JAMAJČANSKA LJUTA PILETINA Jednostavno ju je napraviti
Ovakav recept još niste probali.

Jerk - ljuta piletina
Možda vas zanima:

BAKA ZNA NAJBOLJE Paprikaš po njenom receptu je prosto neodoljiv
Sve sastojke verovatno već imate u kuhinji.

SUPA KOJA GREJE DUŠU Vitaminska bomba od povrća koju možete jesti svaki dan
Povrća ima u izobilju.

MOŽETE LI ZAMISLITI UKUSNIJI RUČAK? Obrok piletina u bogatom sosu očaraće vas odmah
Ješćete sa uživanjem.

NEVEROVATNO UKUSNO, A TAKO PROSTO Piletina sa pirinčem za pravi lagan ručak
Jednostavno je za napraviti.
Sastojci:
1 kg pilećeg mesa
1 kašičica muskatnog oraščića
1 štapić cimeta
1 kašika korijandera
1 kašika karanfi lića
6 ljutih papričica
1 kašičica bibera
6 čenova belog luka
1 glavica crnog luka
100 g smeđeg šećera
1 šolja soja sosa
1/2 šolje soka od limete
Priprema:
Suve začine u zrnu sameljite. Beli i crni luk zajedno sameljite sa šećerom, sokom od limete i soja sosom. Pomešajte sve sastojke za marinadu i potopite piletinu u nju. Ostavite u frižider da odstoji bar dva sata, a najbolje bi bilo kada bi prenoćilo. Nakon što je odstojalo u marinadi, pecite na papiru za pečenje 35 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 250 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.

SAHER TORTA Donosimo vam originalni recept za neodoljivu čokoladnu poslasticu
Kremasta i sočna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

PIŠINGER OBLANDE Desert iz Beča koji osvaja ukusom od 1852.godine
Tvorac ovog čuvenog deserta bio je poslastičar Oskar Pišinger, po kome su i dobile ime.
Komentari (0)