PRAVA ČAROLIJA UKUSA Egzotični kolač za čas se smaže, a lako se pravi
Oduševiće vas ukus.
Egzotičan kolač
Sastojci:
Za testo:
180 g brašna
150 g šećera
1 kesica vanilin-šećera
2 kašičice praška za pecivo
1 kašičica đumbira u prahu
1/2 kašičice karanfi lića u prahu
na vrh kašičice cimeta
1 dl ulja
1 dl kisele pavlake
2 jajeta
Za garnirung:
3 kašike putera
2 kašičice šećera
1 kašičica rendanog đumbira
1/2 kašičice susama
2 paradajza
Priprema:
Paradajz operite, isecite ga na tanke kolutove i uklonite mu semenke. Puter otopite, dodaje strugani đumbir, susam i šećer, pa mešajte dok se šećer sasvim ne otopi. Dodajte kolutove paradajza i lagano mešajte da se karamelizuju. Karamelizovan paradajz rasporedite po dnu podmazanog, okruglog pleha. Penasto umutite jaja sa šećerom i vanilin-šećerom. Ne prestajući da mutite, postepeno dodajte ulje, kiselu pavlaku, brašno i
ostale sastojke za testo. Dobijenu smesu sipajte preko karamelizovanog paradajza i pecite 25 minuta u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Pečeni kolač ohladite, pleh poklopite poslužavnikom i pažljivo ga okrenite naopako, da paradajz bude odozgo, te servirajte.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KOLAČ OD SPANAĆA ZAVOLEĆE I DECA Laka priprema ovog jela odmah će vas privući
Nije tu ništa komplikovano u pripremi.
OVAJ RECEPT MORATE DA IMATE Brzi ali i jeftin kolač koji se skoro sam pravi
Najmlađi će ga obožavati.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)