ZOVU IH SRPSKI SUŠI Oduševite sve goste neprikosnovenim jelom
Jagnjeće sarmice će vas očarati.
Jagnjeće sarmice
Sastojci:
jagnjeća džigerica
1 kg crnog luka
100 g pirinča
3 jajeta
biber
suvi začin
300 g masti
svinjska maramica
Priprema:
Iseckani crni luk stavite da se prži u zagrejanoj masti. Povremeno nalivajte pomalo vode dok se dobro ne izdinsta. Belu džigericu skuvajte u slanoj vodi, pa dodajte i kratko barenu crnu džigericu, sameljite ili sitno
iseckajte i stavite u ispržen luk. Pirinač obarite. Dodajte mu so i biber, kao i suvi začin, spojite sa lukom i iznutricama, te propržite još 2 do 3 minuta. Kad se malo prohladi, dodajte umućena jaja i promešajte. Svinjsku
maramicu podelite na više delova, na svaki stavite po malo fi la i savijte kao sarmu. Stavite u pleh da se peče
oko 20 minuta na 250 stepeni. Kada se sarmice ohlade, isecite ih na šnite i poslužite sa kiselom pavlakom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PREDAH OD JAKE HRANE Posle praznika, potreban je baš ovaj obrok na kašiku
Nećete mu odoleti.
KOLAČ OD SPANAĆA ZAVOLEĆE I DECA Laka priprema ovog jela odmah će vas privući
Nije tu ništa komplikovano u pripremi.
PROVERENI RECEPT Slana torta sa rozen korama postaće vam omiljeno predjelo
Sloj jedan pa drugi i očas posla gotova.
KREMASTA NORVEŠKA FANTAZIJA Verdens beste zvanično najlepša torta na svetu
Kad je jednom napravite, pravićete je stalno.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)