LAGANIJA NEGO RUSKA I MIMOZA Beogradska salata oduševiće vas lakom pripremom, ali i ukusom
Idealna za svaku vrstu proslave.
Beogradska salata
Sastojci:
200 g pečuraka
80 g pirinča
120 g kiselih krastavaca
1 kisela crvena paprika
2 kuvana jajeta
100 g trapista
Za sos:
200 g milerama
20 g majoneza
pola glavice crnog luka
pola veze peršuna
so, biber
Priprema:
Pirinač skuvati - nije potrebno soliti u ovoj fazi. Šampinjone iseći na manje listiće i dinstati na maloj količini ulja. Njih možete posoliti - pre će pustiti vodu. Sve ohladiti. Ostale sastojke iseckati na kockice. Sve ih sjediniti i dobro promešati, pa začiniti po ukusu. Umešati mileram i majonez, sitno seckan crni luk i sitno seckan peršun,
pa dobijenim sosom preliti povrće i izmešati. Ukrasiti po želji.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NEODOLJIVA SALATA KOJA IDE UZ SVE Kremasti dodatak od praziluka svakom jelu
Svideće vam se, odmah!
OBROK SALATA ZA SVAKI DAN Praktična za posao, a odmah se pojede
Obični sastojci, a preukusna je.
VITAMINSKA BOMBA ZA DOBRO JUTRO! Napravite salatu koja će vas dugo držati sitim
Praktična je i za posao.
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Komentari (0)