RUČAK KOJI ĆE ZASITITI CELU PORODICU Svinjski rolat sa izvrsnim nadevom oduševiće vas ukusom
Zamirisaće cela kuhinja.
Rolat od svinjetine
Sastojci:
1 kg krmenadli bez kostiju
150 g pancete
ulje
malo bujona
so, biber
Za punjenje:
100 g šampinjona
2 srednja kisela krastavca
1 glavica luka
3 čena belog luka
1 kašika majorana
Priprema:
Šampinjone iseckajte na listiće, krastavce i luk na kockice, a beli luk zdrobite. Sve pomešajte i začinite. Meso pripremite za rolovanje takozvanim kružnim sečenjem: po dužini zarežite meso duboko koliko želite da kasnije bude debelo i dalje secite kao da odmotavate papir, držeći se te iste debljine. Na kraju treba da dobijete ploču od mesa, kao kad oklagijom razvučete testo. Maljem istucite meso da bude što tanje. Celu
ploču pospite solju, biberom i majoranom, pa odozgo rasporedite pripremljen nadev. Lepo urolajte, pa dobijeni rolat spolja dobro posolite, a preko rolata po širini stavite režnjeve pancete (kao da želite da obeležite kako ćete meso kasnije seći). Celi rolat lepo umotajte pancetom i povežite kuhinjskim koncem. Pecite na 170 stepeni oko sat vremena i tokom pečenja s vremena na vreme podlivajte bujonom ili vodom.
Pečen rolat ostavite da malo odstoji na toplom, i tek onda secite šnite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PREPORUČUJEMO DA JE JEDETE ŠTO TOPLIJU Domaća čorba od svinjetine svima će se dopasti
Jelo na kašiku koje je neodoljivo.
BUKVALNO SE ZA PRSTE LEPI Svinjska rebra po ovom receptu moraju svima da se dopadnu
Idealno je za svaku zgodu.
IDEJA ZA SUTRAŠNJI RUČAK Svinjski rolovani file što se duže sprema, to je ukusniji
Prste ćete polizati.
POTAŽ OD ŠPARGLE Kremasto predjelo fenomenalnog ukusa nikoga neće ostaviti ravnodušnim
Služite ga kao užinu ili predjelo uz prilog po želji.
6 GREŠAKA KADA PRAVITE ĆUFTE Zbog ovoga nisu sočne i mekane, a potkradu se i iskusnim domaćicama
Ako i vi pravite ove greške, promenite i videćete veliku razliku.
FENOMENALNI SITNI KOLAČI ZA ĐURĐEVDAN Tope se u ustima, a gotovi začas
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola čim se postave.
ČOKO BOMBICE Sitni zalogajčići poješće se u trenu, a naprave se za par minuta
Sitni kolači nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PROLEĆNA KAPAMA Sočni delikates bogatog ukusa koji će oduševiti i one izbirljive
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
Komentari (0)