POSEBNO AROMATIČNA PITA Vranjska SAMSA po bakinom receptu idealna za doručak ili večeru
Beli luk je obavezan.
Samsa
Možda vas zanima:

PITA U TIGANJU? DA, MOGUĆE JE Najlakša priprema omiljenog obroka za doručak ili večeru
Kada je budete probali, stalno ćete je ovako praviti.

BAKA TO ZNA DA SPREMI NAJBOLJE Ovo je recept koje su naše nane spremale preukusnu pitu
Potrebno je samo nekoliko sastojaka.
UKUSNA I NEOBIČNA KOMBINACIJA Pita sa ovom RIBOM pravi izbor za doručak ili večeru
Ukusna je, videćete.
OČARAVAJUĆA PITA Recept za OVAKVU pitu će svima postati omiljen
Prste da poližeš.
Sastojci:
500 g kora za pitu
7 kašika brašna
1/2 kocke sirovog kvasca
125 g margarina
300 ml vode
Za premaz:
2 dl kisele pavlake
2 dl jogurta
4-5 čena belog luka
so po ukusu
Priprema:
Gotove kore premazivati smesom od brašna, vode, kvasca i margarina koja ne treba da bude gušća od
smese za palačinke i potrebno je do 2 kašike smese po kori. Koru uviti u rolat i zaviti u rolnicu. To ponoviti
sa svakom, tako da bude oko 15 do 20 pitica. Kore poređati u nauljen pleh i peći na temperaturi 220 stepeni oko pola sata. Dok se samsa peče, pripremite premaz za pitu: pavlaku, jogurt, istucan ili izgnječen beli luk, so, pomešajte i kada pita porumeni prelijte je premazom, pa je ponovo vratite u rernu da se dopeče još 10 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)