BOSANSKI KOTLIĆ IDEALAN ZA DANAS! Pripremite sastojke na vreme i sutra trk u prirodu
Preukusno je, videćete.
Bosanski kotlić
Sastojci:
1 kg mešanog mesa (junetina, svinjetina, jagnjetina)
2 dl masti
1 crni luk
5 čena belog luka
700 g krompira
200 g šargarepe
100 g peršuna
100 g paškanata
100 g celera
100 g kupusa
100 g paprike
100 g graška
100 g pečuraka
100 g paradajza
100 g tikvice
2 dl vina
1,5 l vode
so, biber
1 kocka supe
Priprema:
Meso isecite na kocke i propržite na masti. Mesu dodajte luk i još kratko ga propržite da dobije lepu smeđu boju. Izvadite meso da se malo prohladi. Potom iseckajte povrće i u kotlić naizmenično ređajte meso i povrće. Pospite začinima, te nalijte vinom i vodom, pa dodajte kocku supe. Zatim ostavite da lagano vri oko 3-4 sata. Povremeno malo protresite kotlić.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SUPA KOJE DUŠU GREJE Napravite topao obrok po bakinom receptu
Jelo na kašiku koje je uvek omiljeno.
SALČIĆI, PRSTE DA POLIŽEŠ Napravite svima omiljeni slatkiš po bakinom receptu
Svaka domaćica mora makar jednom da ih napravi.
IDEJA ZA SUTRAŠNJI DORUČAK Poširana jaja sa SREMUŠEM se brzo sprema, a ukusno je
Isprobajte nešto novo.
BRZ I UKUSAN RUČAK Paprike punjene sirom po bakinom receptu
Oduševiće vas ukus!
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)