IDEJA ZA SUTRAŠNJI RUČAK Napravite lazanje sa BOGATIM sosom

Alo.rs

17:00

Sezonski recepti 0

Svi će se oduševiti!

IDEJA ZA SUTRAŠNJI RUČAK Napravite lazanje sa BOGATIM sosom
Printscreen/Youtube

Lažna lazanja

Sastojci:

400 g testenine

Za bešamel:

1/2 l mleka

4 kašike brašna

1/2 kesice origana

1 čaša kisele pavlake

so, suvi začin

Za preliv od mesa:

1/2 kg mlevenog mesa

2 glavice crnog luka

so, biber

Ostalo:

100 g dimljenog sira

2 dl kuvanog paradajza

2 jajeta

Priprema:

Iseckajte crni luk, dinstajte ga na malo ulja, pa dodajte meso, so, začin i biber. Dinstajte meso dok ne omekša. Od mleka odvojite malo i u njemu razmutite brašno. Ostatak mleka stavite da provri, pa u njega sipajte razmućeno brašno, origano, po ukusu so i malo začina, pa skuvajte bešamel sos. U vreli sos dodajte jednu pavlaku i sve sjedinite. U slanoj vodi obarite kratko testeninu. Ostavite je poklopljenu u vodi u kojoj se
kuvala. Posle kratkog vremena procedite je i polovinu sipajte u pleh. Preko stavite pola bešamel sosa, pola mesa, pola rendanog sira i prelijte s pola kuvanog paradajza. Preko stavite drugi deo testenine, ostatak sosa, meso, paradajz i sir. Pecite na 180 stepeni i pri kraju pečenja umutite dva jajeta i prelijte preko sira. Pecite još malo da dobije boju.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading