POSNO JELO Prebranac po bakinom receptu svi obožavaju i nikada im nije dosta!

Vesna Vukadinović

15:30

Sezonski recepti 0

Za pripremanje prebranca koristi se krupni beli pasulj “tetovac”, ali može poslužiti i druga sorta.

kulinarski specijalitet
Shutterstock

Sastojci:

500 g krupnog belog pasulja

1 kg crnog luka

500 ml ulja

2 kašike mlevene paprike

so, biber

Priprema:

Pasulj očistiti i ostaviti preko noći potopljenog u vodi. Ujutro ocediti, pa naliti svežom vodom. Dodati prstohvat sode bikarbone, 3 glavice sitno seckanog crnog luka i kuvati jedan sat. Pasulj je kuvan kada voda pobeli. Trebalo bi zrna da ostanu cela. Pasulj se posoli na kraju. Iseći luka na rebarca i pržiti na ulju, na umerenoj temperaturi, dok postane staklast. Na kraju začiniti mlevenom paprikom, solju i biberom. U nauljenu posudu ređati red pasulja, red luka, a završiti pasuljem. Sve preliti sa dosta ulja i staviti u rernu da se zapeče.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading