PRAVA ČAROLIJA UKUSA Egzotični kolač za čas se smaže, a lako se pravi
Oduševiće vas ukus.
Egzotičan kolač
Sastojci:
Za testo:
180 g brašna
150 g šećera
1 kesica vanilin-šećera
2 kašičice praška za pecivo
1 kašičica đumbira u prahu
1/2 kašičice karanfi lića u prahu
na vrh kašičice cimeta
1 dl ulja
1 dl kisele pavlake
2 jajeta
Za garnirung:
3 kašike putera
2 kašičice šećera
1 kašičica rendanog đumbira
1/2 kašičice susama
2 paradajza
Priprema:
Paradajz operite, isecite ga na tanke kolutove i uklonite mu semenke. Puter otopite, dodaje strugani đumbir, susam i šećer, pa mešajte dok se šećer sasvim ne otopi. Dodajte kolutove paradajza i lagano mešajte da se karamelizuju. Karamelizovan paradajz rasporedite po dnu podmazanog, okruglog pleha. Penasto umutite jaja sa šećerom i vanilin-šećerom. Ne prestajući da mutite, postepeno dodajte ulje, kiselu pavlaku, brašno i
ostale sastojke za testo. Dobijenu smesu sipajte preko karamelizovanog paradajza i pecite 25 minuta u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Pečeni kolač ohladite, pleh poklopite poslužavnikom i pažljivo ga okrenite naopako, da paradajz bude odozgo, te servirajte.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KOLAČ OD SPANAĆA ZAVOLEĆE I DECA Laka priprema ovog jela odmah će vas privući
Nije tu ništa komplikovano u pripremi.
OVAJ RECEPT MORATE DA IMATE Brzi ali i jeftin kolač koji se skoro sam pravi
Najmlađi će ga obožavati.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)