JAMAJČANSKA LJUTA PILETINA Jednostavno ju je napraviti

Alo.rs

11:00

Kulinarski globus 0

Ovakav recept još niste probali.

JAMAJČANSKA LJUTA PILETINA Jednostavno ju je napraviti
unsplash.com

Jerk - ljuta piletina

Sastojci:

1 kg pilećeg mesa

1 kašičica muskatnog oraščića

1 štapić cimeta

1 kašika korijandera

1 kašika karanfi lića

6 ljutih papričica

1 kašičica bibera

6 čenova belog luka

1 glavica crnog luka

100 g smeđeg šećera

1 šolja soja sosa

1/2 šolje soka od limete

Priprema:

Suve začine u zrnu sameljite. Beli i crni luk zajedno sameljite sa šećerom, sokom od limete i soja sosom. Pomešajte sve sastojke za marinadu i potopite piletinu u nju. Ostavite u frižider da odstoji bar dva sata, a najbolje bi bilo kada bi prenoćilo. Nakon što je odstojalo u marinadi, pecite na papiru za pečenje 35 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 250 stepeni.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading