SAVET ISKUSNOG KUVARA Spremite hrskavu slaninicu bez prskanja masnoće

trpeza.rs

17:36

Sezonski recepti 0

Svi želimo da napravimo savršeno hrskavu slaninu, ali nam ne polazi uvek za rukom

SAVET ISKUSNOG KUVARA Spremite hrskavu slaninicu bez prskanja masnoće
Shutterstock

Slanina sa jajima je mnogima omiljeni doručak. Sprema se brzo i lako i sama pomisao je mnogima dovoljan razlog da brže ustanu i požure ka kuhinji.

Svi želimo da napravimo savršeno hrskavu slaninu, ali nam ne polazi uvek za rukom. Zato je profesionalni kuvar Džef Bejker otkrio kako da slanina za doručak uvek bude hrskava.

- Smatram da je najbolji način za spremanje slanine na tiganju na srednjoj do jakoj temperaturi sa malom količinom prirodne masti, pržeći je sa svake strane oko minut. Ako je slanina pravilno osušena i isečena na lepu debljinu, trebalo bi da se karamelizuje na ivicama. Mast će se tada istopiti bez rastvaranja, što će rezultirati odličnim ukusom - savetuje Džef za Đeli Star.

Nagrađivani kuvar koji je radio sa nekima od najboljih u prehrambenoj industriji, kaže da treba da počnete tako što ćete zagrejati tiganj, umesto da polako pržite slaninu. Jaka toplota bi trebalo da karamelizuje slaninu, čineći je hrskavom i dajući joj jaču verziju svog prepoznatljivog ukusa.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading