AKO VAM PONEDELJAK NIJE OMILJENI DAN Mafini s jajima i slaninom – savršeni za najbrži doručak
Ukoliko ne volite da stojite pored šporeta da biste pripremili doručak, ovo je jednostavno rešenje za vas

Sastojci:
Možda vas zanima:

MIRIŠLJAVI MAFINI Dobri su kao i čokoladni, a mnogo su zdraviji i gotovi su za čas
Napravite zdraviju verziju mafina, sa jabukama. Ukus je izvanredan, tope se u ustima, nećete se pokajati.

SVE NAMIRNICE VEĆ IMATE U KUĆI Napravite brzi, jeftin, a ukusan ručak od svega par sastojaka
Ako ne znate šta biste danas pripremali za ručak, evo jedne odlične ideje

SVI GA POGREŠNO PRAVE Uz ovaj trik bolonjez sos više nikad neće biti mastan i težak
TikTok korisnica Holi objasnila je da dok pržite meso treba samo da presavijete komad papirnog ubrusa i stavite ga među hvataljke

PREUKUSAN I BRZ DORUČAK Lepinja sa jogurtom i sirom, savršen zalogaj za nekoliko minuta
Zamesite domaće pecivo koje će vas oduševiti
- po potrebi tankih kora za pitu (ali ne mora)
- 6 šnita slanine ili pršute
- 100 g mocarele ili nekog drugog sira po izboru
- malo origana
- 2-3 kašike paradajz pelata ili kečapa
- 6 jaja
- po potrebi ulja
Priprema:
1. Kore isecite na kvadrate, pa ih složite u podmazan kalup za mafine. Otprilike treba staviti četiri kvadrata u svaki kalup, zatim malo premažite uljem pa staviti kašiku dve paradajz pelata ili kečapa.
2. Pršutom ili slaninom obložite stranice svakog kalupa, staviti u sredinu mocarelu ili narendani sir po želji, dodajte malo origana i na kraju razbijte u svaki po jedno jaje.
3. Pecite nekoliko minuta u prethodno zagrejanoj rerni. Vreme pečenja zavisi od rerne i od toga da li volite mekše ili tvrđe pečena jaja – za oko sedam minuta jaja će biti rovita, a 10 minuta tvrdo kuvana.
4. Servirajte uz jogurt, kiselo mleko ili salatu ili pak prilog po želji

POSNA TOFU PASTA Kada probate ovaj recept zaboravićete na sve druge
Sočno jelo držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj.

JUNEĆI GULAŠ U CRNOM VINU Gurmanski specijalitet za one izbirljive
Sočan i drugačiji, prste da poližete.

POSNA BAKLAVA SA VIŠNJAMA Prolećna poslastica koja će vam ulepšati radnu nedelju
Služite hladnu, sečenu na komade.


CIMET ROLNICE NA VODI Pola pleha nestane dok trepnete
Najbolje služite uz šolju kafe.
Komentari (0)