UMESTO MESA IDE OVO VOĆE Neodoljivo varivo neobičnog ukusa
Zasitiće celu porodicu.
Varivo od nara
Sastojci:
250 g mlevenog junećeg mesa
1 manja glavica crnog luka
1/4 kašičice cimeta
1/4 kašičice bibera
8 čaša vode
2 kašičice soli
250 g pirinča
250 g spanaća
150 g mladog luka
1,5 čaša semenki nara
150 g šećera
1 kašika limunovog soka
1 kašika sušene nane
Priprema:
Meso stavite u posudu. Dodajte narendani luk i začine, te dobro izmešajte. Meso oblikujte u kuglice veličine oraha. U lonac od 2 litre ulijte vodu, dodajte so i pirinač, pa kuvajte 15 minuta. Oljuštite sveži nar i izdvojite semenke do količine koja vam je potrebna. U lonac s pirinčem dodajte mesne kuglice, semenke od nara i šećer, te kuvajte još 20 minuta na tihoj vatri ili dok se meso ne skuva. Suvu nanu protrljajte među dlanovima kako biste je usitnili. Nanu, cimet i biber dodajte varivu neposredno pre nego što ga sklonite s vatre. Na kraju, po želji, dodajte malo limunovog soka.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
HRPA POVRĆA I VITAMINA U TANJIRU Spremite varivo sa piletinom kao iskusni kuvar
Ne možete da omanete sa pripremom.
ZAMIRISAĆE CELA KUĆA Krompir sa ruzmarinom je idealan prilog za svaki ručak
Oduševiće vas lakoća pripreme.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)