JAMAJČANSKA LJUTA PILETINA Jednostavno ju je napraviti

Alo.rs

11:00

Kulinarski globus 0

Ovakav recept još niste probali.

JAMAJČANSKA LJUTA PILETINA Jednostavno ju je napraviti
unsplash.com

Jerk - ljuta piletina

Sastojci:

1 kg pilećeg mesa

1 kašičica muskatnog oraščića

1 štapić cimeta

1 kašika korijandera

1 kašika karanfi lića

6 ljutih papričica

1 kašičica bibera

6 čenova belog luka

1 glavica crnog luka

100 g smeđeg šećera

1 šolja soja sosa

1/2 šolje soka od limete

Priprema:

Suve začine u zrnu sameljite. Beli i crni luk zajedno sameljite sa šećerom, sokom od limete i soja sosom. Pomešajte sve sastojke za marinadu i potopite piletinu u nju. Ostavite u frižider da odstoji bar dva sata, a najbolje bi bilo kada bi prenoćilo. Nakon što je odstojalo u marinadi, pecite na papiru za pečenje 35 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 250 stepeni.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading