UKUSNA I NEOBIČNA KOMBINACIJA Pita sa ovom RIBOM pravi izbor za doručak ili večeru

Alo.rs

17:00

Zdravi zalogaji 0

Ukusna je, videćete.

UKUSNA I NEOBIČNA KOMBINACIJA Pita sa ovom RIBOM pravi izbor za doručak ili večeru
Shutterstock

Pita sa oslićem

Sastojci:

700 g fileta oslića

400 g bukovače

100 g pirinča

250 g praziluka

1 srednja glavica crnog luka

2 veća čena belog luka

300 ml posne supe

100 ml maslinovog ulja

500 g tankih kora za pitu

malo svežeg lista celera

sveži peršun

Priprema:

Filete oslića malo nauljiti, posoliti, uviti u alu-foliju pa ih ispeći u rerni. Ohladiti. Pirinač staviti u šerpicu, naliti sa dva puta više vode i skuvati. Višak vode procediti i prinač prohladiti. Pleh za pečenje dimenzija 40x25 cm nauljiti. Rernu zagrejati na 200 stepeni. U većem, dubljem tiganju na malo ulja propržiti sitno iseckani praziluk, beli luk i crni luk. Kada postane staklast, dodati sitno isečene bukovače i naliti sa malo supe, pa kada omekšaju, posoliti i pobiberiti. Dodati zatim pirinač, ostatak supe, pečene i iseckane filete oslića, mešati dva-tri minuta na vatri, pa skloniti. Umešati seckano lišće celera i peršuna, pa prohladiti fil. Fil podeliti na pet delova. Materijal je dovoljan za pet rolata, za svaki rolat idu po četiri kore. Dve kore, jednu preko druge staviti na radni sto, pa ih po čitavoj površini pomoću četkice poprskajte uljem. Staviti druge dve kore, ponovo poprskati uljem i na jedan kraj rasporediti fil, vodeći računa da na početku i na kraju ostavite malo prostora, jer se ti krajevi uviju prvo ka unutrašnjosti, a zatim se rolat po dužini smota i formira. Formirani rolat staviti u pleh. Ponavljati postupak dok se ne utroši sav materijal. Rolate u plehu premazati mešavinom ulja 
i vode, pa staviti u zagrejanu rernu i peći nekih 50 minuta, dok lepo ne porumeni. Pečeni rolat izvaditi, poprskati ga vodom i pokriti kuhinjskom salvetom da se ohladi. Seći na željene komade.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading