ZAVEŠĆE VAS U NAJKRAĆEM ROKU Musaka od oslića osvežiće vas u ovim toplim danima
Preukusna je.
Musaka od oslića
Sastojci:
700 g krompira
500 g fileta oslića
1 glavica luka
maslinovo ulje
kukuruzno brašno
so
Priprema:
Filete oslića oštrim nožem isecite na kockice (prethodno ih odmrznite, ako su zamrznuti). Krompir ogulite i isecite na tanke listiće. Obilno podmažite tepsiju ili drugu vatrostalnu posudu maslinovim uljem, pa u nju složite polovinu isečenog krompira i posolite. Preko krompira stavite ribu i sitno iseckan luk, posolite i zalijte s malo maslinovog ulja. Prekrijte preostalim krompirom, pa opet posolite. Četiri kašike kukuruznog brašna pomešajte s onoliko vode koliko je potrebno da dobijete smesu gustu kao testo za palačinke. Posolite, izmešajte i prelijte preko musake. Pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko 35 minuta ili dok se ne uhvati lepa, rumena korica.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POSNA MUSAKA OD OSLIĆA Ovakvu još niste jeli, prste da poližete
Napravite musaku na drugačiji način. Od oslića. Biće preukusna, i držaće vas dugo sitim.
GRČKA MUSAKA OD PATLIDŽANA Toliko je ukusna da nećete ni primetiti da meso nedostaje
Uživajte u bogatim ukusima ove grčke musake sa patlidžanom koja spaja sočne kolutove patlidžana sa aromatičnim sosom od mesa i začina
SAVRŠENO JELO KAD KUVATE NA BRZAKA Musaka od kiselog kupusa će se brzo pojesti sa vaše trpeze
Neodoljivo je, videćete kada ga probate.
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
POSNE PLJESKAVICE OD OSLIĆA Prave se za tili čas, a ukus im je fenomenalan
Najbolje da ih servirate dok su još tople...
Komentari (0)