UMESTO MESA IDE OVO VOĆE Neodoljivo varivo neobičnog ukusa
Zasitiće celu porodicu.
Varivo od nara
Možda vas zanima:

HRPA POVRĆA I VITAMINA U TANJIRU Spremite varivo sa piletinom kao iskusni kuvar
Ne možete da omanete sa pripremom.



ZAMIRISAĆE CELA KUĆA Krompir sa ruzmarinom je idealan prilog za svaki ručak
Oduševiće vas lakoća pripreme.
Sastojci:
250 g mlevenog junećeg mesa
1 manja glavica crnog luka
1/4 kašičice cimeta
1/4 kašičice bibera
8 čaša vode
2 kašičice soli
250 g pirinča
250 g spanaća
150 g mladog luka
1,5 čaša semenki nara
150 g šećera
1 kašika limunovog soka
1 kašika sušene nane
Priprema:
Meso stavite u posudu. Dodajte narendani luk i začine, te dobro izmešajte. Meso oblikujte u kuglice veličine oraha. U lonac od 2 litre ulijte vodu, dodajte so i pirinač, pa kuvajte 15 minuta. Oljuštite sveži nar i izdvojite semenke do količine koja vam je potrebna. U lonac s pirinčem dodajte mesne kuglice, semenke od nara i šećer, te kuvajte još 20 minuta na tihoj vatri ili dok se meso ne skuva. Suvu nanu protrljajte među dlanovima kako biste je usitnili. Nanu, cimet i biber dodajte varivu neposredno pre nego što ga sklonite s vatre. Na kraju, po želji, dodajte malo limunovog soka.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

HRSKAVI KROMPIR IZ RERNE Miriše na Grčku, a nikad slasniji, za savršenu večeru
Pravi se lako, a osvaja ukusom.

KROMPIR SALATA SA MLADIM LUKOM Gosti će je obožavati, a skroz je kremasta i slasna
Služite uz meso ili ribu.

ČUVENA LINCER TORTA Recept iz 1653 godine koji domaćice međusobno dele
Čuvena austrijska poslastica neobičnog izgleda nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

HRSKAVI KROMPIRIĆI SA PARMEZANOM Prave se lako, a pojedu u slast
Super za ručak ili večeru, ukućani će biti oduševljeni.

BELA KREM ČORBA Krepi organizam u trenu, a svečana i neodoljiva
Sočna čorba od krompira zagrejaće vam dušu i telo.
Komentari (0)