IDEJA ZA SUTRAŠNJI DORUČAK Poširana jaja sa SREMUŠEM se brzo sprema, a ukusno je

Alo.rs

19:30

Zdravi zalogaji 0

Isprobajte nešto novo.

IDEJA ZA SUTRAŠNJI DORUČAK Poširana jaja sa SREMUŠEM se brzo sprema, a ukusno je
unsplash.com

Poširana jaja sa sremušem

Sastojci:

Za palentu:

75 g putera

500 ml mleka

120 g palente

250 ml vode

so

65 g parmezana

Za pire:

100 g sremuša

Za sos:

100 g crnog luka

125 g mešanih pečuraka

20 ml vina

malo limunovog soka

25 g putera

30 g paste

so i biber po ukusu

Priprema:

Kuvajte jaje na srednjoj temperaturi oko 20 minuta. Sastojke za palentu stavite u šerpu i sve dobro izmešajte dok se ne zgusne i dok ne dobijete lepu kremastu smesu. Za sos od pečuraka iseckajte luk sitno, propržite ga, pa dodajte seckane pečurke i glažirajte vinom. Dodajte fond, ukuvajte ga, pa umešajte puter. Začinite i držite na toplom mestu do serviranja. Za sos od sremuša ispasirajte sremuš i uz pomoć soli i malo maslinovog ulja napravite kompaktnu smesu. Veoma bitna stvar je serviranje. U činiju stavite palentu, koju ste pomešali sa pireom od sremuša, zatim jaje stavite na palentu, sa strane idu špargle, koje ste ugrejali na puteru, i prelijte toplim sosom od pečuraka.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading