UMESTO MESA IDE OVO VOĆE Neodoljivo varivo neobičnog ukusa
Zasitiće celu porodicu.
Varivo od nara
Sastojci:
250 g mlevenog junećeg mesa
1 manja glavica crnog luka
1/4 kašičice cimeta
1/4 kašičice bibera
8 čaša vode
2 kašičice soli
250 g pirinča
250 g spanaća
150 g mladog luka
1,5 čaša semenki nara
150 g šećera
1 kašika limunovog soka
1 kašika sušene nane
Priprema:
Meso stavite u posudu. Dodajte narendani luk i začine, te dobro izmešajte. Meso oblikujte u kuglice veličine oraha. U lonac od 2 litre ulijte vodu, dodajte so i pirinač, pa kuvajte 15 minuta. Oljuštite sveži nar i izdvojite semenke do količine koja vam je potrebna. U lonac s pirinčem dodajte mesne kuglice, semenke od nara i šećer, te kuvajte još 20 minuta na tihoj vatri ili dok se meso ne skuva. Suvu nanu protrljajte među dlanovima kako biste je usitnili. Nanu, cimet i biber dodajte varivu neposredno pre nego što ga sklonite s vatre. Na kraju, po želji, dodajte malo limunovog soka.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
HRPA POVRĆA I VITAMINA U TANJIRU Spremite varivo sa piletinom kao iskusni kuvar
Ne možete da omanete sa pripremom.
ZAMIRISAĆE CELA KUĆA Krompir sa ruzmarinom je idealan prilog za svaki ručak
Oduševiće vas lakoća pripreme.
DODAJTE OVU NAMIRNICU U TESTO NARAŠĆE KAO LUDO Korisni trikovi za najbolje pecivo
Jednostavni, a korisni trikovi.
PILEĆI GULAŠ Idealno jelo za hladne tmurne dane, a puno vitamina i minerala
Sočan spoj povrća sa mesom, za prave gurmane.
TRIKOVI ZA SAVRŠEN RIŽOTO Biće kremast i slasan umesto suv i bezukusan
Jednostavni trikovi doprineće da rižoto bude kremast i sočan.
JAPANSKE PALAČINKE Vazdušaste kao oblak, napravite ih za doručak, biće savršene i za večeru
Potrebno je samo par sastojaka i malo vremena, a biće ukusne kao da ste se trudili satima.
NEODOLJIVE ČOKOLADNE GALETE Tajna je u jednom sastojku koji se dodaje u testo, a totalno daje šmek
Najbolje služite tople i prelivene kremom od vanile.
Komentari (0)