PRAVA GOZBA! Punjena ćurka za vašu svečanu trpezu
Oduševite goste ovim delikatesom.
Sastojci:
1 ćurka (sa bubcima i džigericom)
250 g pirinča
3 glavice crnog luka
2 jajeta
peršun, so, biber
Priprema: Ćurku opati, obrisati, dobro posoliti spolja i iznutra i nauljiti. Skuvati pirinač, ocediti i ohladiti. Na malo ulja propržiti iseckan crni luk. Kad promeni boju, dodati iseckan peršun, iseckan bubac, a zatim i iseckanu džigericu. Dodati pirinač, so, biber i jaja. Sve dobro izmešati, pa napuniti ćurku i staviti je u pleh u koji je naliveno malo vode. Malo je zaliti uljem, pokriti alu folijom i staviti da se peče u zagrejanoj rerni na 200ºC oko 2,5 sata. Povremeno zalivati tečnošću koje meso pusti. Pola sata pred kraj pečenja skloniti foliju i ostaviti da se zapeče korica.
Možda vas zanima:
NEDELJNI RUČAK Punjeno pile sa hrskavom koricom sigurno će okupiti porodicu oko stola
Pravi izbor za porodični ručak.
LEPO IZGLEDA I UKUSAN JE Rolat od mesa punjen suvim voćem i pistaćima
Rolat treba napraviti dan ranije kako bi se ukusi sjedinili i sve lepo steglo.
ODLIČAN RUČAK Pečeno pile sa ovim začinima je aromatično i veoma ukusno
Pečeno pile pripremljeno na ovaj način poslužite uz krompir ili pirinač.
PREDLOG ZA RUČAK Predivna piletina krčkana u sosu
Ovako pripremljenu piletinu poslužite uz kuvani krompir ili pirinač.
LAZANJA PALAČINKE Neodoljivi spoj omiljenih jela u spoju koji se ne odbija
Neodoljivo jelo oduševiće prave gurmane.
POSNA PICA SA ČOKOLADOM Desert za lepo veče sa prijateljima, kao osmišljen za uživanje
Italijanski klasik na drugačiji način.
POSNI ROLAT SA PEČURKAMA Krepi organizam u trenu, a držaće vas dugo sitim
Sočni rolat oduševiće vas ukusom, nema ko vam neće tražiti recept.
BELA TORTA Posna poslastica sa čokoladom mekana kao pamuk, a ne treba da palite rernu
Fenomenalna poslastica za prave sladokusce, a nikad kremastija.
KADA PRŽITE LUK DODAJTE OVU NAMIRNICU Biće 100 puta ukusnije, tvrde kuvari
Potrebna vam je samo jedna namirnica, a jelo će da bude preukusno.
Komentari (0)