PRAVA PROLEĆNA Pita od raznog zeleniša je ukusna, sočna i jednostavna
Pripremite je još koliko danas.
Zelena pita
Sastojci:
Za testo:
1 šolja ražanog brašna
2 kašike ulja
malo hladne vode
prstohvat soli
Za fil:
200 g spanaća
1 čaša pirinča
1 praziluk
1 patlidžan
1 glavica crnog luka
so, biber
suvi začin po volji
ulje
Priprema:
Zamesite testo od ovih sastojaka, pa ostavite oko pola sata da odstoji. U međuvremenu pripremite fil. Skuvajte pirinač i procedite ga. Malo prodinstajte luk, samleveni patlidžan i praziluk, pa onda pridodajte i pirinač. Na kraju dodajte spanać, so, biber i začine. Testo podelite na dva dela. Razvucite kore i jednu stavite u podmazan pleh. Potom prelijte fil, pa preko fila stavite drugu koru koja vam je ostala. Pecite oko 30
minuta na 200 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PITA U TIGANJU? DA, MOGUĆE JE Najlakša priprema omiljenog obroka za doručak ili večeru
Kada je budete probali, stalno ćete je ovako praviti.
BAKA TO ZNA DA SPREMI NAJBOLJE Ovo je recept koje su naše nane spremale preukusnu pitu
Potrebno je samo nekoliko sastojaka.
UKUSNA I NEOBIČNA KOMBINACIJA Pita sa ovom RIBOM pravi izbor za doručak ili večeru
Ukusna je, videćete.
OČARAVAJUĆA PITA Recept za OVAKVU pitu će svima postati omiljen
Prste da poližeš.
GRČKA MUSAKA Sočno jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, prste da poližete
Sočno jelo u kombinaciji povrća i patlidžana osvojiće i one izbirljive.
BRZA USKRŠNJA POSLASTICA LENJA ŽENA Nit se peče, nit se kuva, a nestaće sa stola čim se postavi
Fenomenalna torta osvojiće i one koji ne vole slatko.
TAVČE NA GRAVČE Tradicionalno makedonsko jelo od pasulja na kome su odrasle generacije, a posno
Nacionalno jelo Makedonije pravi se isključivo od belog pasulja tetovca.
1 TAJNI SASTOJAK ZA UVEK SOČNO MESO Biće mekano kao duša, a svi će vam tražiti recept
Ako i vama nakon pripreme meso bude tvrdo, suvo ili žilavo, primenite ovaj jednostavni trik.
ČIKAŠKA PITA PICA Gurmansko jelo bogatog nadeva i hrskavog testa, drugačije od svega što ste probali
Jelo između pite i pice specijalitet je grada Čikaga, a svaki zalogaj je raj za nepca.
Komentari (0)