BUKVALNO SE ZA PRSTE LEPI Svinjska rebra po ovom receptu moraju svima da se dopadnu
Idealno je za svaku zgodu.
Svijnska rebra
Sastojci:
1,5 kg svinjskih rebara
1 kašičica soli
1 kašičica bibera
1 kašika suvog začina
2 čena belog luka
1/5 kašičice aleve paprike
2 kašike senfa
1 kašika vuster sosa
4 kašike kečapa
1 kašika ulja
1 kašika origana
Priprema:
Prvo pomešajte začine za svinjska rebra: so, biber, suvi začin, alevu papriku i sitno isečen beli luk. Ovom
mešavinom začina dobro natrljajte rebra sa svih strana. Pomešajte senf i vuster sos, premažite meso i uvijte ga u podmazanu alu-foliju. Ostavite meso nekoliko sati u frižideru da upije začine. Stavite marinirana, začinjena svinjska rebra zajedno s folijom u tepsiju i pecite ih u rerni zagrejanoj na 120 stepeni oko dva i po sata. Otvorite foliju i premažite rebra mešavinom ulja, kečapa i origana. Vratite rebra u rernu zagrejanu na najjaču temperaturu nekoliko minuta da dobiju koricu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PREPORUČUJEMO DA JE JEDETE ŠTO TOPLIJU Domaća čorba od svinjetine svima će se dopasti
Jelo na kašiku koje je neodoljivo.
RUČAK KOJI ĆE ZASITITI CELU PORODICU Svinjski rolat sa izvrsnim nadevom oduševiće vas ukusom
Zamirisaće cela kuhinja.
IDEJA ZA SUTRAŠNJI RUČAK Svinjski rolovani file što se duže sprema, to je ukusniji
Prste ćete polizati.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)