PRSTE DA POLIŽEŠ Rolovana piletina sa neverovatnim nadevom oduševiće vas na prvi zalogaj
Ko može piletini da odoli?
Rolovana piletina sa spanaćem
Sastojci:
1 kg pilećeg belog mesa
3 jajeta
200 g spanaća
1 manja glavica luka
1 čen belog luka
3 kašike ulja
2 manje crvene paprike
4 dl bujona
4 lista lovora
3 kašike kisele pavlake
so, biber
čili u prahu
Priprema:
Kuvajte jaja desetak minuta. Spanać, crni i beli luk sitno iseckajte, pa luk prodinstajte na malo ulja. Paprike isecite na tanke trake. Oljuštite jaja. Zagrejte rernu na 160 stepeni. Zasecite piletinu tako da dobijete parče za rolanje. Na meso poređajte spanać, papriku i jaja, urolajte, pa povežite kuhinjskim koncem. Propržite rolat
na dve kašike ulja sa svake strane, pa ga stavite u pleh, podlijte bujonom i dodajte lovorov list. Pecite u rerni oko 70 minuta, uz okretanje. Promešajte pavlaku, posolite, pobiberite i dodajte čili pa time ukrasite meso pre serviranja.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Za ovu punjenu piletinu, tražićete porciju JOŠ
Sočna i ukusna, svima će se dopasti.
UKUSNIJA NEGO U BRZOJ HRANI Hrskava piletina u neviđenom POHU idealna za zauzete domaćice jer se brzo sprema
Klasika nikad ne izlazi iz mode.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)