IDEJA ZA SUTRAŠNJI RUČAK Napravite lazanje sa BOGATIM sosom
Svi će se oduševiti!
Lažna lazanja
Sastojci:
400 g testenine
Za bešamel:
1/2 l mleka
4 kašike brašna
1/2 kesice origana
1 čaša kisele pavlake
so, suvi začin
Za preliv od mesa:
1/2 kg mlevenog mesa
2 glavice crnog luka
so, biber
Ostalo:
100 g dimljenog sira
2 dl kuvanog paradajza
2 jajeta
Priprema:
Iseckajte crni luk, dinstajte ga na malo ulja, pa dodajte meso, so, začin i biber. Dinstajte meso dok ne omekša. Od mleka odvojite malo i u njemu razmutite brašno. Ostatak mleka stavite da provri, pa u njega sipajte razmućeno brašno, origano, po ukusu so i malo začina, pa skuvajte bešamel sos. U vreli sos dodajte jednu pavlaku i sve sjedinite. U slanoj vodi obarite kratko testeninu. Ostavite je poklopljenu u vodi u kojoj se
kuvala. Posle kratkog vremena procedite je i polovinu sipajte u pleh. Preko stavite pola bešamel sosa, pola mesa, pola rendanog sira i prelijte s pola kuvanog paradajza. Preko stavite drugi deo testenine, ostatak sosa, meso, paradajz i sir. Pecite na 180 stepeni i pri kraju pečenja umutite dva jajeta i prelijte preko sira. Pecite još malo da dobije boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RUČAK KOJI SE NE PROPUŠTA Kremasta piletina sa 4 vrste sira TOPIĆE vam se u ustima
Preukusan obrok za svaki dan.
TRADICIONALNO JELO KOJE SVI VOLE Podvarak sa mesom po bakinom receptu topi se u ustima
Što više masti, to je ukusniji.
NAJSOČNIJI PIRINAČ Rižoto uz dodatak raznog povrća zasitiće vas vrlo brzo
Možete ga i poneti na posao ili biti prilog uz glavno jelo.
SPECIJALITET ZA SVE UKUĆANE Bolonjeze tart se lako pravi, a mnogo je ukusan
Nastavićete da pravite ovo jelo.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
Komentari (0)