POSNO JELO Recept za riblju čorbu, najukusniju koju ste jeli
Ova riblja čorba je bogata začinima i zato ima poseban ukus.
Sastojci:
1 kg ribe
2 glavice crnog luka
1 rendana šargarepa
2 lista lovora
5 zrna bibera
1 kašika ljute mlevene paprike
1 kašika suvog biljnog začina
1 kašičica soli
1 cela sveža paprika
2 čena belog luka
1/2 korena celera
1/2 korena peršuna
1 kesica začina za riblju čorbu
250 ml pasiranog paradajza
½ kašičice belog luka u prahu
½ kašičice majčine dušice
½ kašičice bosiljka
Priprema:
Ribu skuvati u vodi i odvojiti od kostiju, a vodu u kojoj se kuvala procediti. U lonac sipati ulje, dodati biber u zrnu, lovorov list, seckani crni luk i rendanu šargarepu. Dolivati vodu dok ne postane kašasta smesa. Dodati mlevenu papriku, suvi biljni začin, so. Sipati litar vode, ubaciti celu svežu papriku, sitno seckani beli luk, koren peršuna i celera. Kuvati 20 minuta. Rastvoriti kesu začina za riblju čorbu po uputstvu sa kesice i sipati u lonac, pa dodati pasirani paradajz te naliti vodom u kojoj se kuvala riba. Dodati majčinu dušicu, bosiljak, beli luk u prahu. Ubaciti usitnjenu ribu, poklopiti i kuvati na umerenoj vatri dok se riba ne skuva.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RECEPT ZA PLJESKAVICE OD RIBE Uz dodatak barenog povrća imate super posni ručak!
Jednostavan recept uz koji ćete brzo pripremiti ovaj specijalitet od ribe.
POSNO MEDENO SRCE Sočni kolač koji osvaja na prvi zalogaj, a priprema nikad lakša!
Zasladite se čuvenim medenim srcem koji vole sve generacije.
POSNI RUČAK Hrskavi oslić u pohu od piva, ovako ukusnu ribu sigurno niste jeli!
Posni ručak ne može da se zamisli bez ribe. Na ovaj način ćete je brzo pripremiti, a biće veoma ukusna.
POSNI KOLAČI Slatke kiflice sa džemom po bakinom receptu, gotove su za 30 minuta!
Prhke slatke kiflice koje se prosto tope u ustima.
LAŽNA KREMPITA Gotova za tren oka, a mekana kao duša
Savršen kolač koji se topi u ustima, najbolje stavite odmah duplu meru.
BRZO I LAKO OČISTITE TIGANJ Nema struganja ni ribanja satima, a biće kao nov
Napravite domaću pastu od sastojaka koje već imate u domaćinstvu, i gledajte kako fleke i masnoće nestaju.
STARINSKE ORASNICE Hrskave spolja a mekane iznutra, ukućani će stajati u redu za još
Uspeće svima, a osvojiće i one koji ne vole slatko.
ŠNICLE U SOSU OD PEČURAKA I PAVLAKE Sočno jelo koje budi sva čula
Konkretno jelo držaće vas dugo sitim, a svaki zalogaj je gurmanski raj.
RAZLIČITE TEHNIKE FARBANJA JAJA Ispoljite kreativnost i zabavite se
Postoje različite tehnike farbanja jaja za Uskrs, a mi vam donosimo sledeće.
Komentari (0)