SAVET ISKUSNOG KUVARA Spremite hrskavu slaninicu bez prskanja masnoće
Svi želimo da napravimo savršeno hrskavu slaninu, ali nam ne polazi uvek za rukom
Slanina sa jajima je mnogima omiljeni doručak. Sprema se brzo i lako i sama pomisao je mnogima dovoljan razlog da brže ustanu i požure ka kuhinji.
Svi želimo da napravimo savršeno hrskavu slaninu, ali nam ne polazi uvek za rukom. Zato je profesionalni kuvar Džef Bejker otkrio kako da slanina za doručak uvek bude hrskava.
- Smatram da je najbolji način za spremanje slanine na tiganju na srednjoj do jakoj temperaturi sa malom količinom prirodne masti, pržeći je sa svake strane oko minut. Ako je slanina pravilno osušena i isečena na lepu debljinu, trebalo bi da se karamelizuje na ivicama. Mast će se tada istopiti bez rastvaranja, što će rezultirati odličnim ukusom - savetuje Džef za Đeli Star.
Nagrađivani kuvar koji je radio sa nekima od najboljih u prehrambenoj industriji, kaže da treba da počnete tako što ćete zagrejati tiganj, umesto da polako pržite slaninu. Jaka toplota bi trebalo da karamelizuje slaninu, čineći je hrskavom i dajući joj jaču verziju svog prepoznatljivog ukusa.
Možda vas zanima:
SVI GA POGREŠNO PRAVE Uz ovaj trik bolonjez sos više nikad neće biti mastan i težak
TikTok korisnica Holi objasnila je da dok pržite meso treba samo da presavijete komad papirnog ubrusa i stavite ga među hvataljke
PREUKUSAN I BRZ DORUČAK Lepinja sa jogurtom i sirom, savršen zalogaj za nekoliko minuta
Zamesite domaće pecivo koje će vas oduševiti
BRZ I ZDRAV DORUČAK Omlet sa jajima i batatom, spreman za 3 minuta
Započnite dan sa zdravim doručkom
EKSPLOZIJA UKUSA Ekler tortu svi vole - ne peče se, sočna je i kremasta
Isto je kremasta kao i obični ekleri, samo ćete je mnogo brže napraviti
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)