RUČAK ZA POSAO Obrok salata od testenine je hranljiva i ukusna, a možete da je jedete i ako postite
Napravite je uveče i sutradan će biti odlična za jelo, jer je lepša kada odstoji. Ako postite, stavite posnu testeninu.
Sastojci:
250 g testenine
1 konzerva tunjevine
2 paprike
10 maslina
Preliv:
2 kašike jabukovog sirćeta
1 kašika maslinovog ulja
1 kašičica senfa
½ isceđenog limuna
Priprema:
Skuvajte testeninu. Tunjevinu izvadite i ocedite od ulja. Masline isecite na pola. Papriku ispecite u rerni da omekša. Stavite u činiju ohlađenu testeninu, dodajte tunjevinu, iseckane i oljuštene paprike, masline. Posolite po ukusu i izmešajte. Dobro izmešajte sve sastojke za salatu da se sjedine i sipajte u činiju, pa izmešajte.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POSNA TORTA Najukusnija torta sa čokoladom i orasima, a nema ni mleka ni jaja!
Savršena je za svečane prilike.
ZDRAV RUČAK Šaran pečen u rerni na jastuku od pirinča i luka, jelo kome niko neće naći manu!
Posno jelo koje će vas oduševiti.
UŠTIPCI OD POVRĆA Posno jelo bogatog ukusa koje će vas odlično zasititi
Uz sezonsku salatu i parče hleba imaćete odličan ručak.
LENJA PITA BEZ MLEKA I JAJA Kolač sa jabukama koji budi uspomene iz detinjstva
Idealan slatkiš za dane posta.
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
POSNE PLJESKAVICE OD OSLIĆA Prave se za tili čas, a ukus im je fenomenalan
Najbolje da ih servirate dok su još tople...
Komentari (0)