BUKVALNO SE ZA PRSTE LEPI Svinjska rebra po ovom receptu moraju svima da se dopadnu
Idealno je za svaku zgodu.
Svijnska rebra
Možda vas zanima:
PREPORUČUJEMO DA JE JEDETE ŠTO TOPLIJU Domaća čorba od svinjetine svima će se dopasti
Jelo na kašiku koje je neodoljivo.
RUČAK KOJI ĆE ZASITITI CELU PORODICU Svinjski rolat sa izvrsnim nadevom oduševiće vas ukusom
Zamirisaće cela kuhinja.
IDEJA ZA SUTRAŠNJI RUČAK Svinjski rolovani file što se duže sprema, to je ukusniji
Prste ćete polizati.
Sastojci:
1,5 kg svinjskih rebara
1 kašičica soli
1 kašičica bibera
1 kašika suvog začina
2 čena belog luka
1/5 kašičice aleve paprike
2 kašike senfa
1 kašika vuster sosa
4 kašike kečapa
1 kašika ulja
1 kašika origana
Priprema:
Prvo pomešajte začine za svinjska rebra: so, biber, suvi začin, alevu papriku i sitno isečen beli luk. Ovom
mešavinom začina dobro natrljajte rebra sa svih strana. Pomešajte senf i vuster sos, premažite meso i uvijte ga u podmazanu alu-foliju. Ostavite meso nekoliko sati u frižideru da upije začine. Stavite marinirana, začinjena svinjska rebra zajedno s folijom u tepsiju i pecite ih u rerni zagrejanoj na 120 stepeni oko dva i po sata. Otvorite foliju i premažite rebra mešavinom ulja, kečapa i origana. Vratite rebra u rernu zagrejanu na najjaču temperaturu nekoliko minuta da dobiju koricu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

ČOKOLADNA PITA OD PRHKOG TESTA Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah
Super ide uz šoljicu kafe.

FOKAČA SA RUZMARINOM Mirisna pogača mekana kao duša, a slaže se sa raznim prilozima
Sočna fokača biće mekana danima.

NJOKE SA SLANINOM Italijanski klasik na gurmanski način
Pravi raj za nepca.

KRMENADLE SA PEČENIM PAPRIKAMA Sočne i zasitne, a meso se lepi za prste
Samo dodajte hleb ili prilog po želji.

PUNJENE TIKVICE Zasitno jelo koje će vas dugo držati sitim
Zasitno i ukusno, prste da poližete.
Komentari (0)