UMESTO MESA IDE OVO VOĆE Neodoljivo varivo neobičnog ukusa
Zasitiće celu porodicu.
Varivo od nara
Sastojci:
250 g mlevenog junećeg mesa
1 manja glavica crnog luka
1/4 kašičice cimeta
1/4 kašičice bibera
8 čaša vode
2 kašičice soli
250 g pirinča
250 g spanaća
150 g mladog luka
1,5 čaša semenki nara
150 g šećera
1 kašika limunovog soka
1 kašika sušene nane
Priprema:
Meso stavite u posudu. Dodajte narendani luk i začine, te dobro izmešajte. Meso oblikujte u kuglice veličine oraha. U lonac od 2 litre ulijte vodu, dodajte so i pirinač, pa kuvajte 15 minuta. Oljuštite sveži nar i izdvojite semenke do količine koja vam je potrebna. U lonac s pirinčem dodajte mesne kuglice, semenke od nara i šećer, te kuvajte još 20 minuta na tihoj vatri ili dok se meso ne skuva. Suvu nanu protrljajte među dlanovima kako biste je usitnili. Nanu, cimet i biber dodajte varivu neposredno pre nego što ga sklonite s vatre. Na kraju, po želji, dodajte malo limunovog soka.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
HRPA POVRĆA I VITAMINA U TANJIRU Spremite varivo sa piletinom kao iskusni kuvar
Ne možete da omanete sa pripremom.
ZAMIRISAĆE CELA KUĆA Krompir sa ruzmarinom je idealan prilog za svaki ručak
Oduševiće vas lakoća pripreme.
TURSKA PICA BOLJA OD ONE KLASIČNE Tradicionalni recept za Lohmadžun
Ako volite picu, ovu ćete obožavati. Mleveno meso daje poseban šmek, zato najbolje stavite duplu meru.
SALATA OD CRNOG PILETA Meso košta oko 500 evra, a evo zašto danas o ovom receptu danas priča cela Srbija
Ovakvo nešto do sada sigurno niste jeli, pa nije ni čudo što se o ovom receptu danima priča na društvenim mrežama.
KOLIKO JAJA SME DA SE POJEDE DNEVNO? Specijalista tvrdi ovo i sigurno ćete se iznenaditi
Dr Jagoda Jorga suspecijalista za ishranu i doktor medicinskih nauka, dala je odgovor na pitanje koliko kuvanih jaja može da se pojede, kao i za koje kategorije ovo pravilo ne važi.
PUNJENO BELO MESO Sočan delikates koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a meso se lepi za prste
Konkretan obrok za sve gurmane.
GURMANSKA ČORBA OD ŠAMPINJONA SA PAVLAKOM Sipaćete tanjir više
Fenomenalna čorba okrepiće vam dušu i telo.
Komentari (0)