PRSTE DA POLIŽEŠ Rolovana piletina sa neverovatnim nadevom oduševiće vas na prvi zalogaj
Ko može piletini da odoli?
Rolovana piletina sa spanaćem
Sastojci:
1 kg pilećeg belog mesa
3 jajeta
200 g spanaća
1 manja glavica luka
1 čen belog luka
3 kašike ulja
2 manje crvene paprike
4 dl bujona
4 lista lovora
3 kašike kisele pavlake
so, biber
čili u prahu
Priprema:
Kuvajte jaja desetak minuta. Spanać, crni i beli luk sitno iseckajte, pa luk prodinstajte na malo ulja. Paprike isecite na tanke trake. Oljuštite jaja. Zagrejte rernu na 160 stepeni. Zasecite piletinu tako da dobijete parče za rolanje. Na meso poređajte spanać, papriku i jaja, urolajte, pa povežite kuhinjskim koncem. Propržite rolat
na dve kašike ulja sa svake strane, pa ga stavite u pleh, podlijte bujonom i dodajte lovorov list. Pecite u rerni oko 70 minuta, uz okretanje. Promešajte pavlaku, posolite, pobiberite i dodajte čili pa time ukrasite meso pre serviranja.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Za ovu punjenu piletinu, tražićete porciju JOŠ
Sočna i ukusna, svima će se dopasti.
UKUSNIJA NEGO U BRZOJ HRANI Hrskava piletina u neviđenom POHU idealna za zauzete domaćice jer se brzo sprema
Klasika nikad ne izlazi iz mode.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
NAJBOLJI SASTOJAK ZA TESTO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a pecivo će biti savršeno
Ako želite da testo bude savršeno, a hlebovi i kifle neodoljivi primenite ovaj jednostavni trik.
PROJA SA ČVARCIMA Donosimo vam tajni recept za specijalitet koji obožavaju gurmani
Sočna proja najbolje se slaže sa šoljom jogurta, a čvarci joj daju poseban šmek.
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
Komentari (0)