OVAKAV JOŠ NISTE PROBALI Riblji đuveč na nesvakidašnji način

Alo.rs/B. Paunović

14:00

Sezonski recepti 0

Oduševiće vas.

trpeza
Shutterstock

Riblji đuveč

Sastojci:

1 kg ribe po izboru

400 g belog krompira

400 g očišćenog paradajza ili paradajz-pire

50 g pirinča

2 glavice crnog luka

1 čen belog luka

maslinovo ulje

obično ulje

so, biber, aleva paprika

lorber, peršunov list

šećer

malo kukuruznog brašna

Priprema:

Ribu iseći na komade, uvaljati u kukuruzno brašno i ispržiti na mešavini maslinovog i običnog ulja (pola-pola). U ulje preostalo od prženja ribe staviti sitno seckani crni luk da se proprži sa sitno seckanim belim lukom. Potom dodati beli krompir isečen na kriške i sve zajedno pržiti dok krompir ne omekša. Paradajz staviti nakratko u vrijuću vodu, a zatim odmah u hladnu, pa oljuštiti kožicu. Paradajz iseći na kockice, pa dodati u omekšali krompir ili naliti paradajz-pireom, umesto svežeg. Dodati 50 g pirinča. Krčkati na laganoj vatri dok se ne ukuva tečnost koju ispusti paradajz. Posoliti, pobiberiti, pa dodati alevu papriku po ukusu, malo seckanog peršunovog lista, lorber i kašičicu šećera. Skuvano povrće s pirinčem preručiti u zemljanu, tepsiju ili vatrostalnu posudu, lagano izmešati sa isprženom ribom, naliti malo vode i zapeći 40 minuta u rerni.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading