PRAVA ČAROLIJA UKUSA Egzotični kolač za čas se smaže, a lako se pravi
Oduševiće vas ukus.
Egzotičan kolač
Možda vas zanima:

KOLAČ OD SPANAĆA ZAVOLEĆE I DECA Laka priprema ovog jela odmah će vas privući
Nije tu ništa komplikovano u pripremi.

OVAJ RECEPT MORATE DA IMATE Brzi ali i jeftin kolač koji se skoro sam pravi
Najmlađi će ga obožavati.


Sastojci:
Za testo:
180 g brašna
150 g šećera
1 kesica vanilin-šećera
2 kašičice praška za pecivo
1 kašičica đumbira u prahu
1/2 kašičice karanfi lića u prahu
na vrh kašičice cimeta
1 dl ulja
1 dl kisele pavlake
2 jajeta
Za garnirung:
3 kašike putera
2 kašičice šećera
1 kašičica rendanog đumbira
1/2 kašičice susama
2 paradajza
Priprema:
Paradajz operite, isecite ga na tanke kolutove i uklonite mu semenke. Puter otopite, dodaje strugani đumbir, susam i šećer, pa mešajte dok se šećer sasvim ne otopi. Dodajte kolutove paradajza i lagano mešajte da se karamelizuju. Karamelizovan paradajz rasporedite po dnu podmazanog, okruglog pleha. Penasto umutite jaja sa šećerom i vanilin-šećerom. Ne prestajući da mutite, postepeno dodajte ulje, kiselu pavlaku, brašno i
ostale sastojke za testo. Dobijenu smesu sipajte preko karamelizovanog paradajza i pecite 25 minuta u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Pečeni kolač ohladite, pleh poklopite poslužavnikom i pažljivo ga okrenite naopako, da paradajz bude odozgo, te servirajte.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

HAMBURGER SUPA Slasno predjelo koje osvaja na prvi zalogaj
Služite toplo.

DOMAĆE PIŠKOTE Prave se lako, a nimalo ne zaostaju za onim kupovnim
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

PILEĆA KARBONARA Italijanski specijalitet u savršenom spoju ukusa, prste da poližete
Sočno jelo raspametiće i one izbirljive.

POTAŽ OD BUNDEVE Kremasto predjelo koje krepi organizam u trenu
Služite uz tost.

DOMAĆE POGAČICE SA ČVARCIMA Još ukusnije od onih kupovnih, samo dodajte šolju jogurta
Priprema nije kompikovana, a ukusne i slasne.
Komentari (0)