PRAVA GOZBA! Punjena ćurka za vašu svečanu trpezu
Oduševite goste ovim delikatesom.
Sastojci:
1 ćurka (sa bubcima i džigericom)
250 g pirinča
3 glavice crnog luka
2 jajeta
peršun, so, biber
Priprema: Ćurku opati, obrisati, dobro posoliti spolja i iznutra i nauljiti. Skuvati pirinač, ocediti i ohladiti. Na malo ulja propržiti iseckan crni luk. Kad promeni boju, dodati iseckan peršun, iseckan bubac, a zatim i iseckanu džigericu. Dodati pirinač, so, biber i jaja. Sve dobro izmešati, pa napuniti ćurku i staviti je u pleh u koji je naliveno malo vode. Malo je zaliti uljem, pokriti alu folijom i staviti da se peče u zagrejanoj rerni na 200ºC oko 2,5 sata. Povremeno zalivati tečnošću koje meso pusti. Pola sata pred kraj pečenja skloniti foliju i ostaviti da se zapeče korica.
Možda vas zanima:
NEDELJNI RUČAK Punjeno pile sa hrskavom koricom sigurno će okupiti porodicu oko stola
Pravi izbor za porodični ručak.
LEPO IZGLEDA I UKUSAN JE Rolat od mesa punjen suvim voćem i pistaćima
Rolat treba napraviti dan ranije kako bi se ukusi sjedinili i sve lepo steglo.
ODLIČAN RUČAK Pečeno pile sa ovim začinima je aromatično i veoma ukusno
Pečeno pile pripremljeno na ovaj način poslužite uz krompir ili pirinač.
PREDLOG ZA RUČAK Predivna piletina krčkana u sosu
Ovako pripremljenu piletinu poslužite uz kuvani krompir ili pirinač.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)