NAPRAVITE ZDRAV I UKUSAN RUČAK Paprikaš od oslića postaće vam bolji od krompir paprikaša
Malo drugačije jelo na kašiku.
Paprikaš od oslića
Sastojci:
1 kg oslića
3 kg krompira
1/2 kg crnog luka
1/2 celera
1 koren peršuna
2 šargarepe
suvi začin
so, biber
lovorov list
biber u zrnu
aleva paprika
1 dl ulja
Priprema:
Oslić očistiti, iseći na jednake komade i skuvati u slanoj vodi. Luk iseckati i dinstati na ulju, pa dodati peršun i šargarepu seckanu na kolutiće i nastaviti sa dinstanjem. Zatim krompir iseći na krupnije komade i prodinstati ga, pa sipati malo aleve paprike u povrće. Dobro promešati i doliti vodu toliko da pokrije krompir. Kada se krompir skuva, staviti lovorv list, biber u zrnu, suvi začin i so po ukusu. Na kraju dodati oslić, koji ste prethodno skuvali. Sve sjediniti i kuvati još deset minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
OSETITE UKUS ISTOČNE SRBIJE Vlaški paprikaš je MALO drugačiji od onog na koji smo navikli
Nije baš klasičan recept.
UKUSNA I NEOBIČNA KOMBINACIJA Pita sa ovom RIBOM pravi izbor za doručak ili večeru
Ukusna je, videćete.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)