PRAVA ČAROLIJA UKUSA Egzotični kolač za čas se smaže, a lako se pravi
Oduševiće vas ukus.
Egzotičan kolač
Sastojci:
Za testo:
180 g brašna
150 g šećera
1 kesica vanilin-šećera
2 kašičice praška za pecivo
1 kašičica đumbira u prahu
1/2 kašičice karanfi lića u prahu
na vrh kašičice cimeta
1 dl ulja
1 dl kisele pavlake
2 jajeta
Za garnirung:
3 kašike putera
2 kašičice šećera
1 kašičica rendanog đumbira
1/2 kašičice susama
2 paradajza
Priprema:
Paradajz operite, isecite ga na tanke kolutove i uklonite mu semenke. Puter otopite, dodaje strugani đumbir, susam i šećer, pa mešajte dok se šećer sasvim ne otopi. Dodajte kolutove paradajza i lagano mešajte da se karamelizuju. Karamelizovan paradajz rasporedite po dnu podmazanog, okruglog pleha. Penasto umutite jaja sa šećerom i vanilin-šećerom. Ne prestajući da mutite, postepeno dodajte ulje, kiselu pavlaku, brašno i
ostale sastojke za testo. Dobijenu smesu sipajte preko karamelizovanog paradajza i pecite 25 minuta u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Pečeni kolač ohladite, pleh poklopite poslužavnikom i pažljivo ga okrenite naopako, da paradajz bude odozgo, te servirajte.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KOLAČ OD SPANAĆA ZAVOLEĆE I DECA Laka priprema ovog jela odmah će vas privući
Nije tu ništa komplikovano u pripremi.
OVAJ RECEPT MORATE DA IMATE Brzi ali i jeftin kolač koji se skoro sam pravi
Najmlađi će ga obožavati.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)