POSNO JELO Recept za riblju čorbu, najukusniju koju ste jeli

Trpeza/ V.V.

15:00

Sezonski recepti 0

Ova riblja čorba je bogata začinima i zato ima poseban ukus.

POSNO JELO Recept za riblju čorbu, najukusniju koju ste jeli
Shutterstock

Sastojci:

1 kg ribe

2 glavice crnog luka

1 rendana šargarepa

2 lista lovora

5 zrna bibera

1 kašika ljute mlevene paprike

1 kašika suvog biljnog začina

1 kašičica soli

1 cela sveža paprika

2 čena belog luka

1/2 korena celera

1/2 korena peršuna

1 kesica začina za riblju čorbu

250 ml pasiranog paradajza

½ kašičice belog luka u prahu

½ kašičice majčine dušice

½ kašičice bosiljka

Priprema:

Ribu skuvati u vodi i odvojiti od kostiju, a vodu u kojoj se kuvala procediti. U lonac sipati ulje, dodati biber u zrnu, lovorov list, seckani crni luk i rendanu šargarepu. Dolivati vodu dok ne postane kašasta smesa. Dodati mlevenu papriku, suvi biljni začin, so. Sipati litar vode, ubaciti celu svežu papriku, sitno seckani beli luk, koren peršuna i celera. Kuvati 20 minuta. Rastvoriti kesu začina za riblju čorbu po uputstvu sa kesice i sipati u lonac, pa dodati pasirani paradajz te naliti vodom u kojoj se kuvala riba. Dodati majčinu dušicu, bosiljak, beli luk u prahu. Ubaciti usitnjenu ribu, poklopiti i kuvati na umerenoj vatri dok se riba ne skuva.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading