LAGANIJA NEGO RUSKA I MIMOZA Beogradska salata oduševiće vas lakom pripremom, ali i ukusom
Idealna za svaku vrstu proslave.
Beogradska salata
Sastojci:
200 g pečuraka
80 g pirinča
120 g kiselih krastavaca
1 kisela crvena paprika
2 kuvana jajeta
100 g trapista
Za sos:
200 g milerama
20 g majoneza
pola glavice crnog luka
pola veze peršuna
so, biber
Priprema:
Pirinač skuvati - nije potrebno soliti u ovoj fazi. Šampinjone iseći na manje listiće i dinstati na maloj količini ulja. Njih možete posoliti - pre će pustiti vodu. Sve ohladiti. Ostale sastojke iseckati na kockice. Sve ih sjediniti i dobro promešati, pa začiniti po ukusu. Umešati mileram i majonez, sitno seckan crni luk i sitno seckan peršun,
pa dobijenim sosom preliti povrće i izmešati. Ukrasiti po želji.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Komentari (0)