PILETINA U ŠPAGETIMA Deci će se ovakav ručak mnogo dopasti
Prosto se sprema.
Piletina špageti
Sastojci:
3 kašike maslinovog ulja
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
250 g pilećeg belog mesa
200 g šampinjona
1 kašika soli
1/2 kašike bibera
500 g paradajza
1 kašika bosiljka
250 g špageta
Priprema:
Očistite i sitno naseckajte luk. Piletinu isecite na kockice. Šampinjone operite i isecite na listiće. Paradajz stavite u vrelu vodu na nekoliko minuta. Zatim prospite vodu, oljuštite paradajz i isecite ga na kockice ili ga ispasirajte. Luk prodinstajte na ulju. Dodajte piletinu i uz mešanje dinstajte dok ne pobeli. Začinite solju i
biberom. Dolivajte pomalo tople vode i dinstajte dok meso ne omekša. Zatim ubacite šampinjone. Sve dobro izmešajte. Dinstajte još malo dok šampinjoni ne omekšaju. Sipajte paradajz i kuvajte još malo dok se sav paradajz ne rastopi i napravi se fin sos. Skinite sa šporeta i ubacite bosiljak. Špagete skuvajte u vrijućoj slanoj vodi. Nakon kuvanja ih procedite i isperite hladnom vodom. Pomešajte skuvane špagete sa sosom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PREDLOG ZA SUTRAŠNJI RUČAK Piletina na OVAJ specijalno pripremljen način će vas odmah osvojiti
Nećete moći da odolite.
BAKA ZNA NAJBOLJE Paprikaš po njenom receptu je prosto neodoljiv
Sve sastojke verovatno već imate u kuhinji.
AKO STE SE UMORILI OD KLASIČNE PILETINE Spojite je sa kokosom i dobićete izvanredan ukus
Neobično jelo iz Meksika.
PRSTE DA POLIŽEŠ! Testenina sa tri vrste sira je prekrasno i kremasto jelo
Nećete prestati da jedete.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)