PRAVA GOZBA! Punjena ćurka za vašu svečanu trpezu
Oduševite goste ovim delikatesom.
Sastojci:
1 ćurka (sa bubcima i džigericom)
250 g pirinča
3 glavice crnog luka
2 jajeta
peršun, so, biber
Priprema: Ćurku opati, obrisati, dobro posoliti spolja i iznutra i nauljiti. Skuvati pirinač, ocediti i ohladiti. Na malo ulja propržiti iseckan crni luk. Kad promeni boju, dodati iseckan peršun, iseckan bubac, a zatim i iseckanu džigericu. Dodati pirinač, so, biber i jaja. Sve dobro izmešati, pa napuniti ćurku i staviti je u pleh u koji je naliveno malo vode. Malo je zaliti uljem, pokriti alu folijom i staviti da se peče u zagrejanoj rerni na 200ºC oko 2,5 sata. Povremeno zalivati tečnošću koje meso pusti. Pola sata pred kraj pečenja skloniti foliju i ostaviti da se zapeče korica.
Možda vas zanima:
NEDELJNI RUČAK Punjeno pile sa hrskavom koricom sigurno će okupiti porodicu oko stola
Pravi izbor za porodični ručak.
LEPO IZGLEDA I UKUSAN JE Rolat od mesa punjen suvim voćem i pistaćima
Rolat treba napraviti dan ranije kako bi se ukusi sjedinili i sve lepo steglo.
ODLIČAN RUČAK Pečeno pile sa ovim začinima je aromatično i veoma ukusno
Pečeno pile pripremljeno na ovaj način poslužite uz krompir ili pirinač.
PREDLOG ZA RUČAK Predivna piletina krčkana u sosu
Ovako pripremljenu piletinu poslužite uz kuvani krompir ili pirinač.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)