SALČIĆI, PRSTE DA POLIŽEŠ Napravite svima omiljeni slatkiš po bakinom receptu
Svaka domaćica mora makar jednom da ih napravi.
Salčići
Sastojci:
500 g mlevenog sala
600 g brašna
1 jaje
2 žumanca
malo soli
malo šećera
4 kašike belog vina ili sirćeta
1 prašak za pecivo
200 ml vode
Priprema:
Količinu od 200 g brašna sjedinite sa salom. Posebno umesite 400 g brašna, jaje, žumance, so i šećer, belo
vino, prašak za pecivo i vodu. Od ove smese zamesite glatko testo. Testo razvucite da bude tanko, pa ga premažite salom. Ispreklapajte ga, zatim, nekoliko puta i premažite salom svaki put. Testo spakujte kao kocku, stavite na tanjir, pa ostavite u frižideru da se odmara najmanje sat vremena. Razvucite zatim ponovo i
preklopite još tri puta. Na kraju razvijte tanku koru, debljine oko pola centimetra, secite je na kvadrate ili trouglove, filujte džemom i pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
UKUSNIJE NEGO ONE IZ PRODAVNICE Kad naučite da ih pravite, više kupovne TOBLERONE nećete kupovati
Taman isecite za jedan zalogaj.
SLATKI NAZIV VRAĆA U DETINJSTVO Svi se sećamo ovog neodoljivog deserta, prste ćete polizati
Taman za mali zalogaj.
SVI ZNAJU ZA OVAJ DESERT Sočan i neodoljiv, lako se pravi i brzo se jede - breskvice
Pokušajte da ih napravite, nije ništa komplikovano.
STARA POSLASTICA SVIMA OMILJENA Probajte ovaj recept na ČAŠE i lenja pita će vas mamiti da uzmete još!
Nema ko ne voli ovaj ukusan desert.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)