PRAVA PROLEĆNA Pita od raznog zeleniša je ukusna, sočna i jednostavna
Pripremite je još koliko danas.

Zelena pita
Sastojci:
Za testo:
1 šolja ražanog brašna
2 kašike ulja
malo hladne vode
prstohvat soli
Za fil:
200 g spanaća
1 čaša pirinča
1 praziluk
1 patlidžan
1 glavica crnog luka
so, biber
suvi začin po volji
ulje
Priprema:
Zamesite testo od ovih sastojaka, pa ostavite oko pola sata da odstoji. U međuvremenu pripremite fil. Skuvajte pirinač i procedite ga. Malo prodinstajte luk, samleveni patlidžan i praziluk, pa onda pridodajte i pirinač. Na kraju dodajte spanać, so, biber i začine. Testo podelite na dva dela. Razvucite kore i jednu stavite u podmazan pleh. Potom prelijte fil, pa preko fila stavite drugu koru koja vam je ostala. Pecite oko 30
minuta na 200 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Komentari (0)