RUČAK KOJI ĆE ZASITITI CELU PORODICU Svinjski rolat sa izvrsnim nadevom oduševiće vas ukusom
Zamirisaće cela kuhinja.
Rolat od svinjetine
Sastojci:
1 kg krmenadli bez kostiju
150 g pancete
ulje
malo bujona
so, biber
Za punjenje:
100 g šampinjona
2 srednja kisela krastavca
1 glavica luka
3 čena belog luka
1 kašika majorana
Priprema:
Šampinjone iseckajte na listiće, krastavce i luk na kockice, a beli luk zdrobite. Sve pomešajte i začinite. Meso pripremite za rolovanje takozvanim kružnim sečenjem: po dužini zarežite meso duboko koliko želite da kasnije bude debelo i dalje secite kao da odmotavate papir, držeći se te iste debljine. Na kraju treba da dobijete ploču od mesa, kao kad oklagijom razvučete testo. Maljem istucite meso da bude što tanje. Celu
ploču pospite solju, biberom i majoranom, pa odozgo rasporedite pripremljen nadev. Lepo urolajte, pa dobijeni rolat spolja dobro posolite, a preko rolata po širini stavite režnjeve pancete (kao da želite da obeležite kako ćete meso kasnije seći). Celi rolat lepo umotajte pancetom i povežite kuhinjskim koncem. Pecite na 170 stepeni oko sat vremena i tokom pečenja s vremena na vreme podlivajte bujonom ili vodom.
Pečen rolat ostavite da malo odstoji na toplom, i tek onda secite šnite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PREPORUČUJEMO DA JE JEDETE ŠTO TOPLIJU Domaća čorba od svinjetine svima će se dopasti
Jelo na kašiku koje je neodoljivo.
BUKVALNO SE ZA PRSTE LEPI Svinjska rebra po ovom receptu moraju svima da se dopadnu
Idealno je za svaku zgodu.
IDEJA ZA SUTRAŠNJI RUČAK Svinjski rolovani file što se duže sprema, to je ukusniji
Prste ćete polizati.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)