PRAVA OSVEŽAVAJUĆA SALATA Jednostavan obrok po receptu farmera
Klasični sastojci, a ukus prelep.
Farmerska salata
Sastojci:
250 g kukuruza šećerca
350 g crvenih kiselih paprika
4 paradajza
1/2 krastavca
malo soli i bibera
prstohvat šećera
4 kašike vinskog sirćeta
2 kašičice ljutog senfa
8 kašika maslinovog ulja
4 jajeta
1/2 manje glavice kupusa
200 g slanine
Priprema:
Paprike iseći na režnjeve i pomešati sa zrnima kukuruza, krastavcem isečenim na kockice i paradajzom isečenim na kriške. Sjediniti vinsko sirće, senf, ulje, šećer, so i biber. Preliti preko povrća i ostaviti malo da odstoji. Obariti jaja, oljuštiti i iseći na kolutove. Od krupno isečenog kupusa napraviti podloge na četiri tanjira. Rasporediti salatu i jaja. Slaninu iseckati i na tefl onu propržiti, pa posuti preko salate. Služiti s bagetom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RECEPT KOJI ĆE VAS INSPIRISATI Ovu mlečnu salatu pravićete svaki dan jer je laka za pripremu
Ješćete je i danju i noću.
UKUS KAO PRAVA Posna ruska salata idealna za današnji dan
Stalno ćete je praviti.
LAGANIJA NEGO RUSKA I MIMOZA Beogradska salata oduševiće vas lakom pripremom, ali i ukusom
Idealna za svaku vrstu proslave.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)