BUKVALNO SE ZA PRSTE LEPI Svinjska rebra po ovom receptu moraju svima da se dopadnu

Bojana Paunović

14:00

Sezonski recepti 0

Idealno je za svaku zgodu.

trpeza
Shutterstock

Svijnska rebra

Sastojci:

1,5 kg svinjskih rebara

1 kašičica soli

1 kašičica bibera

1 kašika suvog začina

2 čena belog luka

1/5 kašičice aleve paprike

2 kašike senfa

1 kašika vuster sosa

4 kašike kečapa

1 kašika ulja

1 kašika origana

Priprema:

Prvo pomešajte začine za svinjska rebra: so, biber, suvi začin, alevu papriku i sitno isečen beli luk. Ovom 
mešavinom začina dobro natrljajte rebra sa svih strana. Pomešajte senf i vuster sos, premažite meso i uvijte ga u podmazanu alu-foliju. Ostavite meso nekoliko sati u frižideru da upije začine. Stavite marinirana, začinjena svinjska rebra zajedno s folijom u tepsiju i pecite ih u rerni zagrejanoj na 120 stepeni oko dva i po sata. Otvorite foliju i premažite rebra mešavinom ulja, kečapa i origana. Vratite rebra u rernu zagrejanu na najjaču temperaturu nekoliko minuta da dobiju koricu.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

bezglutenske projice od blitve

BEZGLUTENSKE PROJICE OD BLITVE Po ukusu najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića

19:00

5 maj, 2024

Sezonski recepti

Novak Đoković, svetski reket broj 1, iz godine u godinu, sve više pokazuje da je nenadmašiv u onome što radi. Da bi istrajao u napornim treninzima, okrenuo se ishrani bez glutena, koja sadrži puno svežeg voća i povrća. Zajedno sa suprugom Jelenom uči zdravoj ishrani i svoje naslednike Stefana i Taru. Jedan od takvih recepata je i ovaj za bezglutenske projice od blitve, kakav bi se sigurno našao na meniju porodice Đoković. Sočni zalogajčići daće snage za napore u toku dana, a nimalo neće zaostajati za onim klasičnim.

Komentari (0)

Loading