OVAKAV JOŠ NISTE PROBALI Riblji đuveč na nesvakidašnji način
Oduševiće vas.
Riblji đuveč
Sastojci:
1 kg ribe po izboru
400 g belog krompira
400 g očišćenog paradajza ili paradajz-pire
50 g pirinča
2 glavice crnog luka
1 čen belog luka
maslinovo ulje
obično ulje
so, biber, aleva paprika
lorber, peršunov list
šećer
malo kukuruznog brašna
Priprema:
Ribu iseći na komade, uvaljati u kukuruzno brašno i ispržiti na mešavini maslinovog i običnog ulja (pola-pola). U ulje preostalo od prženja ribe staviti sitno seckani crni luk da se proprži sa sitno seckanim belim lukom. Potom dodati beli krompir isečen na kriške i sve zajedno pržiti dok krompir ne omekša. Paradajz staviti nakratko u vrijuću vodu, a zatim odmah u hladnu, pa oljuštiti kožicu. Paradajz iseći na kockice, pa dodati u omekšali krompir ili naliti paradajz-pireom, umesto svežeg. Dodati 50 g pirinča. Krčkati na laganoj vatri dok se ne ukuva tečnost koju ispusti paradajz. Posoliti, pobiberiti, pa dodati alevu papriku po ukusu, malo seckanog peršunovog lista, lorber i kašičicu šećera. Skuvano povrće s pirinčem preručiti u zemljanu, tepsiju ili vatrostalnu posudu, lagano izmešati sa isprženom ribom, naliti malo vode i zapeći 40 minuta u rerni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TOTALNO NEOBIČNO JELO Napravite večeru da se svi raspamete - riba u testu!
Sigurno je da ovako nešto niste probali.
STARI RECEPT SA JUGA SRBIJE Neodoljiv pire od PASTRMKE idealan je prilog za svaki ručak
I ukusan i brzo se sprema.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)