UKUSNA I NEOBIČNA KOMBINACIJA Pita sa ovom RIBOM pravi izbor za doručak ili večeru
Ukusna je, videćete.
Pita sa oslićem
Možda vas zanima:

PITA U TIGANJU? DA, MOGUĆE JE Najlakša priprema omiljenog obroka za doručak ili večeru
Kada je budete probali, stalno ćete je ovako praviti.

BAKA TO ZNA DA SPREMI NAJBOLJE Ovo je recept koje su naše nane spremale preukusnu pitu
Potrebno je samo nekoliko sastojaka.
OČARAVAJUĆA PITA Recept za OVAKVU pitu će svima postati omiljen
Prste da poližeš.
JEDE SE DOK JE TOPLA Brza pita sa mesom idealna za nedeljno jutro
Zasitite celu porodicu.
Sastojci:
700 g fileta oslića
400 g bukovače
100 g pirinča
250 g praziluka
1 srednja glavica crnog luka
2 veća čena belog luka
300 ml posne supe
100 ml maslinovog ulja
500 g tankih kora za pitu
malo svežeg lista celera
sveži peršun
Priprema:
Filete oslića malo nauljiti, posoliti, uviti u alu-foliju pa ih ispeći u rerni. Ohladiti. Pirinač staviti u šerpicu, naliti sa dva puta više vode i skuvati. Višak vode procediti i prinač prohladiti. Pleh za pečenje dimenzija 40x25 cm nauljiti. Rernu zagrejati na 200 stepeni. U većem, dubljem tiganju na malo ulja propržiti sitno iseckani praziluk, beli luk i crni luk. Kada postane staklast, dodati sitno isečene bukovače i naliti sa malo supe, pa kada omekšaju, posoliti i pobiberiti. Dodati zatim pirinač, ostatak supe, pečene i iseckane filete oslića, mešati dva-tri minuta na vatri, pa skloniti. Umešati seckano lišće celera i peršuna, pa prohladiti fil. Fil podeliti na pet delova. Materijal je dovoljan za pet rolata, za svaki rolat idu po četiri kore. Dve kore, jednu preko druge staviti na radni sto, pa ih po čitavoj površini pomoću četkice poprskajte uljem. Staviti druge dve kore, ponovo poprskati uljem i na jedan kraj rasporediti fil, vodeći računa da na početku i na kraju ostavite malo prostora, jer se ti krajevi uviju prvo ka unutrašnjosti, a zatim se rolat po dužini smota i formira. Formirani rolat staviti u pleh. Ponavljati postupak dok se ne utroši sav materijal. Rolate u plehu premazati mešavinom ulja
i vode, pa staviti u zagrejanu rernu i peći nekih 50 minuta, dok lepo ne porumeni. Pečeni rolat izvaditi, poprskati ga vodom i pokriti kuhinjskom salvetom da se ohladi. Seći na željene komade.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

VEGANSKA TORTA BEZ PEČENJA Miriše na kokos i budi sva čula, a uspeva bukvalno svima
Neodoljiva poslastica gotova za tili čas, a osvaja od prvog zalogaja.

KAKO DA NAPRAVITE DOMAĆI MAJONEZ? Treba vam samo 5 minuta, a biće još ukusniji i zdraviji
Priprema je laka, a ukus neverovatan.

BANANA HLEB ZA PRAVE SLADOKUSCE Jedini recept koji će vam ikada trebati za ovaj slatkiš
Mekan i sočan, najbolje odmah stavite duplu meru.

CACIKI SALATA Po originalnom grčkom receptu, pravi se za 2 minuta i ide uz sve
Dodajte uz piletinu ili musaku.

Komentari (0)