PRAVA OSVEŽAVAJUĆA SALATA Jednostavan obrok po receptu farmera
Klasični sastojci, a ukus prelep.
Farmerska salata
Sastojci:
250 g kukuruza šećerca
350 g crvenih kiselih paprika
4 paradajza
1/2 krastavca
malo soli i bibera
prstohvat šećera
4 kašike vinskog sirćeta
2 kašičice ljutog senfa
8 kašika maslinovog ulja
4 jajeta
1/2 manje glavice kupusa
200 g slanine
Priprema:
Paprike iseći na režnjeve i pomešati sa zrnima kukuruza, krastavcem isečenim na kockice i paradajzom isečenim na kriške. Sjediniti vinsko sirće, senf, ulje, šećer, so i biber. Preliti preko povrća i ostaviti malo da odstoji. Obariti jaja, oljuštiti i iseći na kolutove. Od krupno isečenog kupusa napraviti podloge na četiri tanjira. Rasporediti salatu i jaja. Slaninu iseckati i na tefl onu propržiti, pa posuti preko salate. Služiti s bagetom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RECEPT KOJI ĆE VAS INSPIRISATI Ovu mlečnu salatu pravićete svaki dan jer je laka za pripremu
Ješćete je i danju i noću.
UKUS KAO PRAVA Posna ruska salata idealna za današnji dan
Stalno ćete je praviti.
LAGANIJA NEGO RUSKA I MIMOZA Beogradska salata oduševiće vas lakom pripremom, ali i ukusom
Idealna za svaku vrstu proslave.
OBOJITE JAJA U ZELENO Tehnika je potpuno prirodna, a dobićete brojne pohvale
Tehnika je potpuno prirodna a ispašče prelepa.
USKRŠNJA PAMUK POGAČA Mekana kao duša, a uspeće i početnicima
Ukrasiće svečanu trpezu, a dobićete brojne komplimente.
SPANAĆ SA MLEVENIM MESOM Sočno jelo koje se pravi brzo i lako, a govori 5 jezika
Savršen spoj mesa i povrća raspametiće i one izbirljive.
DODAJTE OVAJ SASTOJAK U TESTO Narašće kao ludo, a kiflice će biti mekane danima
Jednostavna namirnica koju svaka domaćica ima u kuhinji, dodaće mekoću vašem pecivu i biće sveže danima.
POSNA SAHER TORTA Vazdušasta čokoladna poslastica ukusa koji se pamti
Ni malo ne zaostaje za originalom, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)