SALČIĆI, PRSTE DA POLIŽEŠ Napravite svima omiljeni slatkiš po bakinom receptu

Alo.rs

10:00

Bakina vanglica 0

Svaka domaćica mora makar jednom da ih napravi.

salčići
Shutterstock

Salčići

Sastojci:

500 g mlevenog sala

600 g brašna

1 jaje

2 žumanca

malo soli

malo šećera

4 kašike belog vina ili sirćeta

1 prašak za pecivo

200 ml vode

Priprema:

Količinu od 200 g brašna sjedinite sa salom. Posebno umesite 400 g brašna, jaje, žumance, so i šećer, belo
vino, prašak za pecivo i vodu. Od ove smese zamesite glatko testo. Testo razvucite da bude tanko, pa ga premažite salom. Ispreklapajte ga, zatim, nekoliko puta i premažite salom svaki put. Testo spakujte kao kocku, stavite na tanjir, pa ostavite u frižideru da se odmara najmanje sat vremena. Razvucite zatim ponovo i
preklopite još tri puta. Na kraju razvijte tanku koru, debljine oko pola centimetra, secite je na kvadrate ili trouglove, filujte džemom i pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading