ZOVU IH SRPSKI SUŠI Oduševite sve goste neprikosnovenim jelom
Jagnjeće sarmice će vas očarati.
Jagnjeće sarmice
Možda vas zanima:

PREDAH OD JAKE HRANE Posle praznika, potreban je baš ovaj obrok na kašiku
Nećete mu odoleti.

KOLAČ OD SPANAĆA ZAVOLEĆE I DECA Laka priprema ovog jela odmah će vas privući
Nije tu ništa komplikovano u pripremi.

PROVERENI RECEPT Slana torta sa rozen korama postaće vam omiljeno predjelo
Sloj jedan pa drugi i očas posla gotova.
KREMASTA NORVEŠKA FANTAZIJA Verdens beste zvanično najlepša torta na svetu
Kad je jednom napravite, pravićete je stalno.
Sastojci:
jagnjeća džigerica
1 kg crnog luka
100 g pirinča
3 jajeta
biber
suvi začin
300 g masti
svinjska maramica
Priprema:
Iseckani crni luk stavite da se prži u zagrejanoj masti. Povremeno nalivajte pomalo vode dok se dobro ne izdinsta. Belu džigericu skuvajte u slanoj vodi, pa dodajte i kratko barenu crnu džigericu, sameljite ili sitno
iseckajte i stavite u ispržen luk. Pirinač obarite. Dodajte mu so i biber, kao i suvi začin, spojite sa lukom i iznutricama, te propržite još 2 do 3 minuta. Kad se malo prohladi, dodajte umućena jaja i promešajte. Svinjsku
maramicu podelite na više delova, na svaki stavite po malo fi la i savijte kao sarmu. Stavite u pleh da se peče
oko 20 minuta na 250 stepeni. Kada se sarmice ohlade, isecite ih na šnite i poslužite sa kiselom pavlakom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

DOMAĆI RAŽENI HLEB Sočan i ukusan, a biće mekan i sutradan
Biće još ukusniji nego onaj iz pekare.

POSNE LAZANJE SA LOSOSOM I POVRĆEM Sočne i slasne, poćiće vam voda na usta
Najbolje služite uz čašu belog vina.

ZDRAVA I BRZA PAŠTETA OD KIKIRIKIJA I KROMPIRA Savršena za dane strogog posta, a izuzetno ukusna
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog jelu.

MIRISNI MAFINI SA JABUKAMA I CIMETOM Brzi desert kada vam se jede slatko, a nemate vremena za pripremu
Mirisni i ukusni, za pravo uživanje.

Komentari (0)