RUČAK KOJI ĆE ZASITITI CELU PORODICU Svinjski rolat sa izvrsnim nadevom oduševiće vas ukusom

Alo.rs

11:00

Sezonski recepti 0

Zamirisaće cela kuhinja.

svinjetina
Shutterstock

Rolat od svinjetine

Sastojci:

1 kg krmenadli bez kostiju

150 g pancete

ulje

malo bujona

so, biber

Za punjenje:

100 g šampinjona

2 srednja kisela krastavca

1 glavica luka

3 čena belog luka

1 kašika majorana

Priprema:

Šampinjone iseckajte na listiće, krastavce i luk na kockice, a beli luk zdrobite. Sve pomešajte i začinite. Meso pripremite za rolovanje takozvanim kružnim sečenjem: po dužini zarežite meso duboko koliko želite da kasnije bude debelo i dalje secite kao da odmotavate papir, držeći se te iste debljine. Na kraju treba da dobijete ploču od mesa, kao kad oklagijom razvučete testo. Maljem istucite meso da bude što tanje. Celu 
ploču pospite solju, biberom i majoranom, pa odozgo rasporedite pripremljen nadev. Lepo urolajte, pa dobijeni rolat spolja dobro posolite, a preko rolata po širini stavite režnjeve pancete (kao da želite da obeležite kako ćete meso kasnije seći). Celi rolat lepo umotajte pancetom i povežite kuhinjskim koncem. Pecite na 170 stepeni oko sat vremena i tokom pečenja s vremena na vreme podlivajte bujonom ili vodom. 
Pečen rolat ostavite da malo odstoji na toplom, i tek onda secite šnite.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading