POSEBNO AROMATIČNA PITA Vranjska SAMSA po bakinom receptu idealna za doručak ili večeru

Alo.rs

11:30

Bakina vanglica 0

Beli luk je obavezan.

POSEBNO AROMATIČNA PITA Vranjska SAMSA po bakinom receptu idealna za doručak ili večeru
Shutterstock

Samsa

Sastojci:

500 g kora za pitu

7 kašika brašna

1/2 kocke sirovog kvasca

125 g margarina

300 ml vode

Za premaz:

2 dl kisele pavlake

2 dl jogurta

4-5 čena belog luka

so po ukusu

Priprema:

Gotove kore premazivati smesom od brašna, vode, kvasca i margarina koja ne treba da bude gušća od 
smese za palačinke i potrebno je do 2 kašike smese po kori. Koru uviti u rolat i zaviti u rolnicu. To ponoviti 
sa svakom, tako da bude oko 15 do 20 pitica. Kore poređati u nauljen pleh i peći na temperaturi 220 stepeni oko pola sata. Dok se samsa peče, pripremite premaz za pitu: pavlaku, jogurt, istucan ili izgnječen beli luk, so, pomešajte i kada pita porumeni prelijte je premazom, pa je ponovo vratite u rernu da se dopeče još 10 minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading