IDEJA ZA SUTRAŠNJI DORUČAK Poširana jaja sa SREMUŠEM se brzo sprema, a ukusno je
Isprobajte nešto novo.
Poširana jaja sa sremušem
Sastojci:
Za palentu:
75 g putera
500 ml mleka
120 g palente
250 ml vode
so
65 g parmezana
Za pire:
100 g sremuša
Za sos:
100 g crnog luka
125 g mešanih pečuraka
20 ml vina
malo limunovog soka
25 g putera
30 g paste
so i biber po ukusu
Priprema:
Kuvajte jaje na srednjoj temperaturi oko 20 minuta. Sastojke za palentu stavite u šerpu i sve dobro izmešajte dok se ne zgusne i dok ne dobijete lepu kremastu smesu. Za sos od pečuraka iseckajte luk sitno, propržite ga, pa dodajte seckane pečurke i glažirajte vinom. Dodajte fond, ukuvajte ga, pa umešajte puter. Začinite i držite na toplom mestu do serviranja. Za sos od sremuša ispasirajte sremuš i uz pomoć soli i malo maslinovog ulja napravite kompaktnu smesu. Veoma bitna stvar je serviranje. U činiju stavite palentu, koju ste pomešali sa pireom od sremuša, zatim jaje stavite na palentu, sa strane idu špargle, koje ste ugrejali na puteru, i prelijte toplim sosom od pečuraka.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
DETOKS OBROK POSLE JAKE HRANE Očistite telo ovom supom od začinjenog roštilja
Organizam će vam biti zahvalan.
BOSANSKI KOTLIĆ IDEALAN ZA DANAS! Pripremite sastojke na vreme i sutra trk u prirodu
Preukusno je, videćete.
SUPA KOJE DUŠU GREJE Napravite topao obrok po bakinom receptu
Jelo na kašiku koje je uvek omiljeno.
NEIZOSTAVNE SU ZA DORUČAK Pogačice sa SIROM svakome će se dopasti
Proste su i jednostavne za pripremu.
VRUĆA MEKSIČKA KAFA Razbudiće vas očas posla, a tradicionalno se pije uveče
Uglavnom se dodaje sladoled od vanile, ali možete da zasladite ili aromatizujete po želji.
NAPRAVITE PRAVI DOMAĆI JOGURT: Potrebna su vam samo dva jednostavna sastojka, rezultat je neverovatan
Donosimo vam sjajan i jednostavan recept za domaći jogurt
VEČERA ZA 10 MINUTA Treba vam samo par tortilja i imaćete pravu gozbu
Ko kaže da je za kulinarski specijalitet neophodno provesti u kuhinji nekoliko sati, grdno se prevario.
CEO ŽIVOT POGREŠNO KUVATE PIRINAČ Samo ako ga ovako pripremite, biće kao iz restorana
Koliko vam se samo puta desilo da umesto rastresitog zrna, dobijete gnjecavu smesu?
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
Komentari (0)