PILETINA U ŠPAGETIMA Deci će se ovakav ručak mnogo dopasti

Alo.rs

10:00

Sezonski recepti 0

Prosto se sprema.

PILETINA U ŠPAGETIMA Deci će se ovakav ručak mnogo dopasti
Shutterstock

Piletina špageti

Sastojci:

3 kašike maslinovog ulja

1 glavica crnog luka

3 čena belog luka

250 g pilećeg belog mesa

200 g šampinjona

1 kašika soli

1/2 kašike bibera

500 g paradajza

1 kašika bosiljka

250 g špageta

Priprema:

Očistite i sitno naseckajte luk. Piletinu isecite na kockice. Šampinjone operite i isecite na listiće. Paradajz stavite u vrelu vodu na nekoliko minuta. Zatim prospite vodu, oljuštite paradajz i isecite ga na kockice ili ga ispasirajte. Luk prodinstajte na ulju. Dodajte piletinu i uz mešanje dinstajte dok ne pobeli. Začinite solju i
biberom. Dolivajte pomalo tople vode i dinstajte dok meso ne omekša. Zatim ubacite šampinjone. Sve dobro izmešajte. Dinstajte još malo dok šampinjoni ne omekšaju. Sipajte paradajz i kuvajte još malo dok se sav paradajz ne rastopi i napravi se fin sos. Skinite sa šporeta i ubacite bosiljak. Špagete skuvajte u vrijućoj slanoj vodi. Nakon kuvanja ih procedite i isperite hladnom vodom. Pomešajte skuvane špagete sa sosom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

pogačice

CAKANINE BRZE POGAČICE NIKO NE ODBIJA Sir se topi u ustima, a nestaju sa stola odmah

15:15

13 maj, 2024

Sezonski recepti

Dragica Radosavljević, poznata pod umetničkim imenom Cakana, već godinama je deo srpske umetničke i muzičke scene, a svojim raskošnim glasom postavila je standarde mnogim novim mladim pevačima. Srpska pevačica narodne, izvorne i folk muzike vodi računa o ishrani, a na račun zavidne linije dobija brojne komplimente, pa je teško poverovati da ima troje unučadi i odraslu ćerku Mariju. Pre nekoliko godina podelila je ovaj recept za preukusne pogačice sa sirom, koje se jednostavno pripremaju, a nestaće sa stola čim se postave.

Komentari (0)

Loading