SVIMA JE JEDNA OD OMILJENIH Cezar salata na malo drugačiji način!
Možete je nositi na posao kao užinu.
Cezar salata
Sastojci:
300 g pilećeg mesa
1 glavica zelene salate
200 g krutona
50 do 80 g pančete
Za Cezar dresing:
oko 4 kašike majoneza (ili pavlake)
malo limunovog soka
1 kašika „dižon“ senfa
3 manja inćuna ili sardine
malo maslinovog ulja
2 čena belog luka
so i biber
2-3 kašike jogurta
Priprema:
Isecite komade crnog tosta na kockice, zagrejte malo maslinovog ulja i propržite kockice. Onda jedno parče belog mesa ispecite i posolite, a kada je gotovo, isecite ga na tanke izdužene komade. Posle toga nekoliko
listića pančete ispržite na tiganju bez dodavanja ulja. Na kraju dodajte miks zelenih salata ili ajzberg zelenu salatu. I kao šlag na tortu - dodajte Cezar dresing.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RECEPT KAO IZ RESTORANA Cezar salata po OVOM receptu se svima dopada
Prosta je da se napravi.
ELEGANTNA SALATA ZA SVEČANE PRILIKE Znaju Meksikanci šta je dobar obrok
Nestvarnog je ukusa.
CEZAR SALATA Priprema se brzo i lako, a osvaja od prvog zalogaja, po receptu bez mane
Zasitiće vas, a ne treba vam ni truda ni vremena.
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
Komentari (0)