OTMENO JELO Kuvana junetina na bečki način je veoma sočna i ukusna

Trpeza/ V.V.

21:30

Kulinarski globus 0

Servirajte meso uz kuvani krompir ili umak od rena.

OTMENO JELO Kuvana junetina na bečki način je veoma sočna i ukusna
Shutterstock

Sastojci:

500 g junetine (but)

1 crni luk

2 čena belog luka

2 šargarepe

1/2 stabljike celera

1 praziluk (beli deo)

5-6 bibera u zrnu

1 kašika seckanog peršuna

2 lovorova lista

1 kašičica majčine dušice

Priprema:

U veću šerpu sipajte 4 litra vode, posolite po ukusu, stavite biber, očišćen beli luk i ostavite da provri. Tada stavite meso u komadu, poklopite i smanjite temperaturu da se krčka oko 2 sata. Povremeno skinite kašikom penu. Ubacite crni luk presečen na pola, isto isečenu šargarepu, praziluk i celer. Kuvajte oko 1 sat da povrće omekša. Kad se skuva, izvadite meso, a tečnost procedite i od nje napravite supu. Povrće isecite na manje komade, a meso na šnicle. Poslužite u velikom plitkom tanjiru šnicle sa povrćem i prelijte sa malo supe.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading