OVAKAV JOŠ NISTE PROBALI Riblji đuveč na nesvakidašnji način
Oduševiće vas.
Riblji đuveč
Sastojci:
1 kg ribe po izboru
400 g belog krompira
400 g očišćenog paradajza ili paradajz-pire
50 g pirinča
2 glavice crnog luka
1 čen belog luka
maslinovo ulje
obično ulje
so, biber, aleva paprika
lorber, peršunov list
šećer
malo kukuruznog brašna
Priprema:
Ribu iseći na komade, uvaljati u kukuruzno brašno i ispržiti na mešavini maslinovog i običnog ulja (pola-pola). U ulje preostalo od prženja ribe staviti sitno seckani crni luk da se proprži sa sitno seckanim belim lukom. Potom dodati beli krompir isečen na kriške i sve zajedno pržiti dok krompir ne omekša. Paradajz staviti nakratko u vrijuću vodu, a zatim odmah u hladnu, pa oljuštiti kožicu. Paradajz iseći na kockice, pa dodati u omekšali krompir ili naliti paradajz-pireom, umesto svežeg. Dodati 50 g pirinča. Krčkati na laganoj vatri dok se ne ukuva tečnost koju ispusti paradajz. Posoliti, pobiberiti, pa dodati alevu papriku po ukusu, malo seckanog peršunovog lista, lorber i kašičicu šećera. Skuvano povrće s pirinčem preručiti u zemljanu, tepsiju ili vatrostalnu posudu, lagano izmešati sa isprženom ribom, naliti malo vode i zapeći 40 minuta u rerni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TOTALNO NEOBIČNO JELO Napravite večeru da se svi raspamete - riba u testu!
Sigurno je da ovako nešto niste probali.
STARI RECEPT SA JUGA SRBIJE Neodoljiv pire od PASTRMKE idealan je prilog za svaki ručak
I ukusan i brzo se sprema.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)