
POSNI PASULJ SA PROSOM Zasitno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Zdravo i ukusno jelo.
Ponedeljak, 07. apr 2025.
Zdravo i ukusno jelo.
Držače vas dugo sitim, a gotov za pola sata.
Dodajte hleb i prilog po želji, i uživajte.
Dodajte hleb i prilog po želji, i uživajte.
Ukusan čorbasti pasulj koji će vas odlično zasititi, ručak za desetku!
Fenomenalno posno jelo koje osvaja na prvi zalogaj, pravićete stalno.
Sočno jelo držaće vas dugo sitim.
Konkretan ručak dugo će vas držati sitim.
Sočan i slasan ručak za celu porodicu.
Krstovdan, praznik pred Bogojavljenje, računa se u dane strogog posta, kada se prave jela na vodi. Mi vam donosimo recepte za kompletan dnevni jelovnik na vodi, na vama je samo da izaberete. Pita sa šampinjonima, čorba od praziluka, rižoto sa komadićima soje, posni pasulj, i pita sa jabukama, držaće vas dugo sitim a ukusom ne zaostaju za njihovim mrsnim varijantama.
Pasulj je odličan izbor za zimu, jer je zdrav i dugo drži sitim. Može da se napravi na više načina, može da bude posan i mrsan. Dodajte mu nanu i osetite čaroliju ukusa.
Ukusan čorbasti pasulj koji će vas odlično zasititi.
Za pripremanje prebranca koristi se krupni beli pasulj “tetovac”, ali može poslužiti i druga sorta.
Pravi izbor za ljubitelje ove namirnice, čak i kada poste na vodi.
Može da se jede kao obrok, a možete ga poslužiti i kao prilog uz ribu.
Kod nas se često pravi prebranac. Nezaobilazno je jelo i na svečanim trpezama, posebno na slavama. Ako ga i vi obožavate, obavezno probajte čuveno makedonsko tavče gravče. U prevodu njegov naziv znači pasulj iz tiganja.