RUČAK KOJI ĆE ZASITITI CELU PORODICU Svinjski rolat sa izvrsnim nadevom oduševiće vas ukusom
Zamirisaće cela kuhinja.
Rolat od svinjetine
Možda vas zanima:
PREPORUČUJEMO DA JE JEDETE ŠTO TOPLIJU Domaća čorba od svinjetine svima će se dopasti
Jelo na kašiku koje je neodoljivo.
BUKVALNO SE ZA PRSTE LEPI Svinjska rebra po ovom receptu moraju svima da se dopadnu
Idealno je za svaku zgodu.
IDEJA ZA SUTRAŠNJI RUČAK Svinjski rolovani file što se duže sprema, to je ukusniji
Prste ćete polizati.
Sastojci:
1 kg krmenadli bez kostiju
150 g pancete
ulje
malo bujona
so, biber
Za punjenje:
100 g šampinjona
2 srednja kisela krastavca
1 glavica luka
3 čena belog luka
1 kašika majorana
Priprema:
Šampinjone iseckajte na listiće, krastavce i luk na kockice, a beli luk zdrobite. Sve pomešajte i začinite. Meso pripremite za rolovanje takozvanim kružnim sečenjem: po dužini zarežite meso duboko koliko želite da kasnije bude debelo i dalje secite kao da odmotavate papir, držeći se te iste debljine. Na kraju treba da dobijete ploču od mesa, kao kad oklagijom razvučete testo. Maljem istucite meso da bude što tanje. Celu
ploču pospite solju, biberom i majoranom, pa odozgo rasporedite pripremljen nadev. Lepo urolajte, pa dobijeni rolat spolja dobro posolite, a preko rolata po širini stavite režnjeve pancete (kao da želite da obeležite kako ćete meso kasnije seći). Celi rolat lepo umotajte pancetom i povežite kuhinjskim koncem. Pecite na 170 stepeni oko sat vremena i tokom pečenja s vremena na vreme podlivajte bujonom ili vodom.
Pečen rolat ostavite da malo odstoji na toplom, i tek onda secite šnite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

SOČNA PROJA PO RECEPTU ZA POČETNIKE Priprema je nikad lakša
Služite uz jogurt ili kiselo mleko.

BRZE KROFNE OD SAMO 2 SASTOJKA Biće mekane i vazdušaste, i nikad ukusnije
Filujte prilogom po želji.

POSNI PESTO SOS Super ide uz brojna jela, za prave ljubitelje italijanske kuhinje
Čuvajte u frižideru do nedelju dana.

ZABORAVITE NA KLASIČAN ČIZKEJK Ova verzija sa pistaćima menja pravila igre
Vredan svakog truda da ga napravite, a uživaćete u svakom zalogaju.

POGAČA SA KAČKAVALJEM Kada probate ovaj recept, zaboravićete na sve ostale
Sočna i ukusna, najbolje služite uz šolju jogurta.
Komentari (0)