PIKANTNI KROMPIR NA JEDNOSTAVAN NAČIN Ukusan i nezaboravan prilog
Oduševiće vas spoj sa ajvarom.
Pikantni punjeni krompir
Sastojci:
4 veća ili 8 manjih krompira
2 jajeta
300 g tvrdog belog sira
4 pune kašike ajvara
2 kisela krastavčića
8 kašičica putera
so i biber
Priprema:
Skuvajte krompir u ljusci u posoljenoj vodi, ali pazite da se ne prekuva. Ocedite, ostavite da se malo prohladi, pa ga oljuštite i izdubite kašičicom, ali tako da ostane oko 1,5 cm „dna“. Izdubljeni deo sačuvajte, a krompire poređajte u nauljeni pleh, malo posolite i u svaki stavite po kašičicu putera. Umutite jaja viljuškom, dodajte izmrvljeni sir, ajvar, narendane kisele krastavčiće i narendane ostatke kuvanog krompira. Po potrebi,
posolite i dodajte biber. Dobro promešajte i tom smesom punite krompire. Zapecite ih u rerni na 250 stepeni oko 15 minuta. Poslužite uz kiselu pavlaku ili jogurt.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PRSTE DA POLIŽEŠ Preukusan nadev koristićete u svakoj prilici ne samo uz paprike
Hrskavo, a unutra sočno.
ODLIČNA IDEJA ZA BRZI RUČAK Treba vam samo nekoliko sastojaka da napravite savršen obrok
Zaposlene žene će se oduševiti.
ZAMIRISAĆE CELA KUĆA Krompir sa ruzmarinom je idealan prilog za svaki ručak
Oduševiće vas lakoća pripreme.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)