PROST RUČAK KOJI ĆE SVI ZAVOLETI Đuveč sa ribom je mnogo ukusno jelo!
Ima sve potrebne vitamine.
Manastirski đuveč
Sastojci:
600 g oslića
1 glavica crnog luka
1 paprika
2 šargarepe
1 celer
1 paštrnak
1 šaka graška
1 šoljica pirinča
maslinovo ulje
2 čena belog luka
1 kašika aleve paprike
seckani peršun
Priprema:
U činiju iseckajte peršun, pa dodajte izdrobljen beli luk, so i maslinovo ulje. Filom dobro namažite ribu i ostavite da odstoji. Propržiti seckanu glavicu crnog luka i papriku, pa dodajte seckano povrće. Kad se izdinsta, dodajte oprani pirinač, nalijte vodom, smanjite i na tihoj vatri kuvajte dok voda ne uvri. Smesu iz tiganja prebacite u tepsiju. Ribu isecite, začinite, pa stavite preko povrća. Pecite na 200 stepeni oko 30 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TOTALNO NEOBIČNO JELO Napravite večeru da se svi raspamete - riba u testu!
Sigurno je da ovako nešto niste probali.
JEDITE IH SA SOSOM PO ŽELJI Prekrasni kroketi od ribe oduševiće i klince!
Oblika mogu da budu koji želite.
UŽIČANI JE SPREMAJU BAŠ OVAKO Nesvakidašnji način da pripremite NAJUKUSNIJU pastrmku po ovom receptu
Probajte i uverićete se.
OVAKAV JOŠ NISTE PROBALI Riblji đuveč na nesvakidašnji način
Oduševiće vas.
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
POSNE PLJESKAVICE OD OSLIĆA Prave se za tili čas, a ukus im je fenomenalan
Najbolje da ih servirate dok su još tople...
Komentari (0)