KAKVO SLASNO PREDJELO! Slana tost torta svakome će se dopasti, a idealna je za svečane prilike
Pravi se od ukusnih sastojaka.
Slana tost torta
Sastojci:
2 pakovanja tost hleba
400 ml majoneza
4 čaše pavlake
6 jaja
600 g šunkarice
400 g sira trapista
8 kiselih krastavaca
malo kečapa
Priprema:
Pomešati pavlaku i majonez i podeliti na tri jednaka dela. Ostale sastojke možete iseckati na kockice ili izrendati na krupno rende. U prvi deo staviti jaja i četiri kisela krastavca. U drugi deo staviti 400 g šunkarice i malo kečapa, da dobije crvenu boju. U treći deo staviti ostatak krastavaca, 200 g šunkarice i 300 g sira.
Na veću tacnu ređati parčiće tost hleba jedno do drugog, pa premazati prvim filom, na to ređati još jedan
red tosta, pa drugi fil i opet tost i treći fil. Sve to ukrasiti po želji, a najbolje sa 100 g sira koji vam je ostao.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NEOBIČNO PREDJELO Ako vam dolaze gosti, ove kuglice će ih raspametiti
Lako se prave i brzo jedu.
ODLIČNO I BRZO PREDJELO Rolat od sira je po svačijem ukusu
Lako se pravi i odmah ćete ga pojesti.
SLANE LOPTICE OD POVRĆA Uposlite i najmlađe u pripremi ovog jela, oduševiće se
Praktične su i za jelo.
BAKLAVA SA MLEKOM Sočna i slatka, po receptu koji se prenosi generacijama
Sočna baklava raspametiće i one izbirljive.
PITA SA PRAZILUKOM I PEČURKAMA Neodoljivo predjelo koje greje dušu i telo, neponovljivog ukusa
Slasna i sočna pita, prste da poližete.
PASULJ PO RECEPTU BEZ MANE Neodoljiv i ukusan, a ovako su ga spremali u vojsci u JNA
Nekada je bilo obavezno jelo u vojsci, a sada ga retko ko ovako priprema.
PUNJENE PAPRIKE Omiljeno jelo sina Aleksandre Prijović, ovakvo do sada niste jeli
Aleksandra Prijović, pevačica koja obara rekorde u posećenosti koncerata, supruga i majka, kaže da se baš i ne snalazi u kuhinji, ali da joj od ruke idu punjene paprike koje njen sin Aleksandar obožava.
ŠARENI BUREK Sočan i preukusan, ovakav do sada niste jeli
Ukusan i sočan, prste da poližete.
Komentari (0)