NAPRAVITE ZDRAV I UKUSAN RUČAK Paprikaš od oslića postaće vam bolji od krompir paprikaša
Malo drugačije jelo na kašiku.
Paprikaš od oslića
Sastojci:
1 kg oslića
3 kg krompira
1/2 kg crnog luka
1/2 celera
1 koren peršuna
2 šargarepe
suvi začin
so, biber
lovorov list
biber u zrnu
aleva paprika
1 dl ulja
Priprema:
Oslić očistiti, iseći na jednake komade i skuvati u slanoj vodi. Luk iseckati i dinstati na ulju, pa dodati peršun i šargarepu seckanu na kolutiće i nastaviti sa dinstanjem. Zatim krompir iseći na krupnije komade i prodinstati ga, pa sipati malo aleve paprike u povrće. Dobro promešati i doliti vodu toliko da pokrije krompir. Kada se krompir skuva, staviti lovorv list, biber u zrnu, suvi začin i so po ukusu. Na kraju dodati oslić, koji ste prethodno skuvali. Sve sjediniti i kuvati još deset minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
OSETITE UKUS ISTOČNE SRBIJE Vlaški paprikaš je MALO drugačiji od onog na koji smo navikli
Nije baš klasičan recept.
UKUSNA I NEOBIČNA KOMBINACIJA Pita sa ovom RIBOM pravi izbor za doručak ili večeru
Ukusna je, videćete.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)