SALČIĆI, PRSTE DA POLIŽEŠ Napravite svima omiljeni slatkiš po bakinom receptu
Svaka domaćica mora makar jednom da ih napravi.
Salčići
Sastojci:
500 g mlevenog sala
600 g brašna
1 jaje
2 žumanca
malo soli
malo šećera
4 kašike belog vina ili sirćeta
1 prašak za pecivo
200 ml vode
Priprema:
Količinu od 200 g brašna sjedinite sa salom. Posebno umesite 400 g brašna, jaje, žumance, so i šećer, belo
vino, prašak za pecivo i vodu. Od ove smese zamesite glatko testo. Testo razvucite da bude tanko, pa ga premažite salom. Ispreklapajte ga, zatim, nekoliko puta i premažite salom svaki put. Testo spakujte kao kocku, stavite na tanjir, pa ostavite u frižideru da se odmara najmanje sat vremena. Razvucite zatim ponovo i
preklopite još tri puta. Na kraju razvijte tanku koru, debljine oko pola centimetra, secite je na kvadrate ili trouglove, filujte džemom i pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
UKUSNIJE NEGO ONE IZ PRODAVNICE Kad naučite da ih pravite, više kupovne TOBLERONE nećete kupovati
Taman isecite za jedan zalogaj.
SLATKI NAZIV VRAĆA U DETINJSTVO Svi se sećamo ovog neodoljivog deserta, prste ćete polizati
Taman za mali zalogaj.
SVI ZNAJU ZA OVAJ DESERT Sočan i neodoljiv, lako se pravi i brzo se jede - breskvice
Pokušajte da ih napravite, nije ništa komplikovano.
STARA POSLASTICA SVIMA OMILJENA Probajte ovaj recept na ČAŠE i lenja pita će vas mamiti da uzmete još!
Nema ko ne voli ovaj ukusan desert.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)