POSNO JELO Prebranac po bakinom receptu svi obožavaju i nikada im nije dosta!
Za pripremanje prebranca koristi se krupni beli pasulj “tetovac”, ali može poslužiti i druga sorta.
![kulinarski specijalitet](/data/images/2023-06-17/57406_prebranac-shutter_f.jpg?timestamp=1686952800)
Sastojci:
500 g krupnog belog pasulja
1 kg crnog luka
500 ml ulja
2 kašike mlevene paprike
so, biber
Priprema:
Pasulj očistiti i ostaviti preko noći potopljenog u vodi. Ujutro ocediti, pa naliti svežom vodom. Dodati prstohvat sode bikarbone, 3 glavice sitno seckanog crnog luka i kuvati jedan sat. Pasulj je kuvan kada voda pobeli. Trebalo bi zrna da ostanu cela. Pasulj se posoli na kraju. Iseći luka na rebarca i pržiti na ulju, na umerenoj temperaturi, dok postane staklast. Na kraju začiniti mlevenom paprikom, solju i biberom. U nauljenu posudu ređati red pasulja, red luka, a završiti pasuljem. Sve preliti sa dosta ulja i staviti u rernu da se zapeče.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
![kulinarski specijalitet](/data/images/2023-08-27/61541_pasulj-bez-mesa-shutterstock_f.jpeg)
RECEPT ZA KLOT PASULJ Nema mesa, ali će vas ukus raspametiti, a tajnu krije zaprška!
Ukusan čorbasti pasulj koji će vas odlično zasititi.
POSNA TORTA Najukusnija torta sa čokoladom i orasima, a nema ni mleka ni jaja!
Savršena je za svečane prilike.
![ZDRAV RUČAK Šaran pečen u rerni na jastuku od pirinča i luka, jelo kome niko neće naći manu!](/data/images/2023-06-14/57257_riba-shutterstock-1165550308_f.jpg)
ZDRAV RUČAK Šaran pečen u rerni na jastuku od pirinča i luka, jelo kome niko neće naći manu!
Posno jelo koje će vas oduševiti.
![UŠTIPCI OD POVRĆA Posno jelo bogatog ukusa koje će vas odlično zasititi](/data/images/2023-06-14/57258_pljeskavice-shutterstock-1940845663_f.jpg)
UŠTIPCI OD POVRĆA Posno jelo bogatog ukusa koje će vas odlično zasititi
Uz sezonsku salatu i parče hleba imaćete odličan ručak.
![musaka](/data/images/2024-12-16/109022_musaka-shutter_f.jpg)
SOČNA MUSAKA OD KROMPIRA Klasik koji nikada ne gubi na popularnosti, za savršen obrok
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.
![krilca iz rerne](/data/images/2024-09-09/99937_iz-rerne_f.jpg)
SLASNA KRILCA IZ RERNE Savršeno hrskava, a meso se lepi za prste
Fenomenalna i slasna, a priprema je jednostavna.
![makaronsi](/data/images/2025-02-13/113938_screenshot-2025-02-13-152947_f.png)
MAKARONSI Francuski kolačići zbog kojih ćete se osećati kao u Parizu, neponovljivog ukusa
Ukusa koji priča priče, najbolje stavite duplu meru.
![brokoli sa pavlakom](/data/images/2025-02-13/113937_screenshot-2025-02-13-152309_f.png)
BROKOLI SA PAVLAKOM Ukućani će stajati u redu za još, a ručak gotov očas posla
Priprema je jednostavna, a ukus fenomenalan.
![njoke u belom sosu](/data/images/2025-02-13/113868_screenshot-2025-02-13-102244_f.png)
NJOKE U BELOM SOSU Slanina im daje poseban šmek, za savršen ručak
Sočno i slasno jelo za prave gurmane.
Komentari (0)