BOSANSKI KOTLIĆ IDEALAN ZA DANAS! Pripremite sastojke na vreme i sutra trk u prirodu
Preukusno je, videćete.
Bosanski kotlić
Sastojci:
1 kg mešanog mesa (junetina, svinjetina, jagnjetina)
2 dl masti
1 crni luk
5 čena belog luka
700 g krompira
200 g šargarepe
100 g peršuna
100 g paškanata
100 g celera
100 g kupusa
100 g paprike
100 g graška
100 g pečuraka
100 g paradajza
100 g tikvice
2 dl vina
1,5 l vode
so, biber
1 kocka supe
Priprema:
Meso isecite na kocke i propržite na masti. Mesu dodajte luk i još kratko ga propržite da dobije lepu smeđu boju. Izvadite meso da se malo prohladi. Potom iseckajte povrće i u kotlić naizmenično ređajte meso i povrće. Pospite začinima, te nalijte vinom i vodom, pa dodajte kocku supe. Zatim ostavite da lagano vri oko 3-4 sata. Povremeno malo protresite kotlić.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SUPA KOJE DUŠU GREJE Napravite topao obrok po bakinom receptu
Jelo na kašiku koje je uvek omiljeno.
SALČIĆI, PRSTE DA POLIŽEŠ Napravite svima omiljeni slatkiš po bakinom receptu
Svaka domaćica mora makar jednom da ih napravi.
IDEJA ZA SUTRAŠNJI DORUČAK Poširana jaja sa SREMUŠEM se brzo sprema, a ukusno je
Isprobajte nešto novo.
BRZ I UKUSAN RUČAK Paprike punjene sirom po bakinom receptu
Oduševiće vas ukus!
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)