IDEJA ZA SUTRAŠNJI RUČAK Napravite lazanje sa BOGATIM sosom
Svi će se oduševiti!
Lažna lazanja
Sastojci:
400 g testenine
Za bešamel:
1/2 l mleka
4 kašike brašna
1/2 kesice origana
1 čaša kisele pavlake
so, suvi začin
Za preliv od mesa:
1/2 kg mlevenog mesa
2 glavice crnog luka
so, biber
Ostalo:
100 g dimljenog sira
2 dl kuvanog paradajza
2 jajeta
Priprema:
Iseckajte crni luk, dinstajte ga na malo ulja, pa dodajte meso, so, začin i biber. Dinstajte meso dok ne omekša. Od mleka odvojite malo i u njemu razmutite brašno. Ostatak mleka stavite da provri, pa u njega sipajte razmućeno brašno, origano, po ukusu so i malo začina, pa skuvajte bešamel sos. U vreli sos dodajte jednu pavlaku i sve sjedinite. U slanoj vodi obarite kratko testeninu. Ostavite je poklopljenu u vodi u kojoj se
kuvala. Posle kratkog vremena procedite je i polovinu sipajte u pleh. Preko stavite pola bešamel sosa, pola mesa, pola rendanog sira i prelijte s pola kuvanog paradajza. Preko stavite drugi deo testenine, ostatak sosa, meso, paradajz i sir. Pecite na 180 stepeni i pri kraju pečenja umutite dva jajeta i prelijte preko sira. Pecite još malo da dobije boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RUČAK KOJI SE NE PROPUŠTA Kremasta piletina sa 4 vrste sira TOPIĆE vam se u ustima
Preukusan obrok za svaki dan.
TRADICIONALNO JELO KOJE SVI VOLE Podvarak sa mesom po bakinom receptu topi se u ustima
Što više masti, to je ukusniji.
NAJSOČNIJI PIRINAČ Rižoto uz dodatak raznog povrća zasitiće vas vrlo brzo
Možete ga i poneti na posao ili biti prilog uz glavno jelo.
SPECIJALITET ZA SVE UKUĆANE Bolonjeze tart se lako pravi, a mnogo je ukusan
Nastavićete da pravite ovo jelo.
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)