OTMENO JELO Kuvana junetina na bečki način je veoma sočna i ukusna
Servirajte meso uz kuvani krompir ili umak od rena.

Sastojci:
Možda vas zanima:

SOČNE KRMENADLE KAKVE NISTE JELI! Ovako pripremljene šnicle su mekane i ukusne
Najbrži ručak je da ispržite šnicle, ali važno je da znate kako da ne bi bile suve.

OVAKO KUVAJU FRANCUZI Šatobrijan je jelo od samo 2 sastojka, a obožavaju ga širom sveta
Šatobrijan se služi uz pečeni krompir, bareno povrće, sos od pečuraka.

ŠNICLE U LUKU Aromatično i sočno meso uz koje vam salata nije potrebna
Uz ovako pripremljene šnicle poslužite pire ili kuvani krompir.

ZAČINJENO MESO Sočni aromatični zalogaji na portugalski način
Meso pripremljeno na ovaj način odlično ide uz krompir ili povrće.
500 g junetine (but)
1 crni luk
2 čena belog luka
2 šargarepe
1/2 stabljike celera
1 praziluk (beli deo)
5-6 bibera u zrnu
1 kašika seckanog peršuna
2 lovorova lista
1 kašičica majčine dušice
Priprema:
U veću šerpu sipajte 4 litra vode, posolite po ukusu, stavite biber, očišćen beli luk i ostavite da provri. Tada stavite meso u komadu, poklopite i smanjite temperaturu da se krčka oko 2 sata. Povremeno skinite kašikom penu. Ubacite crni luk presečen na pola, isto isečenu šargarepu, praziluk i celer. Kuvajte oko 1 sat da povrće omekša. Kad se skuva, izvadite meso, a tečnost procedite i od nje napravite supu. Povrće isecite na manje komade, a meso na šnicle. Poslužite u velikom plitkom tanjiru šnicle sa povrćem i prelijte sa malo supe.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

MOĆNA PORUKA MARIN LE PEN: Iskoristićemo sva moguća pravna sredstva kako bismo se izborili da učestvujemo na izborima

Šta povezuje Mikija Mausa, Duška Dugouška, Super Marija i Vučka?

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd
Zvezda overava 8. titulu zaredom! Milojević iznenadio startnom postavom

Zlatna jaja privlače novac i sreću: Savršenu svetlucavu boju ćete dobiti od samo 1 sastojka koji imate u kuhinji

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

6:0 ILI 6:1 TIP JE PROŠAO Od sada, svi tiketi na ATP Masters 1000 turnirima imaju posebnu prednost!

Marijana je stigla na svadbu bivšeg muža s poklonom: Kada su ga mladenci otvorili, svi gosti su zanemeli od šoka!

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.

SAHER TORTA Donosimo vam originalni recept za neodoljivu čokoladnu poslasticu
Kremasta i sočna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

PIŠINGER OBLANDE Desert iz Beča koji osvaja ukusom od 1852.godine
Tvorac ovog čuvenog deserta bio je poslastičar Oskar Pišinger, po kome su i dobile ime.
Komentari (0)