kašike bibera
500 g paradajza
1 kašika bosiljka
250 g špageta
Priprema:
Očistite i sitno naseckajte luk. Piletinu isecite na kockice. Šampinjone operite i isecite na listiće. Paradajz stavite u vrelu vodu na nekoliko minuta. Zatim prospite vodu, oljuštite paradajz i isecite ga na kockice ili ga ispasirajte. Luk prodinstajte na ulju. Dodajte piletinu i uz mešanje dinstajte dok ne pobeli. Začinite solju i
biberom. Dolivajte pomalo tople vode i dinstajte dok meso ne omekša. Zatim ubacite šampinjone. Sve dobro izmešajte. Dinstajte još malo dok šampinjoni ne omekšaju. Sipajte paradajz i kuvajte još malo dok se sav paradajz ne rastopi i napravi se fin sos. Skinite sa šporeta i ubacite bosiljak. Špagete skuvajte u vrijućoj slanoj vodi. Nakon kuvanja ih procedite i isperite hladnom vodom. Pomešajte skuvane špagete sa sosom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PREDLOG ZA SUTRAŠNJI RUČAK Piletina na OVAJ specijalno pripremljen način će vas odmah osvojiti
Nećete moći da odolite.
BAKA ZNA NAJBOLJE Paprikaš po njenom receptu je prosto neodoljiv
Sve sastojke verovatno već imate u kuhinji.
AKO STE SE UMORILI OD KLASIČNE PILETINE Spojite je sa kokosom i dobićete izvanredan ukus
Neobično jelo iz Meksika.
PRSTE DA POLIŽEŠ! Testenina sa tri vrste sira je prekrasno i kremasto jelo
Nećete prestati da jedete.
OČISTITE ŠPORET I REŠETKU I ODMASTITE POSUDE Treba vam samo ova 1 namirnica iz kuhinje
Kafa ima višenamensku primenu, pa osim kao napitak, može da se koristi za čišćenje posuđa, eliminisanje neprijatnih mirisa ili kao piling za ruke.
BAJADERA SA KIKIRIKI PUTEROM Još bolja od one klasične, a popravlja dan u trenu
Fenomenalna i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.
CAKANINE BRZE POGAČICE NIKO NE ODBIJA Sir se topi u ustima, a nestaju sa stola odmah
Dragica Radosavljević, poznata pod umetničkim imenom Cakana, već godinama je deo srpske umetničke i muzičke scene, a svojim raskošnim glasom postavila je standarde mnogim novim mladim pevačima. Srpska pevačica narodne, izvorne i folk muzike vodi računa o ishrani, a na račun zavidne linije dobija brojne komplimente, pa je teško poverovati da ima troje unučadi i odraslu ćerku Mariju. Pre nekoliko godina podelila je ovaj recept za preukusne pogačice sa sirom, koje se jednostavno pripremaju, a nestaće sa stola čim se postave.
AKO PRAVITE KROFNE NEMOJTE DA RADITE OVO Greške koje se potkradu i iskusnim domaćicama
Greške koje se potkradu i iskusnim domaćicama, pa krofne budu žilave ili liče na uštipke.
ZELENA ČORBA Krepi organizam u trenu, a lagana i zdrava
Aromatična čorba sa spanaćem i povrćem oduševiće i one koji ne vole spanać.
Komentari (0)